«Η πρόκριση, το ντέρμπι και ο ρόλος του δεξιού μπακ»

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αμπέλ Φερέιρα, Γιώργος Δώνης...
«Η πρόκριση, το ντέρμπι και ο ρόλος του δεξιού μπακ»

Απ΄όλα είχε η συζήτηση με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Δύο εβδομάδες πριν το ντέρμπι των πρωτοπόρων, ο Πορτογάλος «χτύπησε» καμπανάκι!

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού ήρθε μέσα από μια εμφάνιση που συνοδεύτηκε με νίκη που δεν άφηνε περιθώρια να ειπωθεί το παραμικρό. Όπως ανέφερε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Για εμάς ήταν μια νίκη. Η ιστορία είναι για άλλα πράγματα, έχουμε γράψει ήδη ιστορία και συνεχίζουμε να γράφουμε. Ήταν μια νίκη που δεν αφήσαμε περιθώριο να πουν κάτι άλλο, όπως στο τελευταίο παιχνίδι. Συνεχίζουμε, τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι το Σαββατοκύριακο και το μυαλό μας είναι εκεί».

Η ήττα στο πρωτάθλημα από τους «πράσινους» χαρακτηρίστηκε δίκαιη από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που στάθηκε στην κακή ημέρα του ΠΑΟΚ που εν τέλει λειτούργησε θετικά ως προς την αντίδραση του οργανισμού:

«Δεν ήταν καλή... ήττα γιατί ήταν στο πρωτάθλημα, αν μου έλεγες ότι ήταν στο Κύπελλο και μπορούμε να το γυρίσουμε στο δεύτερο ματς θα σου έλεγα ναι. Νομίζω ότι μαθαίνεις συνέχεια και από τις ήττες και από τις νίκες. Δεν είμαστε οι καλύτεροι σε όλα και κάποιες φορές δεν είμαστε καλά, δυστυχώς εκείνες τις φορές, χάσαμε τα παιχνίδια. Στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ, κανείς δεν ήταν στα καλύτερά του, ήταν μια δίκαιη ήττα, αλλά νομίζω ότι μας βγήκε σε καλό και στα τελευταία παιχνίδια δεν αφήσαμε περιθώριο να πουν κάτι».

Όσο για το τι μεσολάβησε από το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό στο εσωτερικό των αποδυτηρίων: «Εμείς μέσα στα αποδυτήρια πάντα καλά είμαστε, πάντα υπάρχουν και κακές ημέρες, δυστυχώς φέτος είχαμε δύο κακές ημέρες και αυτές τις ημέρες χάσαμε τα παιχνίδια, αλλά νομίζω και θέλω να πιστεύω ότι ήταν μόνο αυτές».

Δύο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό μετράει και ο Πορτογάλος ως δεξιός μπακ, ο οποίος άκουσε -ακόμη μια φορά- να τον ρωτούν για την αγαπημένη του θέση μέσα στο γήπεδο: «Όπως έχω πει από την αρχή, είμαι παίκτης της ομάδας, θα παίξω εκεί που θα χρειαστεί η ομάδα. Θέλω να βοηθήσω, έχω βοηθήσει, θέλω να συνεχίσω να βοηθάω, οπότε αυτή είναι μια ερώτηση που θα κάνετε στον προπονητή».

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Δώνης έκανε λόγο για αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την καλύτερη -πιθανότητα- ομάδα του πρωταθλήματος; Πως ηχεί κάτι τέτοιο από έναν αντίπαλο στα αυτιά του αρχηγού του ΠΑΟΚ;

«Είναι καλό ότι αναγνωρίζουν ότι είμαστε μια καλή ομάδα, αλλά από εδώ και πέρα πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι αυτό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι, να μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε, αλλά πρέπει να τα αποδείξουμε αυτά. Είναι ένας προπονητής που τα λέει αυτά, αλλά δεν ξέρω αν συμφωνούν όλοι, γιατί άκουσα τον προπονητή της Λαμίας που είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ότι έπαιζαν απέναντι στην καλύτερη ομάδα, οπότε νομίζω ο κάθε προπονητής και ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική γνώμη. Εμείς θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα πρώτοι».

Και μπορεί να μεσολαβεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία, ωστόσο, ο Βιεϊρίνια δεν θα μπορούσε παρά να «χτυπήσει» ηγετικά το καμπανάκι για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό:

«Αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στα παιχνίδια ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, νομίζω ότι δεν είναι ωραία για το ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να προκαλούν οι άνθρωποι μέσα στο ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε να παίξουμε, θέλουμε να αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητά μας, τι μπορούμε να κάνουμε. Από εδώ και πέρα εγώ και οι συμπαίκτες μου θέλω να τα αποφύγουμε όλα αυτά. Μας κάνει σαν χώρα κακό, μας ξέρουν από κάτι που δεν θέλουμε να μας ξέρουν. Όλα αυτά που γίνονται πριν και μετά το παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να παίξουμε 90 λεπτά ποδόσφαιρο».

Διαβάστε ακόμη...