Ροντρίγκο Σοάρες για όλα!

Από sdna.gr:Από το Χορστ της Ολλανδίας, ο Ροντρίγκο Σοάρες αποκαλύπτεται αποκλειστικά στο SDNA! Ξεκαθαρίζει πως νιώθει πιο οικεία στο δεξί άκρο της άμυνας, αποθεώνει τον Λέο Μάτος και τη νοοτροπία νικητή που κουβαλά από την Πορτογαλία ο Φερέιρα και μιλάει με απόλυτη ειλικρίνεια για την αντίδραση που είχε στο άκουσμα του Άγιαξ!
Ροντρίγκο Σοάρες για όλα!

Από τις πρώτες του ημέρες φαντάζει ως η ήρεμη δύναμη. Ένα... στρατιώτης στο πλάνο του προπονητή του. Θα τον ακούσετε να σας λέει πως αγωνίζεται όπου τον χρειάζεται ο προπονητής. Ακόμη και ως τερματοφύλακας. Κλισέ. Σύμφωνοι. Με την υποσημείωση πως προσανατολίζεται κυρίως για το δεξί άκρο της άμυνας. Αυτήν την θέση ξέρει, εκεί νιώθει πως μπορεί να προσφέρει.

Ο ΠΑΟΚ που συνάντησε, όμως, δεν στερείται ποιότητας και όπως παραδέχεται από τον Λέο Μάτος έχει πολλά να μάθει. Ακόμη κι αν είχε συνηθίσει σε έναν διαφορετικό ρόλο, αυτόν του πρωταγωνιστή. Όντας ο... αντίστοιχος Μάτος των ομάδων που αγωνίστηκε με γεμάτες συμμετοχές.

Ο Ροντρίγκο Σοάρες σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο SDNA...

Καταρχάς, πώς μπήκε ο ΠΑΟΚ στη ζωή σου;

«Γνώριζα την ομάδα. Είχε γνωστούς παίκτες από την χώρα μου. Γνώριζα τον Βαρέλα καθώς έχουμε τον ίδιο ατζέντη. Δεν επικοινώνησα μαζί του αλλά ήταν το πρώτο πρόσωπο που μίλησα όταν ήρθα Θεσσαλονίκη. Είδα κάποια παιχνίδια της ομάδας στα προκριματικά του Champions League την περσινή σεζόν. Παρακολούθησα το πώς πήρε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και τότε αποφάσισα... Είχα και άλλες προτάσεις αλλά για την καριέρα μου η προοπτική του ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη».

    Ομάδα με ποιότητα ο ΠΑΟΚ. Ανυπομονώ για την Τούμπα

Τι ήταν αυτό που είδες ως μια πρώτη εικόνα από τον ΠΑΟΚ;

«Είδα κάποια βίντεο στο youtube που μου έστειλαν άνθρωποι της ομάδας και ήταν τρομερά. Δεν έχω δει ακόμη το γήπεδο αλλά το περιμένω όπως στις εικόνες που είδα. Νιώθω το πάθος που υπάρχει για την ομάδα και περιμένω να ζήσω την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας».

Μιλώντας αγωνιστικά, οι εντυπώσεις σου από το ρόστερ που συνάντησες, από τους νέους σου συμπαίκτες...
Σχετικό Περιεχόμενο
Σχετικα
Είδαν Βραζιλία και... χαμογέλασαν στο Άπελντοορν (pics)
5 άρθρα, 1 Web TV, 1 ομάδα, 1 πρόσωπο

«Είναι πολύ καλές. Σίγουρα ήταν κάτι που το σκεφτόμουν όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Είδα τους συμπαίκτες μου στην προπόνηση και κατάλαβα ότι έχουμε πολύ ποιότητα. Αυτό είναι πολύ καλό για το κλαμπ και κάνει και εμένα να νιώθω υπέροχα».

Σίγουρα θα σε βοήθησαν και οι Βραζιλιάνοι της παρέας...

«Έχουμε πολλούς είναι η αλήθεια... Η γλώσσα είναι δύσκολη και με βοηθούν να προσαρμοστώ στα δεδομένα του συλλόγου. Για εμένα είναι πολύ καλό γιατί με βοηθούν, μου δείχνουν πράγματα για να καταλάβω τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Για εμένα η προσαρμογή εδώ με τόσους Βραζιλιάνους είναι πολύ εύκολη».

Ο Μάτος λέει πως πάνω από δύο Βραζιλιάνοι σε μια ομάδα συνιστά... μαφία

«Εξαρτάται αλλά όχι (σ.σ. γέλια). Είμαστε απλά χαρούμενοι ως άνθρωποι οι Βραζιλιάνοι. Αυτό είναι, τίποτα άλλο».

    Νιώθω την πίεση της νίκης. Πρόκληση για τον αντίπαλο ο ΠΑΟΚ

Αποκτήθηκες ως δεξί μπακ αλλά σε έχουμε δει στην προετοιμασία πολλές φορές και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εσύ ποια θέση προτιμάς;

«Προτιμώ να αγωνίζομαι στα δεξιά γιατί είναι πιο εύκολο για εμένα αλλά μπορώ να παίξω και στα αριστερά. Είναι λίγο διαφορετικό αλλά αν ο κόουτς με χρειάζεται στα αριστερά, θα αγωνιστώ αριστερά. Σε οποιαδήποτε θέση, θέλω να δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Μου αρέσει να κερδίζω και αυτό θέλω και τώρα με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Μου αρέσει να κάνω επιθέσεις στις αντίπαλες άμυνες, μου αρέσει να βγάζω σέντρες και να βάζω τα δυνατά μου για να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να σκοράρουν».

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μια σεζόν - όνειρο. Φέτος οι απαιτήσεις είναι ακόμη πιο υψηλές, το αντιλήφθηκες από το project που σου παρουσίασαν;

«Όλο το project που μου παρουσίασαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν καλό για εμένα. Μίλησα με τον Μπράνκο, με τον ατζέντη και την οικογένειά μου. Είναι δύσκολο γιατί αλλάξαμε χώρα και η Ελλάδα είναι διαφορετική αλλά η ομάδα είναι πολύ καλή και σκέφτομαι το μέλλον. Έχω πολύ καλό προαίσθημα για την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ.

Αυτές τις ημέρες νιώθουμε την πίεση γιατί η ομάδα ήταν αήττητη την περσινή σεζόν. Κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις απ' όλους και μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει να κερδίζω γιατί αυτό μας κάνει να παίζουμε και να προπονούμαστε πιο σκληρά. Αυτό προσδιορίζει τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είναι και μια πρόκληση για τους αντιπάλους γιατί όλοι θέλουν να κερδίσουν τον αήττητο πρωταθλητή. Και εγώ αν ήμουν αντίπαλος, θα το έβλεπα ως κίνητρο. Να κερδίσω τους αήττητους. Νιώθω την πίεση της νίκης αλλά λειτουργεί ως κίνητρο».

    Για μένα είναι μάθημα να βλέπω τον Μάτος να παίζει

Αποκτήθηκες ως ενίσχυση σε μια θέση που αγωνίζεται ο Μάτος που δεν έχει χάσει παιχνίδι, πραγματοποιώντας γεμάτες σεζόν. Πώς διαχειρίζεσαι έναν τέτοιο ανταγωνισμό;

«Eίναι καλό, είναι διαφορετικό για εμένα. Ο Μάτος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, κάτι που γνωρίζουν όλοι. Μπορεί να μην παίζω στην αρχή ή να παίξω και βασικός, κανείς δεν το ξέρει αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ένα project για εμένα. Μου δίνουν ότι χρειάζομαι για να εξελίσσομαι. Το να παίζω δίπλα σε παίκτες όπως ο Μάτος, ο Βαρέλα και ο Κρέσπο είναι καλό για εμένα. Βλέπω τον Μάτος και μαθαίνω, ο ανταγωνισμός μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Γιατί αν δεν παίζει ο Μάτος καλά, θα έρθει ο Ροντρίγκο (σ.σ. γέλια). Για εμένα είναι ένα μάθημα να βλέπω αυτόν τον παίκτη να παίζει. Ίσως τώρα να είναι η ώρα μου να περιμένω. Αν και δεν έχω μάθει γιατί στην προηγούμενη ομάδα μου ήμουν κάτι σαν τον Μάτος του ΠΑΟΚ. Είναι ένας καλός παίκτης και θα περιμένω για τις ευκαιρίες μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Άρα δίνεις και μια απάντηση στον προπονητή σου που αναζητά δύο ισάξιους παίκτες στην ίδια θέση...

«Σίγουρα. Αυτό είναι το ιδανικό για το κλαμπ αλλά και για εμάς τους ίδιους. Να έχεις δύο ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα σε κάθε θέση. Δεν ξέρω πόσο καλό είναι για τον δεύτερο στη σειρά βέβαια (σ.σ. γελάει). Και το κλαμπ και οι παίκτες βγαίνουν κερδισμένοι από μια τέτοια κατάσταση. Ήμουν σε μια ομάδα που δεν υπήρχε αυτό το επίπεδο, επομένως θεωρώ πως θα μου κάνει καλό για να βελτιωθώ και να εξελιχθώ. Με το να προπονούμαι με αυτά τα παιδιά, ανεβάζω διαρκώς και εμένα...».

Μιλώντας για τον προπονητή, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από τον Αμπέλ Φερέιρα;

«Πολύ θετικές εντυπώσεις. Τον ήξερα από την Πορτογαλία. Ήταν σε μια πολύ καλή ομάδα, στην Μπράγκα. Νομίζω δεν τον έχω κερδίσει ποτέ ως αντίπαλο. Θέλει να περάσει την φιλοσοφία που τον χαρακτήριζε στην Μπράγκα, οπότε νομίζω πως μπορώ να τον καταλάβω. Καταλαβαίνω πως σκέφτεται και πως λειτουργεί. Δεν τον ήξερα προσωπικά αλλά σίγουρα μου αρέσει η φιλοσοφία του ως μια πρώτη εντύπωση».
Σχετικό Περιεχόμενο
Σχετικα
Γιαννούλης: «Νιώθω έτοιμος και διαφορετικός από πέρυσι»
5 άρθρα, 1 Web TV, 1 ομάδα, 1 πρόσωπο

Άρα Φερέιρα - Ροντρίγκο σημειώσατε 1-0;

«Μόνο 1-0; 2, 3-0 (σ.σ. γελάει)».

    Το έχουμε βάλει καλά στο κεφάλι μας, θέλουμε πολύ τους ομίλους του Champions League

Ποια ήταν η αντίδραση σου στο άκουσμα πως ο Άγιαξ είναι ο αντίπαλός σας;

«Είχα δύο αντιδράσεις. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν: Ωωω, απίστευτο! Σκεφτόμουν πως παίζουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, σε ένα σπουδαίο σύλλογο αλλά από την άλλη θα σου πω πως χάρηκα περισσότερο απ΄όσο στεναχωρέθηκα στο άκουσμα της κλήρωσης. Είναι θετικό για ένα κλαμπ να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους ομάδες. Κι αν κερδίσεις τον Άγιαξ; Απογείωση! Δεν είναι ανίκητοι! Και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας ευατό.

Είναι μια παράξενη περίοδος αυτή. Οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες. Βρίσκονται σε διαδικασία που ακόμη χτίζουν. Αποχωρήσεις, μεταγραφές, προσθαφαιρέσεις. Ο Άγιαξ δεν είναι σίγουρα στο ίδιο επίπεδο που ήταν πέρσι. Ούτε εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι αλλά ούτε και ο Άγιαξ. Θα είναι δύσκολο για εμάς αλλά σίγουρα και για εκείνους. Το πιο σημαντικό σε αυτήν την σειρά των αγώνων είναι να είσαι πνευματικά έτοιμος. Άρα το πιο σημαντικό είναι η οργάνωση και το μέταλλο που θα πρέπει να δείξουμε.

Σίγουρα οι προσδοκίες είναι για τον Άγιαξ μεγαλύτερες βάσει και της περσινής του πορείας. Εμείς από την πλευρά μας το έχουμε βάλει καλά στο κεφάλι μας, ξέρουμε πόσο πολύ το θέλουμε. Θέλουμε να είμαστε στους ομίλους. Μπορεί για τον κόσμο, για τα μίντια η πίεση να αφορά τον Άγιαξ αλλά και εμείς εσωτερικά έχουμε αυτήν την πίεση. Έχουμε μια καλή ομάδα, το θέλουμε πολύ. Γιατί όχι λοιπόν;»

Κλείνοντας, θέλω να δώσεις εσύ μια απάντηση στον κόσμο που ρωτάει πως εξελίσσεται η προετοιμασία και αν ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος όταν πρέπει...

«Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, οι νέοι έχουν ενσωματωθεί πολύ γρήγορα και καλά επειδή μας υποδέχθηκαν εξαιρετικά. Δουλεύουμε πολύ σκληρά καθημερινά με φόντο την Ευρώπη. Είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο, όλοι τον θέλουν πολύ. Όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για εμάς.  Το καταλαβαίνεις σε κάθε συζήτηση, σε κάθε meeting. Οι οπαδοί μας να είναι σίγουροι πως δουλεύουμε σκληρά γι΄αυτό τον στόχο...».

Διαβάστε ακόμη...