Συνέντευξη Βερόν στα Πηγάδια

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στα Πηγάδια, ο Αργεντινός χαφ σχετικά με τους στόχους του φετινού Π.Α.Ο.Κ.
Συνέντευξη Βερόν στα Πηγάδια
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στα Πηγάδια, ο Αργεντινός χαφ μιλώντας στο «Μetrosport»  επισήμανε: «Ο φετινός Π.Α.Ο.Κ. δεν μπορεί να συγκριθεί με τον περσινό. Είναι σαφέστατες οι διαφορές. Αυτό που άλλαξε πάνω από όλα είναι η νοοτροπία της ομάδας». Ακολυθεί αναλυτικά η συνέντευξη...

-Πώς αντιλαμβάνεσαι εσύ και οι συμπαίκτες σου αυτή την προετοιμασία που γίνεται εδώ στα Πηγάδια;
«Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο μετά από ένα ιδιαίτερα κουραστικό πρωτάθλημα και μετά από εννέα μήνες σκληρής δουλειάς, να πρέπει ο καθένας πλέον να δώσει το κάτι παραπάνω από αυτό που έχει δώσει ως τώρα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα play off, είναι μία πάρα πολύ σημαντική διαδικασία για να κλείσει ακόμη καλύτερα η σεζόν. Όλοι πρέπει να κάνουμε μία ακόμη μεγαλύτερη θυσία για την ομάδα, να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και βγούμε στα προκριματικά του Champions League».

-Στο πρωτάθλημα δεν περίμεναν πολλοί ότι ο Π.Α.Ο.Κ. θα φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση. Τώρα στα play off μπαίνει ως πρώτος. Τι να περιμένει ο κόσμος;

«Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά. Ίσως και πολλοί από μας μέσα στην ομάδα να μην περίμεναν να φτάσουμε μέχρι τη 2η θέση, αλλά η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια επιβραβεύονται. Καταφέραμε να βρεθούμε πιο ψηλά στο πρωτάθλημα από ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Αυτό μας έδωσε και ένα μικρό πλεονέκτημα για τα play off, το οποίο είναι σημαντικό. Επειδή τα παιχνίδια στα play off θα είναι μόνο έξι, μπορεί τελικά αυτό το μικρό προβάδισμα που πήραμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, να αποδειχθεί καθοριστικό για τη θέση που θα οδηγήσει στα προκριματικά του Champions League».

-Ο Π.Α.Ο.Κ. στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μπορεί να τερμάτισε πιο ψηλά και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ, αλλά δεν κέρδισε κανέναν από τους δύο. Τι πρέπει να αλλάξει για να τα καταφέρει στα play off;
«Είναι γεγονός ότι δεν κερδίσαμε καμία από τις δύο ομάδες φέτος, καθώς και με τους δύο φέραμε ισοπαλίες στην έδρα μας , αν και μπορούσαμε να κερδίσουμε και χάσαμε εκτός. Εννοείται ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να τους κερδίσουμε στα play offκαι γι΄αυτό κάνουμε και αυτή τη μίνι προετοιμασία, ώστε να διορθώσουμε κάποια λάθη μας. Σε τέσσερις μέρες δεν προλαβαίνει να αλλάξεις όλα τα μειονεκτήματα, αλλά τουλάχιστον εμείς ξέρουμε που υστερούμε και προσπαθούμε να καλύψουμε όσο καλύτερα γίνεται τα κενά μας και τις αδυναμίες μας».

Όταν ο Π.Α.Ο.Κ. αντιμετώπισε την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, μήπως δεν ήταν τόσο δεμένος όσο τώρα;
«Είναι γεγονός ότι είμαστε σαφώς καλύτεροι τώρα σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, όταν ακόμη και εμείς οι ίδιοι μαθαίναμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Τώρα είμαστε πιο δεμένη ομάδα. Μέσα στην Τούμπα παίζουμε πάντα πιο επιθετικά έχοντας τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Είμαστε πάντα η ομάδα που αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και εκτός έδρας… Πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας όπου κι αν παίζουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να το καταφέρουμε αυτό. Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει στις τάξεις του πολύ έμπειρους παίκτες για να πάρει στο τέλος της σεζόν αυτό που θέλει. Αυτό όμως που πιστεύω ότι θα παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο στα play off είναι ποια ομάδα έχει τη μεγαλύτερη δίψα για να φτάσει στα προκριματικά του Champions League».

-Τελικά πόσο μεγάλη είναι αυτή δίψα μέσα στον Π.Α.Ο.Κ.;
«Τεράστια! Υπάρχουν παίκτες στον Π.Α.Ο.Κ. που έχουν παίξει στο Champions League και στην Ευρώπη, ωστόσο η πλειοψηφία δεν είχε την ευκαιρία ακόμη να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Έχουμε μπροστά μας μία ευκαιρία την οποία ενδεχομένως να μην περιμέναμε στην αρχή της χρονιά. Αλλά εδώ που φτάσαμε δε θέλουμε να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη».

-Τι είναι αυτό που μένει σε σένα από τη φετινή σεζόν;
«Σε σύνολο πιστεύω ότι είχαμε περισσότερες καλές στιγμές. Αυτό που χαρακτήρισε το φετινό Π.Α.Ο.Κ. ήταν μία σταθερότητα και συνέπεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Δεν ήμασταν πάντα τόσο καλοί, αλλά είχαμε τον τρόπο να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Κάναμε μία κάμψη όταν είχαμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά κρατήσαμε πάντα ένα υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και αγωνιστικής συμπεριφοράς.
Στα play off περιμένουμε να βρεθούμε στο καλύτερο σημείο της σεζόν και να πιάσουμε την καλύτερη απόδοση για να βγούμε στα προκριματικά του Champions League».

-Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι το πρώτο ματς των play off με τον Παναθηναϊκό;
«Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά αλλά η πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό βαθμολογικό πλεονέκτημα και ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών απέναντι σε έναν βασικό διεκδικητή της θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη μία νίκη στην πρεμιέρα είναι σημαντική και για την ψυχολογία. Η πρώτη θέση των play off όμως δεν περνάει μόνο από ένα ματς αλλά μέσα από μία βαθμολογία και μία σειρά έξι αγώνων, οπότε πρέπει να δούμε όλα τα ματς με το ίδιο πάθος».

Διαβάστε ακόμη...