«Κάθε αγώνας είναι τελικός»

O Ροντρίγκο Ρέι παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του Novasports με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ για την 18η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
«Κάθε αγώνας είναι τελικός»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Αργεντίνου τερματοφύλακα.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Είμαι καλά ... καλά ... Ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά, στις θέσεις που θέλουμε να βρισκόμαστε στην κάθε διοργάνωση, έτοιμος ν' αγωνιστώ όποτε με χρειαστεί ο προπονητής να πάρω θέση στον αγωνιστικό χώρο. Γι' αυτό και προσπαθώ καθημερινά να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, να είμαι έτοιμος για όποτε έρθει η σειρά μου» .

Για το 2018 που έφυγε: «Σαν ομάδα είχαμε μια όμορφη χρονιά, με πολλές νίκες κι αυτό ήταν πολύ καλό για μας. Τώρα, το ... 'πρόβλημα' είναι πως πρέπει να παραμείνουμε σ' αυτό το επίπεδο και για το 2019. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο σε κάθε ματς. Δεν είναι εύκολο μεν αλλά ξέρουμε πως για να γίνουμε πρωταθλητές θα πρέπει να σκεφτόμαστε κατ' αυτόν τον τρόπο. Σε προσωπικό επίπεδο, φυσικά και θα ήθελα να παίζω περισσότερο, όπως κάθε άλλος ποδοσφαιριστής εδώ που θέλει να παίζει σε κάθε αγώνα. Αλλά προπονούμε σκληρά ώστε να παραμένω κοντά στην ομάδα, να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου για όποτε νιώσει την ανάγκη πως με χρειάζεται εντός αγωνιστικού χώρου να είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο» .

Για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας: «Πρώτα απ' όλα έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο προσωπικοτήτων μέσα στο γήπεδο. Για μένα αυτό είναι ένα από τα κυριότερα δυνατά μας σημεία. Επίσης, ο τρόπος δουλειάς μας. Δουλεύουμε πολύ καλά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Πιέζουμε πολύ τους εαυτούς μας στις προπονήσεις για να μπορούμε να παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει μέσα στο γήπεδο. Γιατί πλέον ξέρουμε και κατανοούμε ότι όντας η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα και κάθε ματς είναι πιο δύσκολο απ' ότι το αντίστοιχο για οποιαδήποτε άλλη ομάδα, καθώς όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Έτσι, πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί στο μυαλό ώστε κάθε μέρα να πιέζουμε τους εαυτούς μας να γινόμαστε καλύτεροι και ατομικά και σαν σύνολο» .

Για τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας: «Προσωπικά πιστεύω πως αν νομίσουμε πως είναι αρκετά δε θα είναι καλό για μας. Κι επίσης πιστεύω πως αυτή η ομάδα παίζει κάθε αγώνα σαν τελικό. Γιατί γνωρίζουμε πως αν χαλαρώσουμε είτε μέσα στην εβδομάδα είτε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δε θα είναι καλό και στο τέλος θα έχουμε ... πρόβλημα. Κατά συνέπεια, συγκεντρωνόμαστε σ' αυτό, να είμαστε δυνατοί με το μυαλό μας πάντα αφοσιωμένο σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση, να δίνουμε όλη μας τη δύναμη σε ότι έχουμε να κάνουμε επειδή πιστεύω πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να στεφθείς πρωταθλητής με διαφορά από τους άλλους και παράλληλα να διατηρείσαι σε καλό επίπεδο» .

Για την κλήρωση στο Κύπελλο Ελλάδας: «Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, έχει κάτι το νέο. Και το λέω αυτό καθώς τους έχουμε αντιμετωπίσει δυο φορές και μας γνωρίζουν, ξέρουν πώς παίζουμε και σίγουρα θέλουν να μας νικήσουν, όπως είναι και το φυσιολογικό. Όπως είπα, είμαστε η πιο δυνατή ομάδα στο πρωτάθλημα και όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Νομίζω πως θα είναι δύσκολο αλλά αν είμαστε καλά, σωματικά και ψυχολογικά μπορούμε να κάνουμε σπουδαία παιχνίδια» .

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Νομίζω πως όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή για τον κάθε ποδοσφαιριστή δημιουργείται ενδόμυχα η ανάγκη να παρουσιάσει το κάτι παραπάνω για να συστηθεί στο νέο του προπονητή. Για να (απο)δείξει ο κάθε ένας τους πως μπορεί να παίξει. Αν αυτό θα είναι καλό ή κακό για μας θα το δούμε στην πράξη, στον αγώνα. Αλλά το πιο σημαντικό πάντα είναι το πώς θα παίξουμε εμείς, το πώς θα μπούμε στον αγώνα. Είχαμε μια καλή εβδομάδα δουλειάς, παραμένουμε δυνατοί σα σύνολο εντός αγωνιστικών χώρων. Κατά συνέπεια πρέπει ν' ακολουθήσουμε τον τρόπο μας για να επικρατήσουμε γιατί το πιο σημαντικό από όλα είναι οι τρεις βαθμοί κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε κι αυτήν τη φορά» .

Διαβάστε ακόμη...