«Να βελτιώνομαι συνέχεια»

Ο Λευτέρης Λύρατζης μίλησε στην κάμερα του Novasports με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας.
«Να βελτιώνομαι συνέχεια»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του νεαρού άσου από το paokfc.gr.

Για την καλοκαιρινή προετοιμασία: «Η αλήθεια είναι πως κι εγώ ήθελα να είμαι εκεί από την αρχή αλλά είχα υποχρεώσεις με την Εθνική στους Μεσογειακούς Αγώνες. Είναι πολύ ωραία εμπειρία να είμαι με την πρώτη ομάδα, ένα παιδί από τις Ακαδημίες σίγουρα είναι τ' όνειρό του και στόχος του να παίξει σ' αυτήν και χαίρομαι πολύ που το ζω καθημερινά» .

Για το πότε ξεκίνησε να δουλεύει με την Α Ομάδα: «Άρχισε πέρσι, με το νέο έτος, δηλαδή Ιανουάριο ενσωματώθηκα με την πρώτη ομάδα, με κάλεσε ο κ. Λουτσέσκου » .

Για την μετάβαση από το αναπτυξιακό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο:«Πιστεύω ότι αν έχει δουλέψει σωστά όλα τα προηγούμενα χρόνια στις Ακαδημίες τότε είσαι έτοιμος για να ενσωματωθείς με την πρώτη ομάδα. Δηλαδή αν ακούς τους προπονητές σου καθημερινά και δουλεύεις στο 100% και το θέλεις πραγματικά τότε δε θα δυσκολευτείς» .

Για το αν ήταν όνειρο όλο αυτό: «Ναι .... Στόχος θα έλεγα» .Για το πόσο τον βοήθησαν οι προπονητές του στην Κ19:«Κατ' αρχάς είναι όλοι τους μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ και όχι μόνον. Εμένα με βοήθησαν περισσότερο στην ψυχολογία θα έλεγα. Μου έμαθαν, με βοήθησαν να καταλάβω τί είναι ο ΠΑΟΚ. Κι από εκεί και πέρα, όπως με βοήθησαν όλοι οι προπονητές που είχα κάθε σεζόν, έτσι κι αυτός έβαλε το λιθαράκι του για να φτάσω στο ... παραπάνω» .

Για το γιατί επέλεξε ποδόσφαιρο και ΠΑΟΚ: «Το ποδόσφαιρο ήταν η αγάπη μου, από όταν ήμουν μικρός. Κάθε μέρα μετά το σχολείο πήγαινα για μπάλα. Μεγάλωσα με το ποδόσφαιρο. ΠΑΟΚ ήταν και είναι οι οπαδοί το κίνητρο για μένα, γι' αυτό και ήρθα σ' αυτήν την ομάδα» .

Για το αν είναι πρότυπά του οι παίκτες της Α Ομάδας που προέρχονται από τις Ακαδημίες: «Σίγουρα αυτοί είναι παράδειγμα για μας θα έλεγα, διότι κι αυτοί έχουν περάσει την ίδια διαδρομή από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Κι αυτοί ενσωματώθηκαν στην πρώτη ομάδα όπως κι εγώ. Κι είναι πρότυπο πραγματικά γιατί είναι δύσκολο να φτάσει ένα παιδί από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα και να μείνει κιόλας. Μάλλον το εύκολο είναι να φτάσει το δύσκολο είναι να παραμείνει κιόλας. Κι αυτά τα παιδιά το έχουν καταφέρει» .

Για την υποδοχή που είχε στην Α Ομάδα:«Πολύ καλά! Όλοι είχαν πολύ καλή συμπεριφορά απέναντί μου. Δεν έχω το παραμικρό παράπονο» .

Για το πόσο σημαντικό είναι που έχει δίπλα του και τον Μπαλογιάννη στη μετάβαση στην Α Ομάδα:«Είναι ωραίο να είναι δυο παιδιά από τις Ακαδημίες μαζί γιατί μ' αυτόν μπορούμε να μιλάμε πιο άνετα όντας μαζί, καθώς περνάμε πολύ χρόνο μαζί, ήμαστε όλη την προηγούμενη χρονιά. Είναι ένας φίλος» .

Για τους στόχους του:«Στόχος είναι η καθημερινή δουλειά, να βελτιώνομαι συνέχεια. Και παιχνίδι με παιχνίδι ... Και με την Κ19 κι όσα περισσότερα μπορώ με την πρώτη, αυτός είναι ο στόχος» .

Για την στήριξη του κόσμου:«Πιστεύω πως όταν μπήκα στο ματς με τον Πανιώνιο ήταν η καλύτερη στιγμή που έχω ζήσει. Οι οπαδοί ήταν τέλειοι. Στην πρώτη μου επαφή με την μπάλα χειροκρότησαν όλοι μαζί κι αυτό ήταν το πιο ωραίο συναίσθημα. Ο κόσμος παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Είναι ο δωδέκατος παίκτης, ισχύει αυτό, επειδή το έχω ζήσει κι από έξω, σαν οπαδός της ομάδας και σαν ποδοσφαριστής, ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο. Βασικά για την ψυχολογία» .

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και την συνάντηση με τον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη ως αντίπαλο αυτή τη φορά:«Με τον Παναγιώτη έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Θα τον χαιρετίσω, θα με χαιρετίσει ... από εκεί και πέρα αντιμετωπίζουν και αυτόν τον αγώνα όπως όλους τους άλλους, σαν έναν τελικό δηλαδή γιατί στόχος είναι το πρωτάθλημα κι όπως αντιμετωπίσαμε τον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής έτσι θ' αντιμετωπίσουμε κι αυτόν» .

Για τις εντυπώσεις που του έχει αφήσει ο ΟΦΗ:«Θετικές θα έλεγα ... «.

Για του που επικεντρώνεται η ομάδα ενόψει της αναμέτρησης: «Περισσότερο με τον εαυτό μας ασχολούμαστε, να κοιτάμε να είμαστε εμείς καλά σε κάθε αγώνα, από εμάς εξαρτάται το κάθε παιχνίδι, το πως θα το αντιμετωπίσουμε, το πώς θα διαχειριστούμε τις καταστάσεις που θα προκύψουν» .

Για το ποιος είναι το πρότυπό του:«Από την ομάδα είναι ο Βιεϊρίνια και γενικά στη θέση μου, μου αρέσει ο Ντάνι Άλβες. Μου αρέσει αυτή η τρέλα, η βραζιλιάνικη που έχει» .

Διαβάστε ακόμη...