«Υπόσχομαι να μειώσω τα λάθη μου»

Ο Λέο Μάτος μίλησε στην κάμερα του Novasports με αφορμή το επικείμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο και είχε να πει πολλά. Διαβάστε αναλυτικά τα λεγόμενα του Βραζιλιάνου άσου από το paokfc.gr.
«Υπόσχομαι να μειώσω τα λάθη μου»

«Nιώθω πολύ ωραία. Μας βοήθησε πολύ κι η νίκη ψυχολογικά. Συνήθως όταν έχουμε μια νίκη, την επόμενη μέρα εδώ πέρα όλα είναι χαρούμενα» .Για το αν σήμαινε κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς:

«Δεν ήταν μόνον ένα παιχνίδι, δεν ήταν μόνον ένα αποτέλεσμα. Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη σ' ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Σίγουρα μας βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά η νίκη από αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε καλά, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε πολύ καλή δουλειά ο Πασχαλάκης , την οποία την κάνει συνέχεια και μας βοηθάει πολύ. Μπορώ να πω ότι ήταν το πρώτο κρίσιμο παιχνίδι από το δεύτερο μισό της σεζόν που διανύουμε» .Για την διαφορά εικόνας της ομάδας μεταξύ των δύο ημιχρόνων:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Δεν είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά από το πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο. Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε κυρίως αντεπιθέσεις. Οι περισσότερες φάσεις που κατάφεραν να μας κάνουν προέρχονταν – κατά κύριο λόγο – από αντεπιθέσεις και δυο – τρεις στημένες φάσεις. Από εκεί και πέρα μας ακύρωσαν κι ένα γκολ το οποίο δεν ήταν οφ σάιντ, αυτό του Μπίσεσβαρ . Δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο καλύτερα, μπήκε το πρώτο γκολ, αυτό έκανε τα πόδια μας – ας πούμε – πιο 'ελαφριά'. Καταφέραμε να πάρουμε χώρους, η ομάδα του Αστέρα ανοίχτηκε λίγο παραπάνω καθώς ήθελε να πάρει κάποιο βαθμό από τον αγώνα κι αυτό μας βοήθησε ώστε με τις δικές μας αντεπιθέσεις να 'κλέψουμε' το αποτέλεσμα, που στο τέλος όχι μόνον δεν το 'κλέψαμε' κυριαρχήσαμε κιόλας και μπήκε και το τρίτο γκολ» .Για την αποβολή του:

«Θα μιλήσω πρώτα για την πρώτη κάρτα. Θα πω ότι ήταν ... χαζό. Δεν έπρεπε να γίνει. Από εκεί και πέρα στη δεύτερη κάρτα, δέχτηκα μια πάσα. Μετά πήγα να κάνω κάνω κάποιο κοντρόλ, αν θυμάμαι καλά και γλίστρησα. Έπεσα κάτω και ήταν μια κίνηση αντανακλαστική να πιάσω την μπάλα. Δεν το έκανα επίτηδες αλλά το πιο σημαντικό λάθος ήταν ότι ξέχασα πως είχα άλλη μια κάρτα, που είχε προηγηθεί σχετικά σύντομα, λίγο πιο πριν. Είναι κάποια λάθη τα οποία δεν πρέπει να ξαναγίνουν στο μέλλον. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να μειωθούν όλα αυτά. Από εκεί και πέρα όλα είναι εμπειρίες και μαθαίνουμε από αυτά» .Για την αποχώρηση Πρίγιοβιτς και την κατάσταση της ομάδας:«Ο Πρίγιοβιτς ήταν σίγουρα ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Ήταν αρκετά πολύτιμος. Κατά 50% ήταν σίγουρο πως αυτός θα σκοράρει καθώς η ομάδα έπαιζε με τέτοιο τρόπο και η ανάπτυξή της ήταν τέτοια ώστε να σκοράρει αυτός καθώς αυτή είναι η δουλειά του και γι' αυτό πληρώνεται, γι' αυτόν τον λόγο ώστε να μπορεί να βάζει τα γκολ. Ο Πρίγιoβιτς όμως έφυγε. Έχουμε τώρα τον Άκπομ , ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι έπαιξε εκπληκτικά, έπαιξε πάρα πολύ ωραία, βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Άσχετα που δε σκόραρε ο ίδιος, η δουλειά που έκανε φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μας βοήθησε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα οι προπονητές είναι αυτοί που θα κοιτάξουν το τί πρέπει ν' αλλάξει και το τί πρέπει ν' αλλάξει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ώστε να υπάρχει μια ισορροπία μέσα στον αγωνιστικό χώρο» .Για το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο:

«Είναι ακόμη ένα κρίσιμο παιχνίδι. Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι κι όπως φαίνεται όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας είναι όλα κρίσιμα γιατί θα ορίσουν τη μοίρα μας για το αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα ή όχι. Είναι μια καλή ομάδα, μια καλά οργανωμένη ομάδα αλλά εμείς έχουμε όλα τα θετικά στοιχεία για να μπορέσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Παίζουμε μέσα στην Τούμπα, έχουμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε διαθέσιμους. Θέλουμε πάρα πολύ αυτό το πρωτάθλημα κι όλοι είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι 100% για να μπορέσουμε να καταφέρουμε το στόχο μας καθώς και για μένα και για τους συμπαίκτες μου και για όλη την ομάδα είναι κάτι το πάρα πολύ σημαντικό» .

Διαβάστε ακόμη...