"Όλοι ενωμένοι"

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε στην κάμερα του Novasports με αφορμή το παιχνίδι στη Λιβαδειά. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του στόπερ του Δικεφάλου από το paokfc.gr.
"Όλοι ενωμένοι"

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

«Νιώθω... καλά, όπως είπα και πριν στους συμπαίκτες μου, αισθάνομαι καλύτερα από χτες. Σε διαδικασία προετοιμασίας για τον επερχόμενο αγώνα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, τη μια στιγμή βιώνεις μια άσχημη μέρα, μια άτυχη μέρα και την επόμενη οφείλεις να ξυπνήσεις και να έχεις ξεχάσει τα πάντα» .

Για το πως διαχειρίζεται τον αποκλεισμό, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του:

«Με το να είναι όλοι ενωμένοι. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για να είναι ορισμένοι ποδοσφαιριστές άλλο κομμάτι και κάποιοι άλλο, τώρα είναι η στιγμή για να είμαστε όλοι ενωμένοι, να συζητήσουμε τί συνέβη, να συνειδητοποιήσουμε ποιό υπήρξε το πρόβλημα και να το διορθώσουμε. Σαν οικογένεια, σαν ένα σώμα μπορείς να το ξεπεράσεις, όχι ο καθένας μόνος του γιατί όλοι κάναμε λάθη σ' αυτό το ματς που δε θέλαμε να κάνουμε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν προετοιμαστήκαμε σωστά και το 'πληρώσαμε'. Μείναμε εκτός συνέχειας όμως έχουμε – ακόμη – τον στόχο μας, τον βασικό μας στόχο μπροστά μας, που είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Κι αν θέλουμε να τον πετύχουμε οφείλουμε να το ξεχάσουμε γρήγορα και να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα» .

Για τα αίτια που οδήγησαν στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό:

«Το λάθος ήταν πως δεν προετοιμαστήκαμε σωστά γι' αυτά τα ματς. Νομίζω πως γι' αυτό 'μιλάει' κι η εικόνα που παρουσιάσαμε. Αυτό μπορώ να πω. Όταν χάνεις τρία, τέσσερα παιχνίδια, πέντε παιχνίδια βάζοντας και την Τσέλσι, γιατί ήταν η πιο ισχυρή ομάδα στον όμιλο και τελειώνεις με μόνον τρεις βαθμούς το μόνο που μπορείς να πεις είναι πως δεν ήσουν σωστά προετοιμασμένος γι' αυτούς τους αγώνες. Αλλά μάθαμε από αυτά τα ματς πως να δυναμώνεις. Γιατί σε δυναμώνει το να έχεις στόχους όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος και να πηγαίνεις από τη μια διοργάνωση στην άλλη, με άλλους ποδοσφαιριστές, άλλη συγκέντρωση. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο αυτήν τη σεζόν. Μάθαμε από το πάθημά μας και σίγουρα την επόμενη σεζόν θα είμαστε καλύτεροι στην Ευρώπη. Το πιο σημαντικό για μας όμως – όπως είπα – είναι να γίνουμε πρωταθλητές και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι κι αντίστοιχα προετοιμασμένοι καθώς αυτός είναι ο κύριος στόχος μας» .

Για το μέλλον του:

«Μιλάω για την επόμενη σεζόν επειδή πάντα κοιτάω πάντα το ... παρόν. Δε θέλω να μιλήσω άλλο για το μέλλον μου επειδή έχουν γίνει πολλές κουβέντες για τ' ότι τελειώνει το συμβόλαιό μου, τί θα γίνει. Την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο χρόνο, οι εμπλεκόμενες πλευρές θα καθίσουν σ' ένα τραπέζι και θα μιλήσουν για ν' αποφασίσουν. Δε θέλω να ξαναμιλήσω γι' αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι χαρούμενος εδώ, το ίδιο κι η οικογένειά μου, όπως έχω πει πολλές φορές κι ότι κι αν συμβεί θα είναι για το καλύτερο της ομάδας και για το αντίστοιχα δικό μου καλό» .

Για το αν τον ανησυχεί μήπως η ομάδα επηρεαστεί από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη:

«Ανησυχία; Όχι ... Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις, γιατί μέσα από αυτές οι ομάδες ανεβαίνουν επίπεδο. Γιατί όταν αντιμετωπίζεις ομάδες όπως η ΜΠΑΤΕ, που θεωρούσαμε πως είμαστε ανώτεροι απ' αυτούς και χάνεις, τώρα είναι η στιγμή να δείξεις το χαρακτήρα σου. Να πας στον Λεβαδειακό, να κάνεις το παιχνίδι σου και να νικήσεις. Γιατί γι' αυτό είμαστε στον ΠΑΟΚ, γι' αυτό παίζουμε σε κάθε ματς κι ακόμη κι όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται. Αν δείτε στο Europa League χάσαμε πέντε αγώνες και μετά στο πρωτάθλημα δώσαμε τις κατάλληλες απαντήσεις. Ίσως αυτή η σεζόν είναι καλό που χάναμε στην Ευρώπη και νικούσαμε στο πρωτάθλημα, γιατί ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα κι οι ήττες στην Ευρώπη έκαναν ακόμη πιο έντονη τη συγκέντρωσή μας στο πρωτάθλημα. Δεν περάσαμε, φανταστείτε να είχαμε νικήσει την ΜΠΑΤΕ, να είχαμε προκριθεί, να πανηγυρίζαμε και να ... ξεχνούσαμε τον Λεβαδειακό. Τώρα είμαστε ... στο καναβάτσο κι όλοι σκεφτόμαστε μια έντονη αντίδραση. Θ' αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, με δύναμη έδρας, βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, θέλουν βαθμούς για ν' ανακάμψουν, είναι δύσκολος αντίπαλος αλλά πρέπει να νικήσουμε για να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην κορυφή της βαθμολογίας» .

Για τον Λεβαδειακό:

«Ο Λεβαδειακός είναι πάντα δυνατός στην έδρα του. Κάθε φορά που αγωνιστήκαμε εκεί δεν είχαμε – ποτέ – εύκολο αγώνα. Παίζουν σκληρά, αγωνίζονται για τους βαθμούς, γνωρίζουμε πως διαθέτουν καλούς μέσους κι αντίστοιχους επιθετικούς. Θέλουν να το βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο όλο αυτό. Επίσης θέλουν ν' αποδείξουν στους εαυτούς τους την ικανότητά τους παίζοντας ακόμη καλύτερα κόντρα σε μας, κόντρα σε μια ομάδα – θεωρητικά – υψηλότερου επιπέδου κι εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Αν θέλεις να κρατήσεις την πρώτη θέση και την απόσταση που έχεις από τον δεύτερο πρέπει να πας να νικήσεις και να τους δείξεις πως εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Να πάμε να νικήσουμε, αυτό είναι και το πιο σημαντικό» .

Για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει ακόμα το περιβραχιόνιο του αρχηγού:

«Όχι ... δε θέλω περιβραχιόνια, δε θέλω αρχηγιλίκια ... Επειδή όταν μπαίνω στο γήπεδο, ξέρω τί πρέπει να κάνω. Ξέρω πως πρέπει να παίξω όσο πιο σκληρά μπορώ, για την ομάδα μου, για τους συμπαίκτες μου, για μένα. Αυτό είναι το δόγμα μου από τα πρώτα μου χρόνια κι είναι αυτό που λέω και στους γιους μου. Αν τους αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο κι είναι αυτό που θέλουν να κάνουν τότε πρέπει να τα δίνουν όλα στο γήπεδο. Κι αυτό δεν προκύπτει επειδή θα φορέσεις το περιβραχιόνιο στο χέρι, δε θα παίξεις καλύτερα μ' αυτό, δε θα σου δώσει περισσότερη δύναμη γιατί όταν αγαπάς τη δουλειά σου πρέπει να το αποδεικνύεις κάθε μέρα στην προπόνηση και στο γήπεδο. Γι'αυτό είμαι πάντα συγκεντρωμένος για να προπονούμαι όσο πιο δυνατά μπορώ επειδή αυτή η ομάδα, αυτοί οι ποδοσφαιριστές, αυτή η πόλη αξίζουν τα πάντα, το πρωτάθλημα και όλα ... τα πάντα» .

Διαβάστε ακόμη...