«Μάχη σε κάθε παιχνίδι»

Ο Ράζβαν Λουτσέκσου παραχώρησε τις καθιερωμένες του δηλώσεις πριν την αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη και είχε πολλά να πει. Διαβάστε όλα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου από το paokfc.gr.
«Μάχη σε κάθε παιχνίδι»

Για την κατάσταση της ομάδας:«Ξεκινήσαμε να προπονούμαστε κανονικά σήμερα με όλους τους παίκτες. Ήταν μία καλή περίοδος, κυρίως από ψυχολογικής απόψεως από εμάς. Επίσης σήμερα ξεκίνησε ουσιαστικά και η προετοιμασία για το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη» .

Για το αν το παιχνίδι με τους Ακρίτες είναι ιδιαίτερο γι αυτόν:«Είναι απίθανο να γίνεται αυτό. Είναι ένας αντίπαλος όπως όλοι οι άλλοι. Είναι σε καλή κατάσταση και έρχονται από μία εξαιρετική περίοδο. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε για τον στόχο μας. Η εμπειρία μου εκεί είναι κάτι διαφορετικό» .

Για το αν είναι αρκετή η περίοδος για να ετοιμαστεί η ομάδα:«Σήμερα ξεκινήσαμε με όλο το γκρουπ. Όλο το προηγούμενο διάστημα δουλεύαμε με όσους παίκτες είχαμε στη διάθεσή μας. Ο Πρίγιοβιτς , ο Τόσκα και ο Λημνιός επέστρεψαν σήμερα, όπως και ο Βιεϊρίνια » .

Για την κατάσταση του Βιεϊρίνια και του Κρέσπο και τον βαθμό ετοιμότητας των δύο παικτών:«Είναι δύσκολο να είναι έτοιμος για το Σάββατο καθώς απουσίαζε για δύο εβδομάδες. Είναι όμως θετικό το γεγονός ότι επιστρέφει σε κανονικό. Είναι δυνατός και έχει αυτοπεποίθηση και τσέκαρε την κατάσταση του, που δείχνει εξαιρετική. Δεν θέλω να πω αν θα είναι έτοιμος για την Τσέλσι. Ο Κρέσπο είναι έτοιμος κανονικά. Έμεινε εκτός γιατί είχαμε ένα βαρύ πρόγραμμα και επειδή αισθάνθηκε κουρασμένος προφυλάχθηκε» .

Για το που δόθηκε έμφαση στη διακοπή:«Είναι δύσκολο να μιλήσω για διακοπή. Δεν ήταν διακοπή. Είχαμε παιχνίδι για το Κύπελλο κόντρα στον Εργοτέλη και προερχόμασταν από ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Μετά το παιχνίδι είχαμε μόνο τους Σάκχοφ , Κρέσπο και Κάνιας που δεν είχαν αγωνιστεί, άρα προπονηθήκαμε με τρεις παίκτες. Το γκρουπ στην Κρήτη ήταν 13 άτομα και οι νεαροί. Έπρεπε να δώσουμε και ρεπό στου παίκτες μετά του συνεχόμενους αγώνες. Ήταν απαραίτητο για να αναπληρωθεί η πνευματική ενέργεια των παικτών που την χρειαζόμαστε πολύ. Από τη Δευτέρα ξεκινήσαμε τη δουλειά για την Ξάνθη και σιγά σιγά ενσωματώθηκαν και οι διεθνείς. Αυτή την περίοδο και με τους συνεχόμενους αγώνες είχαν πέσει οι ρυθμοί στις προπονήσεις. Την εβδομάδα που διανύουμε ανεβάσαμε ρυθμούς και το πρόγραμμα είχε ένταση, για όσους ήταν εδώ» .

Για το αν είχε επαφές με τον Μάριο Μπράνκο:«Είναι στην ομάδα εδώ και οι δύο μήνες. Γνωριζόμαστε, συναντιόμαστε, δεν βρίσκω τον λόγο να με ρωτάτε κάτι τέτοιο. Σήμερα είστε αρκετά παράξενοι με τις ερωτήσεις σας. Θέλετε μάλλον να το πάτε κάπως διαφορετικά» .

Για τα θέματα των συμβολαίων και των ανανεώσεων και αν επηρεάζονται οι παίκτες:«Κοιτάξτε. Η ομάδα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έχουμε θέληση να πετύχουμε κάτι σημαντικό κερδίζοντας παιχνίδια. Κάναμε καλά παιχνίδια, αν και μερικές δεν καταφέραμε να πιάσουμε την απόδοση που θέλαμε, στα οποία βέβαια πήραμε αποτελέσματα και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Πιστεύουμε στη δουλειά μας και την ομάδα μας. Το θέμα των συμβολαίων δεν μας απασχόλησε μέχρι τώρα, αλλά σιγά σιγά πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα. Από την άλλη η διοίκηση γνωρίζει τις απόψεις πάνω στο θέμα» .

Για τις ομοιότητες με τον περσινό αγώνα του πρώτου γύρου κόντρα στην Ξάνθη:«Είναι μία περίοδος που ξεκίνησε από εκείνο το ματς και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στην Ελλάδα έχουμε κάνει μία ισοπαλία στο Κύπελλο και μία ήττα και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Είναι ένα προϊόν σωστής νοοτροπίας των παικτών και της ομάδας γενικότερα. Αυτό που έχει συμβεί μέχρι τώρα δεν μας εξασφαλίζει τίποτα και μόνο με μάχη και αγώνα θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε δυσκολία. Μπορεί να έχεις ταλέντο και ποιότητα αλλά δεν αρκούν για να κερδίσεις. Πρέπει να συνεχίσεις να μάχεσαι» .

Για τον αν μπορεί η κατάσταση να γίνει ακόμα καλύτερη για τον ΠΑΟΚ:«Δεν μπορώ να βρω πως θα μπορούσε να γίνει καλύτερη η κατάσταση για εμάς. Αν δεν είχαμε την ποινή του -2 θα ήμασταν τέσσερις πόντους μπροστά από τον Ατρόμητο και οκτώ από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι το -2 ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα. Ασκήθηκε σημαντική πίεση, ειδικά στα ντέρμπι με τις ομάδες που έχουμε κοινό στόχο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι για να πανηγυρίσουμε στο φινάλε. Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι από εδώ και πέρα ξεκινάει ένα εύκολο πρόγραμμα. Αντιμετωπίζουμε τον τέταρτο της βαθμολογίας και μετά παίζουμε με ομάδες που μάχονται για την παραμονή και έχουν ένα ισχυρό κίνητρο» .

Για το αν υπολογίζει σε όλους του παίκτες του μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου:«Γιατί να μην τους υπολογίζω; Είναι επαγγελματίες και γι αυτό βρίσκονται στον ΠΑΟΚ και πρέπει να δίνουν το 100% σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα» .

Διαβάστε ακόμη...