«Ισχυρή αυτοπεποίθηση το πλεονέκτημά μας»

Λίγες ώρες πριν από το σημαντικό ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ο Εβγέν Σακχόφ μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, την επικείμενη αναμέτρηση κι άλλα σημαντικά θέματα.
«Ισχυρή αυτοπεποίθηση το πλεονέκτημά μας»

Ο φετινός του ρόλος είναι ιδιαίτερος. Όχι ότι τις προηγούμενες σεζόν δεν ήταν, αλλά φέτος ακόμη περισσότερο. Ο Εβγέν Σάκχοφ, περιμένει ν' αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν ερχόμενος από τον πάγκο και δίνοντας τα πάντα σε όλα τα επίπεδα. Ο Ουκρανός μίλησε στην κάμερα του «novasports.gr» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, την επικείμενη – εκτός έδρας – αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, την επίδραση του αρνητικού αποτελέσματος με τη Βίντι και όχι μόνον.

Αναλυτικά όλα όσα σημείωσε ...

«Γενικά νιώθω πολύ καλά, είμαι ... σούπερ», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Κάθε αγώνας έχει τη δική του ιδιατερότητα αλλά στο τέλος μετράει το αποτέλεσμα το οποίο είναι οι τρεις βαθμοί. Σε κάποια παιχνίδια παίξαμε πολύ καλά, σε κάποια όχι αλλά – νομίζω ότι – το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα».

- Χρειάστηκε να μάθουν κι οι καινούριοι ποδοσφαιριστές την ομάδα. Είναι η στιγμή που πλέον όλοι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, κρίνοντας κι από την εικόνα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό;

«Ήταν ένας αγώνας τον οποίο τον χρειαζόμασταν για ν' αντιδράσουμε με βάση όλα όσα έγιναν απέναντι στη Βίντι. Ήρθε το πρώτο γκολ, αυτό μας έδωσε λίγη παραπάνω εμπιστοσύνη στα πόδια μας κι έτσι ήρθε το δεύτερο γκολ. Μ' αυτό το αποτέλεσμα νιώθουμε πιο σίγουροι και στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά και τους καινούριους ποδοσφαιριστές πρέπει κι αυτοί σιγά – σιγά να μπουν στο κλίμα της ομάδας και να καταλάβουν το πού βρίσκονται».

- Ως μέλος της ομάδας και των προηγούμενων σεζόν, είναι διαφορετική ομάδα η φετινή κι αν ναι ποιές είναι οι διαφορές;

«Το να συγκρίνουμε τη μια ομάδα με την άλλη δεν είναι κάτι το οποίο βγάζει ουσιαστικό αποτέλεσμα επειδή υπάρχουν πολλές καταστάσεις που αλλάζουν από τη στιγμή στην άλλη. Κάποιοι ποδοσφαίριστες έφυγαν, κάποιοι άλλοι γύρισαν, από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα πέρσι δεν ξεκίνησε τόσο καλά για μας αλλά στην πορεία το αλλάξαμε αυτό και πήγαμε πάρα πολύ καλά με συνεχόμενες νίκες. Φέτος ξεκινήσαμε πολύ καλύτερα από πέρσι, ελπίζουμε να έχουμε το θετικό αποτέλεσμα στο τέλος».

- Με ευκαιρία την αναφορά σου στον αγώνα με τη Βίντι, τι δεν πήγε καλά;

«Αν επιχειρήσουμε μια πρόχειρη ανάλυση εκείνου του αγώνα τώρα θα δούμε πως υπήρχαν κάποιοι ποδοσφαιριστές μέσα σ' εκείνη την ομάδα οι οποίοι έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής. Και το να μπορέσει μια ομάδα να έχει συνοχή προϋποθέτει να παίζουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές συνέχεια. Αυτό όμως δε γίνεται. Πρέπει να μπαίνουν μέσα και παίκτες που είναι πιο ... 'φρέσκοι', πιο ξεκούραστοι. Αυτό κάνουν κι οι μεγάλες ομάδες. Από εκεί και πέρα το γιατί δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι μεγάλη κουβέντα. Η αντίπαλη ομάδα έκανε τρεις ευκαιρίες κι από αυτές τα δυο ήταν γκολ. Το δικό μας κομμάτι είναι αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε να μην ξανασυμβούν τα ίδια λάθη σε αγώνα».

- Ποιό είναι το πιο ισχυρό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν;

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ νομίζω ότι είναι πως έχουμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση σε κάθε παιχνίδι, ασχέτως αντιπάλου, πιστεύουμε πως θα κερδίσουμε. Κι αυτό φαίνεται το πώς αγωνιζόμαστε μέχρι και το τελευταίο λεπτό έχοντας πετύχει ανατροπές σε αρκετά παιχνίδια μέχρι στιγμής και νομίζω ότι θα πρέπει να συγκεντρωνόμαστε πιο πολύ σ' αυτό το κομμάτι καθώς μέσα από αυτό παίρνεις και το αποτέλεσμα, το να είσαι συγκεντρωμένος απόλυτα στο να παίρνεις κάθε παιχνίδι»

- Είναι η φετινή ομάδα η καλύτερη από αυτές που έχει μετάσχει εδώ στον ΠΑΟΚ;

«Νομίζω ότι είναι η καλύτερη ομάδες από όλες τις προηγούμενες».

- Επόμενος αντίπαλος ο Ατρόμητος, κόντρα στον οποίο θα δεις έναν πρώην συμπαίκτη σου τον Κουλούρη, έστω κι αν δεν αγωνιστεί ...

«Χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό το παιδί. Το αξίζει και χαίρομαι για την πορεία που έχει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Χαίρομαι που δε θ' αγωνιστεί. Ελπίζω να φανούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι, όπως και στο προηγούμενο ματς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόμαστε».

- Η άποψή σου για τον Ατρόμητο;

«Είναι μια δύσκολη ομάδα και γι' αυτό βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Πρέπει να φανούμε συγκεντρωμένοι γιατί είναι μια ομάδα που μάχεται μέχρι και το τελευταίο λεπτό κι αυτό θα μας δυσκολέψει αλλά πρέπει εμείς να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι για να μπορέσουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι που θα προσπαθήσουν να κάνουν κι αυτοί. Θα δούμε όμως ποιός θα τα καταφέρει ώστε ν' αναδειχτεί νικητής».

Διαβάστε ακόμη...