«Πάμε για μία ακόμα νίκη»

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του Δικεφάλου, Ράζβαν Λουτσέσκου, δύο ημέρες πριν την μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για την 5η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
«Πάμε για μία ακόμα νίκη»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού από το paokfc.gr.

Για τα διαδοχικά παιχνίδια και την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη:

«Ήταν ένα παιχνίδι για το κύπελλο, χωρίς πίεση για το αποτέλεσμα. Ήταν το πρώτο του ομίλου και βγήκαν μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Δώσαμε την δυνατότητα σε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής να πάρουν λεπτά στα πόδια τους. Ήταν ένα παιχνίδι κόντρα σε δυνατό αντίπαλο με αυτούς του παίκτες, καθώς έτσι τα βήματα προόδου είναι μεγαλύτερα» .

Για τις διαφορές με την περσινή σεζόν και τις αυξημένες υποχρεώσεις της ομάδας:

«Κοιτάξτε, η διαφορά είναι ότι έχουμε περισσότερα παιχνίδια. Είναι διαφορετικό κυρίως το γεγονός ότι πρέπει να αφήνουμε εκτός παίκτες, λόγω ψυχολογικής και πνευματικής κούρασης. Πέρυσι είχαμε 11-12 παίκτες που συμμετείχαν άμεσα στα παιχνίδια, ενώ φέτος πρέπει να βάλουμε ακόμα περισσότερους. Η χημεία είναι δύσκολο να βρεθεί άμεσα από το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Πρέπει όμως να κερδίζουμε συνεχώς και αυτό μας το απόδειξαν τα παιχνίδια του καλοκαιριού. Πήραμε πολύ καλά αποτελέσματα κόντρα σε σπουδαίες ομάδες και χάσαμε μόνο από Μπενφίκα και Τσέλσι που είναι σε τοπ επίπεδο. Οι παίκτες που ήρθαν την τελευταία στιγμή είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα, καθώς έρχονται από διαφορετικές ομάδες και άλλες ποδοσφαιρικές κουλτούρες. Ο Ακπόμ, ο Καρέλης, ο Βέρνμπλουμ θα μπουν σιγά σιγά και θα είναι αργότερα έτοιμοι. Έχουν συνηθίσει σε διαφορετική νοοτροπία. Σιγά σιγά όμως όλα τα ξεπερνάμε. Έτσι είναι η ζωή μίας ομάδας. Υπάρχουν διαφορετικές δυναμικές, οι οποίες αλλάζουν συχνά. Βρισκόμαστε όμως σε εξαιρετική κατάσταση» .

Για την μη χρησιμοποίηση του Ακπόμ μετά τον Πανιώνιο:

«Το εξήγησα ήδη. Ο Ακπόμ έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Έχει συνηθίσει όμως σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Δεν έχει παίξει σε ομάδες που δεν συνηθίζουν να παίζουν στρωτά από πίσω, αλλά αλλάζουν το παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές και κάπως άναρχα. Ο Καρέλης ήρθε εδώ, όντας ένας Έλληνας παίκτης που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και είναι πιο εύκολο γι αυτόν και διαχειρίζεται καλύτερα τις νέες καταστάσεις που συνάντησε. Πρέπει να βάλω 11 παίκτες σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Πρίγιοβιτς, ο Καρέλης και άλλοι, αλλά μπορώ να βάλω μόνο 11. Είναι πολλοί παίκτες, ποιοτικοί και έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα στο νικηφόρο τους σερί, σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν είναι εύκολο να έρθεις το καλοκαίρι και να μπεις σε μία επιτυχημένη ομάδα. Με ρωτάτε συχνά για τις επιλογές μου, αλλά οι παίκτες που ήρθαν δεν μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα. Χρειάζεται χρόνος για να αφομοιώσουν το στυλ παιχνιδιού. Είχαμε καλά αποτελέσματα και είχαμε κάποια θέματα όταν ανακατέψαμε τους νέους με τους παλιούς. Αλλά το καλό είναι ότι κερδίζουμε. Την τελευταία μετά των μεταγραφών είχα πει ότι είμαι χαρούμενος που τελειώνει το παράθυρο. Πλέον έχουμε τέλη Σεπτέμβρη, δεν θέλω να το συζητάμε άλλο» .

Για τα πολλά σημαντικά παιχνίδια και αν έχει ιεραρχήσει τους στόχους της ομάδας:

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι σημασία έχει για εμάς το επόμενο παιχνίδι. Την ίδια στιγμή έχουμε μία δύσκολη περίοδο με πολλά παιχνίδια. Εγώ σαν προπονητής πρέπει να διαχειρίζομαι τους στόχους της ομάδας και να έχω μία πλήρη κατάσταση. Παίξαμε με την ΑΕΚ δύο μέρες μετά την Τσέλσι, μετά είχαμε τον Άρη σε ένα παιχνίδι όχι και τόσο σημαντικό για τους στόχους μας, αλλά σίγουρα με σημασία για το γόητρό μας. Τώρα έχουμε τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα καθώς ξεκινήσαμε και με το -2 και δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ούτε ένα στραβοπάτημα. Όλη αυτή την περίοδο νομίζω ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Κόντρα στην Τσέλσι παίξαμε πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κάναμε ανάλυση της ομάδας και του αντιπάλου. Είδαμε πως είχε η κατάσταση και είχαμε μία ιδέα για το παιχνίδι κόντρα στους Άγγλους. Πιστεύαμε ότι αν παίζαμε με τον τρόπο μας μπορεί να χάναμε και το επόμενο. Αποφασίσαμε ότι η αναμέτρηση με την Τσέλσι ήταν η λιγότερη σημαντική για τον όμιλο και σκεφτήκαμε ότι δεν θα επηρεάσει τον στόχο μας για την πρόκριση. Η Τσέλσι είναι το φαβορί για την πρόκριση και την κατάκτηση. Οι βασικοί αντίπαλοί μας είναι η ΜΠΑΤΕ Μπορίσφο και η Βίντι. Πήρα την ευθύνη και παρουσιάσαμε μία ομάδα με συνοχή, που έκανε τίμιο παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο με πολύ ποιότητα που μπορεί να κερδίσει άνετα τα παιχνίδι και με μεγάλα σκορ. Μετά είχαμε τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ και θέλαμε φρεσκάδα. Αυτή ήταν η στρατηγική μας. Μετά ήταν η μάχη για το κύπελλο και στην συνέχεια ο Ολυμπιακός. Προτεραιότητα ήταν ο Ολυμπιακός. Όπως είπα η πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας θα έρθει από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Την Πέμπτη ακολουθεί παιχνίδι με άμεσο αντίπαλο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας προπονητής. Παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση, παίκτες που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Πρέπει να μείνουν έξω παίκτες ώστε να μην αλλάζει η χημεία, η οποία όταν βρεθεί, πρέπει να μην αλλάζει. Επίσης το σημαντικότερο είναι οι προπονήσεις. Πρέπει οι παίκτες να δίνουν τα πάντα εκεί για να μένουν σε φόρμα. Είναι ελάχιστοι οι παίκτες που δεν δίνουν το 100% στις προπονήσεις, αλλά είναι καλοί στο παιχνίδι. Εμείς έχουμε μόνο έναν. Δεν είναι ότι δεν τον πιέζουμε, είναι ότι δεν μπορούμε να τον πιέσουμε γιατί μπορεί να ρισκάρουμε κάποιον τραυματισμό. Δεν είναι έλλειψη επαγγελματισμού. Είναι τέτοιο το σώμα του και τα φυσικά προσόντα του. Υπάρχουν παίκτες που μετά από ένα παιχνίδι θέλουν μία μέρα αποκατάστασής, υπάρχουν άλλοι που μετά και από τρεις μέρες δεν είναι έτοιμοι. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίζουν τρεις μέρες, υπάρχουν και άλλοι που απλά νομίζουν ότι μπορούν. Αυτή ήταν μία τεχνική ανάλυση» .

Για τις δηλώσεις που έκανε και την κλήση από τους δικαστές:

«Είναι χαζομάρες. Όλο αυτό που συμβαίνει είναι χαζό. Δεν έκανα καμία σύγκριση. Απλά ανέφερα δύο γεγονότα που έχουν συμβεί στην ιστορία του αθλητισμού. Όσοι προσπαθούν να τα κάνουν αυτά είναι για να κρύψουν ότι μας έκλεψαν το πρωτάθλημα. Όταν με ρωτάει κάποιος κάτι, απαντάω μόνο με γεγονότα. Ο Ολυμπιακός ήρθε και δεν έπαιξε ένα παιχνίδι, η ΑΕΚ ήρθε και έφυγε από το γήπεδο και πήρε τον τίτλο. Αυτά δεν αλλάζουν. Για να το σταματήσουμε, δεν έκανα συγκρίσεις για τις χώρες. Αγαπώ την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, αλλά είναι άδικο να συγχέουν τα γεγονότα που είναι πραγματικά στην ιστορία του αθλητισμού. Δεν είπα ποτέ κάτι εναντίον κάποιας ομάδας ή προπονητή. Προσπαθώ να αναφέρω τις επιδόσεις των αντιπάλων και να επαινώ τους καλούς αντιπάλους μας. Είμαι άνθρωπος που αγαπάει τους ανθρώπους, αλλά είμαι και άνθρωπος που δεν μπορώ να μην μιλάω για κάτι άλλο πέρα από την αλήθεια. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν. Μετά την ΑΕΚ είπα για την καλή τους εμφάνιση και την οργάνωσή τους, μετά τον Άρη μίλησα για ώρα με τον προπονητή του. Πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να λένε ψέματα και δημιουργούν θέματα» .

Για τον Ολυμπιακό:

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα, ειδικά από τη μέση και μπροστά. Είναι καλή ομάδα, με ποιότητα και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα πάμε για την νίκη. Έχω μόνο καλά λόγια να πω γι αυτούς και την δουλειά που έχουν κάνει το καλοκαίρι. Είναι βελτιωμένοι. Οι πλάγιοι αμυντικοί τους υποστηρίζουν την επίθεση. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο» .

Για τις απουσίες:

«Δεν έχω να πω κάτι για τον Ουάρντα . Δεν αλλάζει κάτι και πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες. Δεν κάνω συμβιβασμούς. Ο Ελ Καντουρί δεν είναι σίγουρος. Θα δούμε αύριο

Διαβάστε ακόμη...