«Ντέρμπι κόντρα σε δύο διαφορετικές ομάδες»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα του Novasports με αφορμή το επικείμενο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
«Ντέρμπι κόντρα σε δύο διαφορετικές ομάδες»

Διαβάστε αναλυτικά από το paokfc.gr όλα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Για τις σκέψεις του μετά το παιχνίδι με την Τσέλσι:«Δεν έχουν αλλάξει πολλά από το χθεσινό βράδυ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν σκληρό αντίπαλο. Τρέξαμε πολύ και δώσαμε μάχες. Δυστυχώς παίξαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και είναι σε εξαιρετική φόρμα. Το γνωρίζαμε, τους αναλύσαμε, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα, γιατί αν έχεις μπάλα ελέγχεις εσύ το παιχνίδι αλλά η Τσέλσι είναι εξαιρετικά οργανωμένη και δεν μας επέτρεψε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Αποφασίσαμε να οργανωθούμε διαφορετικά, να μην δώσουμε χώρους, αυτοί κατάφεραν να τους βρουν, πέτυχαν ένα γκολ, έκαναν ευκαιρίες και έτσι ήρθε η ήττα. Προσπαθήσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ και όταν η Τσέλσι άρχισε να χάνει δυνάμεις, θέλαμε να βγούμε μπροστά. Τότε ήταν η ώρα για μας να πάρουμε ρίσκα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι με καθαρό μυαλό. Σε τέτοια παιχνίδια αν είσαι κοντά μπορείς να επιτεθείς στο φινάλε» .

Για το αν θα έπαιζε ξανά χωρίς φορ:«Δεν ξέρω τι να σας πω. Αυτά είναι υποθέσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Πρίγιοβιτς ήταν εκτός για οκτώ μέρες. Η πραγματικότητα είναι ότι την Κυριακή έχουμε ένα δυνατό ντέρμπι. Οι αντίπαλοι διαθέτουν εξαιρετικούς μέσους και αμυντικούς που ξεκινούν την ανάπτυξη της ομάδας με συνεχές passing game. Δεν ξέρω τι να απαντήσω πραγματικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα» .

Για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ:«Όπως κάθε φορά, προετοιμάζουμε το παιχνίδι μας με τον συνηθισμένο τρόπο. Προετοιμαζόμαστε σε όλους τους τομείς. Τόσο στον τρόπο παιχνιδιού, όσο και στον ψυχολογικό επίπεδο για το επικείμενο παιχνίδι, που είναι το δυσκολότερο στο ελληνικό πρωτάθλημα και απαιτεί μεγαλύτερη συγκέντρωση. Γίνονται τα συνηθισμένα στην ομάδα» .

Για το περσινό αντίστοιχο παιχνίδι και αν επηρεάζει το φετινό:«Παιδιά αυτή είναι η ζωή. Στην καριέρα σου σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις επτά με δέκα φορές ένα παιχνίδι που κρίνει τίτλτο. Εμείς το παίξαμε και κερδίσαμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Έκαναν κάποια κόλπα στην πλάτη μας και μας στέρησαν αυτό που κατακτήσαμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό δεν θα αλλάξει και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Συνέβη. Έγινε και δεν σβήνει και το ξέρουμε και εμείς που κερδίσαμε τον τίτλο και ο αντίπαλος που δεν τον κέρδισε. Τώρα στο φετινό παιχνίδι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Διαφορετική χρόνια και για τις δύο ομάδες. Είναι ένα παιχνίδι που έρχεται νωρίς και θα κρίνει πολλά στην μάχη του πρωταθλήματος. Μου λέτε συνεχώς πως εγώ λέω και εγώ θεωρώ για τα περσινά γεγονότα. Όσες φορές και να μου το ρωτήσετε δεν θα σας πω κάτι διαφορετικό. Εμείς κερδίσαμε, αυτοί έκλεψαν. Όταν με ρωτάνε δεν μπορώ να μην απαντάω» .

Για το τι παιχνίδι περιμένει την Κυριακή:«Η ΑΕΚ είναι μία οργανωμένη και συμπαγής ομάδα. Προσπαθούν να δώσουν χώρο και να ψάξουν την κόντρα, παίζοντας πιο αμυντικά, με στόχο να εκμεταλλευτούν το transition. Διαθέτει παίκτες με χαρακτήρα και όπως είπα είναι το κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν στην Ελλάδα. Είμαστε δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες, καλές ομάδες, αλλά με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία» .

Για τους φιλάθλους, την συνοδεία στο γήπεδο και την ατμόσφαιρα στην Τούμπα:«Τους αγαπάμε πραγματικά. Ήταν μία εξαιρετική ενέργεια να πάμε όλοι μαζί στο γήπεδο, καθώς τους νιώσαμε δίπλα μας και μας έδωσε έξτρα δύναμη. Ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα και μειώνει την αυτοπεποίθηση του αντιπάλου» .

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια:«Γιατί να μην είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε; Είναι κάτι φυσιολογικό. Δουλεύουμε καθημερινά, έχουμε την δυνατότητα να βάζουμε συνεχώς νέους παίκτες στο παιχνίδι, έχουμε εξαιρετικές προκλήσεις, με δύσκολα, όμορφα και σκληρά παιχνίδια. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες ακόμα και στις προπονήσεις. Πρέπει να κάνουμε καλές προπονήσεις, ώστε να έρθουν και οι καλοί αγώνες. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό» .

Για τους νέους πάγκους στο γήπεδο:«Δεν μου άρεσαν. Αισθάνομαι λίγο περίεργα. Σταματήστε όμως να ψάχνετε συνεχώς αρνητικά πράγματα. Στα περισσότερα γήπεδα στην Ευρώπη προσπαθούν να βάζουν τους προπονητές όσο πιο ψηλά γίνεται, εμείς πάμε στο... υπόγειο» .

Διαβάστε ακόμη...