«Στη Τούμπα είναι όλα πιθανά»

Για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ στο Europa League, για το προσεχές παιχνίδι με την Τσέλσι αλλά και για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Δικέφαλο, μίλησε ο Λούκας Πέρεθ.
«Στη Τούμπα είναι όλα πιθανά»

Η μάχη του Γιουρόπα Λιγκ ξεκινά, με πρώτο αντίπαλο την Τσέλσι στην Τούμπα και στον Λονδίνο υπάρχει ένας... δικός μας άνθρωπος, που γνωρίζει τον αντίπαλο της Πέμπτης καλύτερα απ΄ όλους μας!

Είναι ο Λούκας Πέρεθ, ο 30χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, που έφυγε από την Τούμπα το καλοκαίρι του 2015 και πλέον βγάζει το... ψωμί του στην Αγγλία.

Μετά από μια χρονιά στην Άρσεναλ και το περσινό του δανεισμό στην Λα Κορούνια, ο Λούκας επέστρεψε αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο, για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, παρακολουθεί το εξέλιξη της Τσέλσι και μας αναλύει το παιχνίδι της αντιπάλου του ΠΑΟΚ.

Ο 30χρονος Ισπανός, στην αποκλειστική του συνέντευξη στην FORZA, μιλά και για την σχέση του με τον ΠΑΟΚ, που αναμφίβολα του άλλαξε την ποδοσφαιρική ζωή, αποκαλύπτει ότι διατηρεί σχέσεις με τη Θεσσαλονίκη και εξακολουθεί να παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ, ενώ δε χάνει την ευκαιρία να βλέπει και αγώνες του στην τηλεόραση!

Ο Λούκας Πέρεθ αποκαλυπτικός στη FORZA!

-Φέτος υπάρχει μία νέα πρόκληση στην καριέρα σου, αυτή της Γουέστ Χαμ. Μετά την περιπέτεια που είχες με την Άρσεναλ, τις δυσκολίες που αντιμετώπισες πέρυσι με τη Λα Κορούνια. Πως βλέπεις αυτό το νέο ξεκίνημα στη καριέρα σου;

«Για την ομάδα μου η σεζόν δεν ξεκίνησε όπως θα θέλαμε όλοι. Οι ήττες στο πρωτάθλημα έχουν φέρει όπως είναι φυσιολογικό μία αναστάτωση, μιας και ο σύλλογος ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες. Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε την εικόνα τώρα που είναι νωρίς γιατί καταλαβαίνουμε πως βαδίζουμε σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Είμαστε όμως μία καινούργια ομάδα που χρειάζεται τον χρόνο της και είμαι σίγουρος για την δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Είναι θέμα χρόνου να ανακάμψουμε γιατί έχουμε εκπληκτικό υλικό στο ρόστερ μας και δεν μπορεί να μη βρει τον ρυθμό που θα μας δώσει αποτελέσματα...»

-Και οι δικοί σου στόχοι;

«Όσο για τους δικούς μου προσωπικούς στόχους, εννοείται πως θέλω να φέρω στον αγωνιστικό χώρο όλα τα στοιχεία που διαθέτω ως παίκτης για να βοηθήσω την ομάδα μου, ελπίζοντας σε ένα καλό νούμερο από γκολ και ασίστ που θα φέρουν και τα απαραίτητα αποτελέσματα. Αισιοδοξώ πως όλα θα πάνε καλά».

-Παίζεις στην Πρέμιερσιπ, ζεις στο Λονδίνο, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας μιλήσει για την Τσέλσι! Ξέρεις τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα, ξέρεις τον αντίπαλο, τι βλέπεις να γίνεται την Πέμπτη;

«Αυτό που ξέρω καλά για τον ΠΑΟΚ είναι πως έκανε ένα εξαιρετικά μεγάλο σερί νικών κάτι που σημαίνει πολλά για την ομάδα. Απέναντί του θα βρει μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που όπως και να το κάνουμε, δύσκολα αντιμετωπίζεται! Υπάρχει, βέβαια, ο σωστός δρόμος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ένα τέτοιο μέγεθος οφείλει να το αντιμετωπίσει με ομαδικό πνεύμα και πολύ κυνισμό σε κάθε σημείο του αγώνα. Δεν χρειάζονται υπερβολές, δεν χρειάζονται στοιχεία του παιχνιδιού, που θα δώσουν την ευκαιρία στη Τσέλσι να τον βρει χωρίς ισορροπία. Σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτα τα λάθη. Αν ο ΠΑΟΚ παίξει με ομαδικό πνεύμα και εκμεταλλευτεί ενδεχόμενες αδυναμίες, που θα παρουσιάσει η Τσέλσι την ώρα του παιχνιδιού, τότε μπορεί να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Για εμένα με αυτά που έχω ζήσει στη Τούμπα, σε αυτό το γήπεδο τα πάντα είναι πιθανά. Όπως και ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε μία από τις τοπ ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αρχικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να το πιστέψει. Μετά θα δούμε».

-Η αλλαγή προπονητή στη Τσέλσι έχει σχολιαστεί αρκετά. Από τα αποτελέσματα και την εικόνα, που έχουμε πλέον μπορείς να μας αναλύσεις τις διαφορές της Τσέλσι του Κόντε με αυτή του Σάρι;

«Εννοείται, γιατί οι διαφορές είναι τεράστιες και εύκολα μπορείς να κατανοήσεις τη διαφορά των δύο προπονητών, οι οποίοι παρότι προέρχονται από την ίδια σχολή, έχουν μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση των αγώνων. Η Τσέλσι του Κόντε, ήταν μία ομάδα που ήθελε να αμυνθεί καλά και μέσα από αυτή την διαδικασία να βρει στη κόντρα επίθεση και με καλές μεταβάσεις να πετύχει κάποια γκολ. Η κεντρική της ιδέα ήταν αυτή και τα αγωνιστικά της ζητούμενα ξεκινούσαν από έναν πιο παθητικό ρόλο. Με τον Σάρι, η Τσέλσι είναι μία άλλη ομάδα, παρότι οι ποδοσφαιριστές της είναι σχεδόν οι ίδιοι. Πλέον έχει τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, δεν αφήνει την μπάλα από τα πόδια της, κάτι που στα καλά της διαστήματα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και δημιουργεί πολύ παραγωγικό ποδόσφαιρο μέσα από αυτή την διαδικασία. Η τοποθέτησή της είναι ψηλά στο γήπεδο, το πρέσινγκ της απίστευτο και σε συνδυασμό με την ποιότητά της έχει πάρει με εμφατικό τρόπο μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Είναι μία πληρέστατη ομάδα με πολύ πιο έντονο το επιθετικό της πνεύμα στην εποχή Σάρι».

-Παρακολουθείς τον ΠΑΟΚ; Έχεις εικόνα από την κατάστασή του, το τι συνέβη πέρυσι στην Ελλάδα και το πως χάθηκε το πρωτάθλημα;

«Εννοείται πως παρακολουθώ, είναι μία αγαπημένη μου ομάδα, που με βοήθησε πάρα πολύ στη καριέρα μου και πάντα την έχω στη καρδιά μου. Παρακολούθησα πέρυσι αρκετούς αγώνες πρωταθλήματος, τον τελικό του κυπέλλου και πανηγύριζα από εκεί, που ήμουν. Τα παιδιά έκαναν μία εξαιρετική σεζόν και θα έπρεπε να έχουν κατακτήσει το νταμπλ, όμως τελικά το πρωτάθλημα κρίθηκε από μη ποδοσφαιρικές αποφάσεις. Φέτος είδα όλα τα προκριματικά και την προσπάθεια της ομάδας να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι κρίμα που δεν τα κατάφερε».

-Φέτος το καλοκαίρι, στελέχη του ΠΑΟΚ παρακολουθούσαν την περίπτωσή σου και ήθελαν να δουν αν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιστροφής σου στη Τούμπα. Το σκέφτεσαι να επιστρέψεις μελλοντικά;

«Θα πρέπει να ξέρουν όλοι, πως ο ΠΑΟΚ για εμένα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής μου και δεν θα φύγει από την καρδιά μου, είτε επιστρέψω κάποτε, είτε όχι. Αγαπώ τους οπαδούς της ομάδας μας, γιατί με έκαναν να αισθανθώ περίφημα, αγαπώ την πόλη που είναι πανέμορφη, για εμένα θα υπάρχει πάντα μία οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την στιγμή όμως είμαι πολύ χαρούμενος, που παίζω στην Πρέμιερσιπ, θα βάλω τα δυνατά μου για να μείνω χρόνια εδώ και για το μέλλον δεν μπορώ να πω τίποτα. Ο ΠΑΟΚ ότι και να συμβεί θα είναι στην καρδιά μου».

-Κρατάς επαφές με την ομάδα;

«Εννοείται πως κρατάω, μιλάω συχνά με μέλη της ομάδας, αλλά και με αρκετούς συμπαίκτες μου που αρκετοί εξ αυτών παίζουν αλλού πλέον».

Διαβάστε ακόμη...