"Απλά πρέπει να προκριθούμε"

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το μεγάλο αυριανό ματς απέναντι στην Μπενφίκα...
"Απλά πρέπει να προκριθούμε"

 Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Αρχικά σημείωσε: «Εμείς αρχίσαμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας με στόχο να μπούμε στους ομίλους του CHL. Γνωρίζαμε πόσο δύσκολο θα ήταν και έτσι επιλέξαμε να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ποιότητα, αντιδράσαμε καλά σε δύσκολες καταστάσεις, χτίσαμε μια ωραία νοοτροπία και αποκτήσαμε τεράστια αυτοπεποίθηση. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, εμείς απλά πρέπει να προκριθούμε. Προερχόμαστε από πέντε δύσκολα ματς, η κατάσταση είναι στα χέρια μας, παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε σκοράρει και έχουμε κερδίσει τα ματς στο γήπεδο μας, θέλουμε να προκριθούμε».

Για τα στοιχεία που πρέπει να δείξει ο  ΠΑΟΚ αύριο: «Δεν μου αρέσει να προβλέπω κάτι για το παιχνίδι. Γνωρίζετε ότι η Μπενφίκα είναι μια καλή και ποιοτική ομάδα, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αλλά και από την άλλη εμείς έχουμε τη θέληση και τον ενθουσιασμό να περάσουμε στους ομίλους. Ξέρουμε ότι ακόμη και αν στραβώσει κάτι μέσα στο γήπεδο, έχουμε την ποιότητα να το αλλάξουμε. Όπως επίσης ξέρουμε ότι η μοναδική ομάδα που δημιούργησε πρόβλημα στην Μπενφίκα είναι ο ΠΑΟΚ. Επομένως το άγχος και την πίεση την έχει η Μπενφίκα».

Για το αν ο κύριος στόχος του ΠΑΟΚ είναι να μην δεχθεί γκολ: «Ποτέ δεν προετοιμάσαμε ένα ματς για να διαχειριστούμε ή να υπερασπιστούμε αποτέλεσμα. Εμείς παίζουμε για να κερδίζουμε γιατί έχουμε ποιότητα. Κάποιες φορές μπορεί αυτό να μη βγαίνει αλλά εμείς αντιδράμε. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τους αγώνες που δώσαμε απέναντι στη Σπαρτάκ στην Τούμπα και με τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα. Χάναμε 0-2 και το γυρίσαμε σε 3-2 με τη ρωσική ομάδα. Χάναμε με 1-0 από τη Μπενφίκα με γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους όπου άλλη ομάδα μπορεί να μην αντιδρούσε. Εμείς ισοφαρίσαμε και μπορούσαμε να κερδίσουμε στο τέλος και τον αγώνα».

Για το τι άλλαξε στη ομάδα μετά από τον αποκλεισμό από την Εστερσουντ και είναι μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League: «Αυτό δεν είναι ποδοσφαιρική συζήτηση απλά, αλλά φιλοσοφία της ζωής. Μου αρέσει να ζω μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα λόγω πολλών καταστάσεων. Ξέραμε ότι το μοναδικό στοιχείο που θα μας έφερνε την επιτυχία, θα ήταν η ισορροπία και η δουλειά. Το κάναμε με τους παίκτες και με ένα γκρουπ παικτών γύρω από την ομάδα και το συνεχίζουμε και φέτος. Το πιο σημαντικό δεν είναι να είμαστε μια παρέα αλλά να έχουμε μια καλή νοοτροπία. Γιατί αυτή μας πιέζει και μας αλλάζει επίπεδο. Η νοοτροπία χτίζεται με την καθημερινή δουλειά. Ξέρω ότι έχω ένα ισχυρό σύνολο με αλληλοσεβασμό αλλά απαιτούνται και τα θετικά αποτελέσματα. Αυτό όλο συνέβη από πέρσι τον Αύγουστο. Δουλεύουμε και ήρθε η επιτυχία. Το πιο σημαντικό ματς είναι αύριο. Θα πεθάνουμε για την πρόκριση αλλά εκεί δεν σταματάνε όλα. Θα έρθουν και άλλα ματς».

Για το τι τον κάνει αισιόδοξο για την πρόκριση: «Γι' αυτό το λόγο, το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερο. Δεν κερδίζουν πάντα οι πιο ακριβές και πλούσιες ομάδες. Αισιοδοξώ γιατί έχω τεράστια εμπιστοσύνη στους παίκτες και στην ομάδα μου».

Για τη επέκταση του συμβολαίου του «Εζησα φανταστικές στιγμές με τον ΠΑΟΚ. Χάρηκα πολύ με την περασμένη σεζόν. Νιώθω όμορφα που δουλεύω με αυτή την ομάδα και το απολαμβάνω. Χαίρομαι που θα συνεχίσω. Η ανανέωση σημαίνει μια συνέχεια».

Διαβάστε ακόμη...