"Να βάλω το όνομά μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ"

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Λέο Μάτος, ενόψει του αγώνα με την Μπενφίκα...
"Να βάλω το όνομά μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ"

Αρχικά είπε: "Νιώθω πολύ ευτυχισμένος που έχω τη δυνατότητα να βάλω το όνομά μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Νιώθουμε μία πολύ μεγάλη επιθυμία να περάσουμε στη φάση των ομίλων, θα ήταν η πραγματοποίηση ενός ονείρου, επειδή λίγοι παίκτες του ρόστερ έχουν παίξει στο Champions League. Εγώ ο ίδιος δεν έχω παίξει, έχω φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League, αλλά ποτέ δεν έπαιξα στο Champions League. Γι΄αυτό είναι ένα 'ονειρο που θέλουμε να το πραγματοποιήσουμε"

Για τη δίψα του κόσμου για πρόκριση: "Εμείς οι παίκτες νιώθουμε τη μεγάλη επιθυμία, ακούμε σχόλια από τον κόσμο ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να περάσει την Μπενφίκα και αυτό μας κάνει να θέλουμε να δώσουμε και παραπάνω από τις δυνατότητές μας"

Σχολιάζοντας αυτούς που θεωρούσαν/ούν την Μπενφίκα σαν φαβορί, είπε: "Πιστεύω πως δεν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Απέναντι μας έχουμε σίγουρα μια ποιοτική και έμπειρη ομάδα, αλλά από την άλλη έχουμε δείξει την ποιότητα μας σε αυτούς τους πέντε πρώτους αγώνες στο Champions League. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι παίζουμε στην έδρα μας, στο κατάμεστο γήπεδο μας και αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει κάθε αντίπαλο"

Όσο για το πως περιμένει την Μπενφίκα στην αυριανή αναμέτρηση: "Δε γνωρίζω αν θα παραταχτεί με τους ίδιος που έπαιξε στο πρώτο ματς ή αν θα είναι άλλοι, υποθέτω ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Όσον αφορά τη συμπεριφορά στο γήπεδο και στο πως θα παίξουν, δε θα είναι κάτι που η Μπενφίκα θα θέλει να το αλλάξει σε σχέση με το πρώτο ματς"

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι πλέον το φαβορί: "Όπως είπα όσον αφορά το θέμα του ποιος είναι φαβορί, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι τέτοιο για το αυριανό παιχνίδι. Είπα, ότι η Μπενφίκα βάσει εμπειρίας ήταν αρχικά το φαβορί, αλλά πλέον θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι 50-50".

Σε ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ θα μπει για να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα, απάντησε: "Δε θα μπούμε για να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα. Πάντα παίζουμε για τη νίκη. Ξέρουμε ότι το 1-1 είναι ένα επικίνδυνο σκορ, παρόλο που γνωρίζουμε ότι αν δε δεχθούμε γκολ θα περάσουμε".

Για το αν θεωρεί ότι η Μπενφίκα χωρίς τους Ζόνας και Καστίγιο είναι πιο αδύναμη στην επίθεση: "Δεν το ένιωσα αυτό να ισχύει στο πρώτο παιχνίδι. Η Μπενφίκα έχει τον Φερέιρα τον οποίο γνωρίζω από την Ουκρανία, είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Φυσικά και ο Ζόνας είναι ένας μεγάλος παίκτης, αλλά η Μπενφίκα έχει εναλλακτικές λύσεις, για αυτές τις απουσίες και δεν θεωρώ ότι θα έχει πρόβλημα".

Διαβάστε ακόμη...