"Έχουμε τεράστια θέληση να παλέψουμε"

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την αυριανή πρώτη μάχη απέναντι στη Βασιλεία, καθώς και για την προετοιμασία και τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας...
"Έχουμε τεράστια θέληση να παλέψουμε"

Αναλυτικά ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε:

Για την αυριανή αναμέτρηση και πώς την προσεγγίζει: "Είναι προφανές ότι η Βασιλεία έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς και ανεξάρτητα του αν δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αλλά απο την άλλη και εμείς έχουμε τεράστια θέληση να παλέψουμε και αύριο θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το προβάδισμα για την πρόκριση. Είχαμε καιρό για να δουλέψουμε για τον αυριανό αγώνα, γνωρίζοντας τη δυναμική του αντιπάλου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, να χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα μας και να μην αφήσουμε στον αντίπαλο να δείξει τα προτερήματα του. H Βασιλεία έχει εμπειρία αλλά εμείς κάτι πιο ισχυρό. Θέληση και όνειρο. Αυτό έχουμε. Σε ορισμένα παιχνίδια δεν έχει σημασία αν θα παίξεις ωραίο ποδόσφαιρο αλλά αν θα το κερδίσεις. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο αλλά να μάθουμε να κερδίζουμε ματς και στην κακή μας μέρα".

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα: "Είναι φυσιολογικό να έχει καταλήξει στην ενδεκάδα αλλά την πρόκριση την παίρνει η ομάδα και όχι η ενδεκάδα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παίκτες που θα μπουν ως αλλαγή, ενώ υπάρχει και δεύτερο ματς στη Βασιλεία και εκεί πρέπει να δούμε ποιοι θα παίξουν γνωρίζοντας και το σκορ του πρώτου αγώνα. Σημαντική θα είναι και η στρατηγική που πρέπει να έχεις στη διάρκεια του αγώνα".

Για το ότι η Βασιλεία δεν δείχνει καλό πρόσωπο το τελευταίο διάστημα: "Ναι, η Βασιλεία έχασε στα τελευταία φιλικά αλλά και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ξεγελά. Αύριο δίνει ένα ματς CHL, όπου το κίνητρο είναι ισχυρό. Δεν πρέπει να βγάζουμε λοιπόν βιαστικά συμπεράσματα που πιθανώς να είναι λανθασμένα. Αύριο δηλαδή πρέπει να σκεφτούμε ότι ο κάθε παίκτης της Βασιλείας μπορεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο γήπεδο. Για αυτό πρέπει εμείς να έχουμε αυτοπεποίθηση και πίστη στην δική μας ομάδα".

Για το αν έχει αγχωθεί ο Λουτσέσκου ή αν διακρίνει κάτι τέτοιο στους παίκτες του: "Θα πω ότι δεν κοιμάμαι τα βράδια όχι γιατί νιώθω πίεση αλλά επειδή έχω όνειρο να δω τον ΠΑΟΚ στο CHL και στους ομίλους. Αυτό σκέφτομαι και αυτή τη θέληση έχω. Ξέρω ότι όλοι περιμένουν με ανυπομονησία αυτό το ματς, όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να παίξεις στους ομίλους. Δεν έχω άγχος, έχω τρομερή θέληση για να προκριθούμε".

Για το δώρο που πήρε από τον Σαββίδη (μια διαμαντένια μπάλα): "Αισθάνομαι φανταστικά με τον δώρο του Σαββίδη, όχι γατί είναι μια μπάλα με πολύτιμες πέτρες, αλλά ήταν ένα δώρο αναγνώρισης από τον μεγαλομέτοχο. Ενιωσα αυτή την εκτίμηση προς το πρόσωπο μου. Αυτή η μπάλα ανήκει σε όλους τους συνεργάτες μου και όχι σε μένα μόνο. Την πήρα το Σάββατο και όποτε την κοιτάω έχω ένα περίεργο συναίσθημα και λέω στον εαυτό μου ότι τώρα πρέπει να πάμε πιο μπροστά. Γιατί ξέρετε ότι όταν ο κόσμος περιμένει πολλά από σένα πρέπει να το ανταποδώσεις αυτό. Αυτό το ξέρουν και οι παίκτες. Μετά την περσινή σεζόν, θέλω φέτος να είμαστε και επίσημα πετυχημένοι. Περιμένω από τα παιδιά να είναι συμπαγείς αύριο, να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, να είμαστε πιο έξυπνοι και να είμαστε επιθετικοί. Να αντιδράσουμε πιο γρήγορα από τους αντιπάλους μας με ή χωρίς τη μπάλα και να έχουμε πάντα ισορροπία και κυρίως στο μυαλό".

Για το απεριόριστο μπάτζετ που είχε πει ο Σαββίδης για τις μεταγραφές: "Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Κάποιες στιγμές πηγαίνεις γρήγορα και κάποιες άλλες όχι. Ξέρουν τι θέλω, τι χρειαζόμαστε, αλλά ξέρω ότι η ομάδα και η διοίκηση δουλεύουν σε αυτά που θέλω. Κάποιες φορές θέλεις να κρατήσεις όλη την ομάδα και ξαφνικά εμφανίζεται πρόταση από άλλη ομάδα και πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτή την κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι να υποστηρίξουμε τους παίκτες που ήρθαν για να μπουν πιο γρήγορα στη φιλοσοφία μας και να μας βοηθήσουν. Αν θα παίξουμε καλύτερα από την περσινή χρονιά δεν το γνωρίζω αλλά για αυτό δουλεύουμε.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ άργησε να κάνει μεταγραφές: " Είναι διαφορετικές καταστάσεις. Κάποιοι παίκτες δεν ήθελαν να έρθουν, κάποιοι είχαν και άλλες προτάσεις, κάποιοι παίκτες ήταν πιο ακριβοί από ότι έπρεπε και αυτό το είπα και στη Βασιλεία. Την ίδια στιγμή εμείς θέλαμε να κρατήσουμε τη συνοχή του συνόλου και τη χημεία. Από την μια δηλαδή υπάρχουν μεταγραφές και από την άλλη η συνοχή του συνόλου. Γνωρίζετε ότι χρειαζόμαστε έναν παίκτη στο αριστερό άκρο της άμυνας και έναν φορ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν έρθουν θα παίξουν από την πρώτη στιγμή. Αλλά επειδή είναι μεγάλη η σεζόν, αυτοί οι παίκτες θα βοηθήσουν. Και υπάρχει το ενδεχόμενο να φέρουμε παίκτες με υψηλότερο επίπεδο".

Για το ότι ο ίδιος για πρώτη φορά θα κοουτσάρει ομάδα στο CHL: "Δεν έχω άγχος σας το είπα. Κάθε μέρα, για κάθε προπονητή υπάρχει πίεση ακόμη και στην προπόνηση. Αλλά αυτό συμβαίνει. Είναι θέμα αγωνίας και όχι πίεσης. Πίεση έχουμε για να προοδεύουμε και να φέρνει η ομάδα καλά αποτελέσματα. Αυτό μας νοιάζει.

Για το ποσοστό ετοιμότητας της ομάδας: "Δεν μπορώ να μιλήσω με αριθμούς. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή καμιά ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η ομάδα έχει έξτρα κίνητρο και αυτό είναι ισχυρό σε τέτοια παιχνίδια. Υπάρχουν λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο σε τέτοια ματς. Η συγκέντρωση, η εμπειρία, η ψυχολογία από τα φιλικά παιχνίδια, πολλά πράγματα. Αλλά χρειάζεται η τέλεια αντίδραση και συγκέντρωση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν με πειράζει που είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για εμάς. Γιατί η ομάδα δουλεύει καλά, είναι συνέχεια της περσινής και έχουμε τεράστια αυτοπεποίθηση".

Για το τι είναι πιο δύσκολο να προσέχει το εγγόνι του ή τους παίκτες του: "Τον εγγονό αλλά μην το πείτε στη γυναίκα μου θα με σκοτώσει"

Διαβάστε ακόμη...