"Όνειρο για μένα να μπούμε στους ομίλους"

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη τύπου πριν το ματς με τη Βασιλεία δήλωσε:
"Όνειρο για μένα να μπούμε στους ομίλους"

Για την πρόκληση της συμμετοχής με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους: "Για μένα όπως έχω πει πριν έρθω, θέλω να κερδίσω τίτλους με την ομάδα μου, θέλω να παίξω στις μεγάλες διοργανώσεις που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα όνειρο για μένα να μπούμε στους ομίλους του Champions League, το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, έχουμε μπροστά μας δύσκολες ομάδες αλλά ξέρουμε την ποιότητα μας και τι πρέπει να κάνουμε για να μπούμε στους ομίλους".

Για το αν είναι έτοιμη η ομάδα για τον αγώνα με τη Βασιλεία: "Αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι η Βασιλεία έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς στην Ευρώπη, το ξέρουμε ότι  δεν περνά την καλύτερη φάση και αυτό φάνηκε με την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος από την Σεν Γκάλεν, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που τελειώσαμε την προηγούμενη σεζόν"

Σε ερώτηση αν θα του λείψει ο Μπίσεσβαρ: "Θα μου λείψει ο Ντιέγκο, όπως και όποιος θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα. Αλλά έχουμε άλλους παίκτες, οπότε όποιος και να παίξει θα τα δώσει όλα".

Αν βολεύει ότι το ότι το πρώτο ματς είναι στην Τούμπα και η ρεβάνς εκτός: "Σημασία έχει να περάσουμε, αυτό είναι για μένα το σημαντικό. Αλλά η ιστορία δείχνει ότι αν παίζουμε τον δεύτερο αγώνα στην Τούμπα τα πράγματα δυσκολεύουν παραπάνω. Έχω χάσει κάποια παιχνίδια και έχω κερδίσει άλλα, ήταν όμως άλλες χρονιές άλλες ομάδες, οπότε είναι διαφορετικά. Θέλουμε να είμαστε καλά, να μπορούμε να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το θέλουμε να μπούμε στους ομίλους".

Για την τρέλα του κόσμου με τα εισιτήρια διαρκείας και αν αυτό έχει περάσει στα αποδυτήρια: "Νομίζω ότι έχουν περάσει όλα. Φυσικά αυτο δείχνει ότι ο κόσμος στέκεται δίπλα μας και φυσικά αυτό είναι ένα κίνητρο παραπάνω για να τους δώσουμε χαρά".

Για το διαφορετικό που πρέπει να κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ. για να μπει στους ομίλους: "Να κερδίσει, αυτό είναι η διαφορά! Είναι τόσο απλό. 'Οταν είχαμε αποκλειστεί από τον Αγιαξ οι παίκτες του δείτε πού είναι τώρα! Είναι άλλες χρονιές άλλες ομάδες, οπότε εμείς έχουμε κρατήσει τον κορμό της περσινής ομάδας και θέλουμε δουλειά να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που έχουμε κάνει. Το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να αποκλείσουμε τη Βασιλεία, χρειαζόμαστε δουλειά και τύχη για να πάμε στους ομίλους. Και να περάσουμε τη Βασιλεία έχουμε άλλα δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς με τη Βασιλεία μαι μόνο μετά να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι".

Σχολιάζοντας το ότι ο ΠΑΟΚ φέτος διεκδικεί τρεις στόχους: "Η διάθεση υπάρχει γιατί εμείς θέλουμε να παίζουμε σε κάθε διοργάνωση. Έχουμε μπροστά μας τα προκριματικά του Champions League, σκεφτόμαστε μόνο τη Βασιλεία. Το Πρωτάθλημα αρχίζει στο τέλος του Αυγούστου, οπότε έχουμε χρόνο να δουλέψουμε τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Μετά θα σκεφτούμε το Πρωτάθλημα που θέλουμε να το κερδίσουμε. Θα κοιτάξουμε παιχνίδι με παιχνίδι και διοργάνωση με διοργάνωση! Στόχος είναι το Πρωτάθλημα, να μπούμε στους ομίλους και να κερδίσουμε το Κύπελλο".

Για το αν θα πόνταρε σε δικό του γκολ κόντρα στη Βασιλεία: "Εγώ ναι γιατί με πιστεύω, αλλά θα πόνταρα στην ομάδα που είναι το πιο σημαντικό".

Διαβάστε ακόμη...