«Βόμβες» από Πρίγιοβιτς!

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήρθε στη Θεσσαλονίκη τη μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2016-2017, ως ο άνθρωπος που θα έλυνε το επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ.
«Βόμβες» από Πρίγιοβιτς!

Ο Σέρβος, με το... καλημέρα κατάφερε να αποδείξει σε όλους πως πρόκειται για έναν δεινό σκορερ που ξέρει πως να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, τόσο ο χαρακτήρας του, όσο και οι επιδόσεις του μέσα στο γήπεδο, τον έχουν κατατάξει ως ένα από τα αγαπημένα παιδιά των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Tη φετινή σεζόν ο 28χρονος στράικερ είναι ασταμάτητος και έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 21 φορές και έχει βάλει και αυτός ένα λιθαράκι στην πορεία του Δικεφάλου.

Βέβαια, αυτή η πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανακόπηκε, αφού κάποιοι δεν ήθελαν να δουν τους «ασπρόμαυρους» πρωταθλητές Ελλάδος και για αυτό τον λόγο χρησιμοποίησαν δόλια μέσα για να μην καταφέρει ο ΠΑΟΚ να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο.

Το INPAOK επικοινώνησε με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που απολαμβάνει την πασχαλινή του άδεια στην πατρίδα του, τη Σερβία, και του ζήτησε να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Δικέφαλο.

Ο διεθνής επιθετικός δέχθηκε και παρακάτω θα διαβάσετε όλα όσα είπε:

Μετά από όσα συνέβησαν πώς είναι η ψυχολογία της ομάδας;

«Η απόφαση που πάρθηκε σίγουρα δεν είναι δίκαιη, αλλά εμείς πρέπει να μην επηρεαστούμε. Η ψυχολογία μας είναι ίδια με αυτή που είχαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θέλουμε να νικήσουμε τους πάντες, γιατί είμαστε οι πραγματικοί πρωταθλητές. Είμαστε εδώ για να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να αποδείξουμε σε όλους πως είμαστε οι πραγματικοί πρωταθλητές».

Νιώθεις ακόμα θυμό για όσα έγιναν ή έχει ηρεμήσει;

«Είμαι ακόμα στεναχωρήμενος και θυμωμένος για όσα έγιναν κατά της ομάδας μου. Βέβαια, από την άλλη, ξέρω πως φέτος παίξαμε καλό και όμορφο ποδόσφαιρο και προσπαθώ να συγκεντρωθώ στη συνέχεια της σεζόν. Εγω και οι συμπαίκτες μου θέλαμε να πάρουμε το νταμπλ φέτος, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θέλουμε να νικήσουμε όλα τα εναπομείναντα ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδος».

Φέτος κλέψανε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ... Έχεις ξανιώσει ποτέ να σε κλέβουν έτσι;

«Όχι! Αυτό το συναίσθημα είναι πρωτόγνωρο για εμένα! Είναι απίστευτο αυτό που έκαναν. Μας έκλεψαν 9 βαθμούς. Με τέτοια πράγματα δεν θα μπορούσε καμία ομάδα στον κόσμο να βγει πρωταθλήτρια στις αγωνιστικές που απομένουν. Είναι σοκαριστικό, είναι σκάνδαλο το να κλέβουν 9 βαθμούς από μία ομάδα που ήταν υποδειγματική μέσα στο γήπεδο! Γιατί τιμωρούν εμάς τους παίκτες; Τιμωρηθήκαμε για το τίποτα. Δεν κάναμε τίποτα κακό! Είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο και δεν μας επιτρέπουν να παίξουμε. Μαζέψαμε περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά δεν θα βγούμε πρωταθλήτες και θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση, επειδή κάποιοι μας κλέψανε 9 βαθμούς!»

Αν κάποια στιγμή συναντούσες τον Κομίνη τι θα του έλεγες;

«Δεν έχω κάτι να πω στον συγκεκριμένο κύριο, του τα είπα όλα από κοντά εκείνο το βράδυ! Το γκολ μας δεν ήταν οφσάιντ! Ωστόσο, ακόμα και να ήθελε να το καταλογήσει ως οφσάιντ, ας το έκανε, ας έπαιρνε μία απόφαση! Αλλαξε την απόφαση του λόγω της πίεσης των παικτών της ΑΕΚ. Ένας σωστός διαιτητής δεν πρέπει να επηρεάζεται από οπαδούς, παίκτες και πάγκους ομάδων. Η δουλειά του είναι να σφυρίζει δίκαια και σωστά και να μην επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Αυτός τα ξεκίνησε όλα και φτάσαμε σε αυτό το σημείο! Αν συνέχιζε το ματς κατακυρώνοντας το γκολ υπέρ μας ή αν έδινε τελικα οφσάιντ, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Πήρε μία απόφαση, την άλλαξε και μετά την ξανάλλαξε! Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό, κανείς δεν πρέπει να το έχει ξανακάνει στα χρονικά του ποδοσφαίρου».

Στην εθνική ομάδα της Σερβίας αγωνίζονται ποδοσφαιριστές που παίζουν ποδόσφαιρο στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, σε ρώτησαν για το τι έγινε, σχολίασαν τη φάση; Αν ναι τι τους απάντησες;

«Ναι, φυσικά και με ρώτησαν τι έγινε! Η ερώτηση μάλιστα ήταν γιατί ακύρωσε το γκολ ο διαιτητής, αφού ήταν κανονικό; Με ρώτησαν αν υπάρχει το σύστημα VAR στην Ελλάδα και όταν τους απάντησα πως δεν υπάρχει, έμειναν έκπληκτοι. Η έκπληξη τους οφείλονταν στο γεγονός πως άλλαξε απόφαση χωρίς να έχει ξαναδεί τη φάση. Μάλιστα, έλεγαν πως δεν επιτρέπεται ένας σωστός διαιτητής να αλλάζει απόφαση, επειδή πιέστηκε από τους παίκτες. Πάντως, όλοι λέγανε πως ήταν καθαρό γκολ... Εγώ τους έλεγα πως ναι είναι γκολ.Το πρόβλημα μου όμως είναι πως δεν πήρε ποτέ μια ξεκάθαρη απόφαση, έτσι ώστε να συνεχιστεί το ματς. Ακόμα και οφσάιντ να έδειχνε, μπορούσαμε να ξανασκοράρουμε. Όμως με αυτά που έκανε τα διέλυσε όλα!»

Έχεις αναπτύξη μία δυνατή σχέση με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Πώς τα κατάφερες;

«Όντως έχουμε μία δυνατή σχέση. Νομίζω πως δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε συνδεδεμένοι και νιώθω ένας από αυτούς. Νιώθω πολύ χαρούμενος στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι κάθε μέρα που περνάω στην πόλη. Είναι απίστευτη η αγάπη που δέχομαι από τον κόσμο».

Πλέον έχεις ένα καινούριο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, τι ρόλο έπαιξε ο Ιβάν Σαββίδης σε αυτό;

«Ο κύριος Σαββίδης επαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην ανανέωση μου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε την εκτίμηση του σε μένα και έδειξε πως με πιστεύει. Αν δεν ήταν αυτός και ήταν κάποιος άλλος στη θέση του, ίσως να μην ενεργούσε τόσο γρήγορα. Δεν σου κρύβω πως η προσφορά από την Κίνα ήταν υψηλή, αλλά εγώ τόνισα στον ΠΑΟΚ πως είμαι χαρούμενος εδώ. Παρόλα αυτά ο κύριος Σαββίδης γνωρίζει πως υπάρχει και το βιοποριστικό κομμάτι και για αυτόν το λόγο θέλησε να εξασφαλίσει το μέλλον μου με το νέο συμβόλαιο και τον ευχαριστώ πολύ! Έκανε τα πάντα πολύ γρήγορα και συμφωνήσαμε αμέσως! Εγώ ήθελα να μείνω στον ΠΑΟΚ. Πάντως, με τις ενέργειες του ο κύριος Σαββίδης με έκανε να νιώσω πολύ σημαντικός και μου έδειξε πόσο πολύ με θέλει στην ομάδα.

Πες μας κατι για σένα που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος:

«Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν για μένα είναι πως δεν αγαπώ τις γάτες! Τα σκυλιά τα λατρεύω, αλλά με τις γάτες δεν πάμε καλά... Ελπίζω αυτό να μην πειράξει τον προπονητή μας που του αρέσουν πολύ οι γάτες (γέλια). Βέβαια, αν κατακτήσουμε φέτος το Κύπελλο, θα του πάρω για δώρο μια γάτα Σιάμ».

Πριν μερικά χρόνια έπαιξε με τη Λέγκια Βαρσοβίας στον θεσμό του Champions League... Να περιμένουμε πως θα παίξεις και με τον ΠΑΟΚ εκεί; Με λίγα λόγια θα μείνεις στην ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Θα δούμε. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το μέλλον, δεν είμαι μέντιουμ. Αυτό που θέλω να πω για να το ξέρουν όλοι, είναι πως πρώτη φορά νιώθω έτσι για μια ομάδα. Δεν ψάχνω κάποια νέα πρόκληση, δηλαδή νέα ομάδα, όπως έχω κάνει παλαιότερα στην καριέρα μου. Θέλω να γράψω το όνομα μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ με χρυσά γράμματα και να με θυμούνται οι ΠΑΟΚτσήδες για πάντα!

Διαβάστε ακόμη...