«Με υποδέχθηκαν καλά στον ΠΑΟΚ»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα «globoesporte.globo.com» ο Ζοσέ Μαουρίσιο,
«Με υποδέχθηκαν καλά στον ΠΑΟΚ»

για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα θυμήθηκε και το... απίστευτο δώρο που του έγινε όσο έπαιζε στην Ρωσία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ:

Η προσαρμογή ήταν πολύ γρήγορη. Έχουμε μία ομάδα με πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές, από την Βραζιλία, την Αργεντινή την Ισπανία.Υπάρχει και ένας Ουκρανός (ο Σάχοφ) με τον οποίο κατάφερα να επικοινωνώ στα ρώσικα το πρώτο καιρό.

Για την υποδοχή που έλαβε από τους συμπαίκτες του:

« Με υποδέχθηκαν πολύ καλά και όλο αυτό βοηθάει ακόμη και όταν είναι να μπεις στο γήπεδο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που όλα πηγαίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα μας τρέχει ένα μεγάλο αήττητο ρεκόρ και είναι πρώτη. Είμαι χαρούμενος που προσφέρω».

Για τα δυο γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:

«Πέτυχα δύο γκολ σε ένα παιχνίδι που νικήσαμε με 2-0. Ήταν υπέροχο συναίσθημα. Οι προπονητές με τους οποίους δούλεψα πάντα μου έδιναν την ελευθερία να βγαίνω στην επίθεση και εδώ παίζω τον ίδιο ρόλο που έπαιζα στην Τέρεκ Γκρόζνι και τη Ζενίτ. Αυτό το κάνει πιο εύκολο».

Για την παρουσία του στην Ρωσία, σε Τέρεκ και Ζενίτ:

«Πήγα στη Ρωσία στα 21 μου χρόνια. Αμέσως μόλις έφτασα είχα πολλά προβλήματα. Μπορώ να πω ότι αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή μου. Οι πρώτοι τρεις μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Η γυναίκα μου είχε δυσκολίες για να βγάλει βίζα. Έτσι έπρεπε να πάω μόνος μου.

Ήμουν πολύ νέος, είχα το θέμα με τη γλώσσα, ήμουν πολύ καιρό μόνος μου, χωρίς κανέναν φίλο, καθώς τότε δεν υπήρχε κανείς Βραζιλιάνος στην ομάδα. Από την άλλη, με τέτοιες καταστάσεις καταλήγεις να ωριμάζεις γρηγορότερα και να βλέπεις τη ζωή διαφορετικά. Μεγαλώνεις με κάθε έννοια. Τελικά, μετά τα προβλήματα προσαρμογής ήμουν πολύ χαρούμενος στη Ρωσία.

Ήταν έξι υπέροχα χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την περίοδο. Είχα την υποστήριξη, αλλά και επιρροή στους συλλόγους που αγωνίστηκα. Εγραψα ιστορία στην Τέρεκ, με σπουδαία νούμερα».

Για το... απίστευτο δώρο του ιδιοκτήτη της Τέρεκ Γκρόσνι, Ράμζαν Καντίροφ:

«Ο πρόεδρος της Τέρεκ αποφάσισε να κάνει ένα δείπνο στο σπίτι του.Μία ώρα μετά άρχισε να δίνει δώρα στον καθένα από εμάς. Όταν ήρθε η σειρά μου, μου έδωσε ένα κουτί. Δεν είχε ιδέα τι θα μπορούσε να είναι. Το άνοιξα, ήταν ένα ζευγάρι παπούτσια γεμάτο διαμάντια, με το σήμα της ομάδας και την πόλη πάνω τους! Είχα χάσει τα λόγια μου»!

Μάλιστα η συνέντευξη στο globo.com συνοδεύεται από την σχετική φωτογραφία με τα συγκεκριμένα παπούτσια:

Διαβάστε ακόμη...