«Ήρθα για το πρωτάθλημα και για να μείνω…»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Ρόμπερτ Μακ σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, εκφράζοντας την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και μετά το τέλος της φετινής σεζόν.
«Ήρθα για το πρωτάθλημα και για να μείνω…»

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής Σλοβάκος μεσοεπιθετικός είπε:

Για τα 100 ματς που συμπλήρωσε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ: "Στα 2,5 χρόνια που παίζω στον ΠΑΟΚ, δεν είναι πολλά παιχνίδια. Ωστόσο με ευχαριστεί. Κράτησα τη φανέλα που φόρεσα στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, να την έχω στο σπίτι μου...".

Για το μέλλον του: "Ξεκάθαρα θέλω να παίζω σε όσο περισσότερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ είναι δυνατόν. Όλοι γνωρίζουν ωστόσο πως είμαι δανεικός εδώ μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι δύσκολο να προβλέψω τι θα γίνει".

Για το αν έχει κάνει σχετική κουβέντα με τον ΠΑΟΚ: "Όχι ακόμα, αλλά στο σύντομο μέλλον θα έχουμε μία κουβέντα γι΄ αυτό, ο ΠΑΟΚ, εγώ, ο ατζέντης μου και η Ζενίτ. Θα δούμε τι στάση θα κρατήσουν τα δύο κλαμπ, από την οποία θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα".

Για την ευχή του: "Θα ήθελα να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ. Αλλά είναι και το τι η Ζενίτ θα με αφήσει να κάνω. Ο πρώτος λόγος για το αν παραμείνω εδώ ή επιστρέψω στην Αγία Πετρούπολη, ανήκει στο ρωσικό κλαμπ"

Για το αν η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, είναι υποψήφια για την απόκτησή του στο μέλλον: "Έχω γεννηθεί στη Μπρατισλάβα, εκεί έπαιζα όταν ήμουν μικρός και μπορώ να πω πως είναι το μικρό μου όνειρο να επιστρέψω κάποια στιγμή. Δεν έχω παίξει ουσιαστικά στη Σλόβαν, γιατί πήγα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο δεν σταμάτησα να παρακολουθώ τα παιχνίδια της. Όταν το νέο γήπεδο είναι έτοιμο, θα είναι υπέροχα. Σίγουρα πάντως θα ήθελα να επιστρέψω εάν έχω την ευκαιρία. Η Σλόβαν είναι στην καρδιά μου, θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και το πως βιώνει τη μάχη για το πρωτάθλημα: "Το να κατακτήσω το πρωτάθλημα ήταν το πρώτο και το μεγαλύτερο κίνητρο μου για να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ, από τον οποίο είχα όμορφες αναμνήσεις όταν έφυγα για τη Ρωσία. Ήμουν χαρούμενος να επιστρέψω σε ένα γνωστό περιβάλλον.

Το καλοκαίρι όλοι έλεγαν πως αυτή η σεζόν είναι μια μεγάλη ευκαιρία για επιτυχία. Και αυτό είναι αλήθεια. Έχουμε μία καλή ομάδα, γεμάτη από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ίσως μας βοήθησε το ότι αποκλειστήκαμε από το Europa League, μπορέσαμε έτσι να συγκεντρωθούμε περισσότερο στην εγχώρια σκηνή. Είμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και όλοι θέλουμε τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ δεν τον έχει κατακτήσει τα τελευταία 33 χρόνια, ένα διάστημα που είναι πολύ μεγάλο. Αν τα καταφέρουμε, θα είναι φανταστικά. Έχουμε ακόμα 13 παιχνίδια, πάμε βήμα – βήμα. Δεν υπάρχουν φέτος πλέι οφ, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί από την κανονική περίοδο. Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές μας είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε στο γήπεδό μας και αυτό είναι πλεονέκτημα για εμάς. Πριν από αυτά τα ντέρμπι όμως, περιμένουμε κάποια "μικρότερα" παιχνίδια, που θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικά.

Για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα: "Ένας από τους αντιπάλους με χτύπησε σε μία φάση. Τελικά όταν πήρα την μπάλα και βγήκα μπροστά του, χτύπησα στο πίσω μέρος του γονάτου μου. Δεν ξέρω εάν ήθελε να με βλάψει ή όχι. Τον έσπρωξα, αυτός έπεσε στο έδαφος, αμέσως δέχθηκα κόκκινη κάρτα".

Για το τι του είπε γι΄ αυτό ο Ράζβαν Λουτσέσκου: "Μιλήσαμε μετά, του εξήγησα πως ήταν λάθος μου αλλά και πως δεν έπρεπε να προκληθώ. Με βοήθησε, μου είπε πως ξέρει πως τα συναισθήματα λειτουργούν σε συγκεκριμένες στιγμές στο χορτάρι. Έπρεπε να μείνω όρθιος και να ξεπεράσω την τιμωρία των τριών αγωνιστικών, τώρα μάχομαι ξανά για την ομάδα".

Για το ότι έχει αγωνιστεί μόνο έξι φορές βασικός σε 14 ματς πρωταθλήματος: "Όταν αποκλειστήκαμε από το Γιουρόπα Λιγκ, ήταν ξεκάθαρο σε όλους μας πως τα λεπτά κάθε παίκτη θα μειωθούν. Έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, θα μπορούσαμε να γεμίσουμε 2,5 ενδεκάδες. Ο προπονητής έχει τις τακτικές του, τις σκέψεις του και τις ιδέες του. Και όσο υπάρχουν νίκες, είναι δύσκολο να αλλάξει τα πράγματα".

Για τους προσωπικούς του στόχους το 2018: "Το σημαντικότερο για μένα είναι να είναι καλά η σύζυγός μου, τα δύο παιδιά μου και όλοι όσοι είναι τριγύρω μου".

Για το πως θα αξιολογούσε το 2017: "Σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Ωστόσο, αν το δούμε από την άποψη πως ήμουν υγιής, δεν θα μπορούσα να ευχηθώ τίποτα περισσότερο".

Διαβάστε ακόμη...