«Ολοι στον ΠΑΟΚ ζούμε για το Πρωτάθλημα»

Πέρσι πανηγύρισε στην πρώτη του χρονιά με τον ΠΑΟΚ την κατάκτηση του Κυπέλλου.
«Ολοι στον ΠΑΟΚ ζούμε για το Πρωτάθλημα»

Φέτος θέλει να στεφθεί Πρωταθλητής. Ο Ανχελ Κρέσπο μιλά στη «Μ» κάνοντας μια αποτίμηση του πρώτου γύρου ενώ σχολιάζει και τη δική του παρουσία σε αυτό το πρώτο εξάμηνο της σεζόν.

Θυμάται όλα όσα ακολούθησαν του αποκλεισμού από την Εστερσουντ και εξηγεί ποιο είναι το κλειδί για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να τερματίσει πρώτος έχοντας μπροστά του άλλες δεκαπέντε αγωνιστικές.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε. Πως κρίνεις την παρουσία της ομάδας;

«Φυσικά και είμαι χαρούμενος για την πορεία μας στον πρώτο γύρο και κυρίως γιατί στο διάστημα των αγώνων έχουμε κάνει βήματα προόδου. Σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι έχουμε φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσης μας αλλά είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε σε καλό δρόμο αν σκεφτούμε ότι με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου είμαστε στην κορυφή (σ.σ. οι δηλώσεις πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ)».

Ο ΠΑΟΚ πήρε το δεύτερο διπλό του στο Πρωτάθλημα μετά από αυτό στα Πηγάδια. Ήταν όμως και πιο δύσκολο αφού η εμφάνιση δεν ήταν και ανάλογη με αυτή απέναντι στον Παναθηναϊκό και στην Ξάνθη.

«Νομίζω ότι στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης δεν ήμασταν καλοί. Αλλά στη συνέχεια είχαμε εμείς τον έλεγχο και τις ευκαιρίες. Παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει για την επιβίωση της και δεν τα παρατά και αυτό φάνηκε. Αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό που μετρά και ειδικά σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε είναι η νίκη και είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε».

Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον τίτλο που τόσα χρόνια έχει να φέρει στη Θεσσαλονίκη;

«Διαρκή πρόοδο, καθημερινή δουλειά και συγκέντρωση. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μην κοιτάμε πολύ μακριά. Όλοι θέλουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα, ζούμε για αυτό, είναι όνειρο μας αλλά δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο από τον επόμενο αντίπαλο. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να προσεγγίζουμε τους αγώνες».

Αδίκησε ο ΠΑΟΚ τον εαυτό του στον πρώτο γύρο;

«Είναι σημαντικό ότι πήραμε το απόλυτο στην έδρα μας και μάλιστα χωρίς την παρουσία του κόσμου μας σε έξι παιχνίδια. Εκτός έδρας; Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερους βαθμούς. Αν κοιτάξεις τα ματς, δεν νομίζω ότι είχαμε τόσο κακή απόδοση. Υπήρχαν παιχνίδια που αξίζαμε ακόμη και τη νίκη. Αλλά αυτές τις λεπτομέρειες πρέπει να διορθώσουμε για να πάρουμε περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας και στον δεύτερο γύρο».

«Σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου»

Ο αποκλεισμός από την Εστερσουντ προκάλεσε έντονους κλυδωνισμούς στις τάξεις της ομάδας και κορύφωσε την αμφισβήτηση του κόσμου προς την ομάδα. Ο Ισπανός θυμήθηκε εκείνες τις στιγμές: «Ο αποκλεισμός από το Europa League σίγουρα μας στεναχώρησε όλους αφού πάντα στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κάνει μια καλή πορεία. Δεν θα σταθώ στην πορεία της σουηδικής ομάδας και το γεγονός ότι πέρασε στη φάση των «32» ως επιχείρημα ότι αποκλειστήκαμε από μια καλή ομάδα, γιατί θεωρώ ότι εμείς δεν καταφέραμε να προκριθούμε. Εκείνες τις μέρες που ακολούθησαν είχα την αίσθηση ότι έρχεται το τέλος του κόσμου. Υπήρχε ένας πανικός και μια μεγάλη απογοήτευση από τον κόσμο και δικαιολογημένα. Τότε ήταν σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου, σήμερα, μερικούς μήνες αργότερα είμαστε χαρούμενοι γιατί ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και συμβαίνει παντού...»

«Όπου υπάρχει ανάγκη, θα αγωνίζομαι»

Ο Λέοβατς αποτελεί παρελθόν, ο Λεβέκ είναι ανενεργός και πρόσφατα ο Βιεϊρίνια τέθηκε εκτός μάχης. Ο Κρέσπο επιστρατεύτηκε από τον Λουτσέσκου να παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας τόσο στο ματς με τον Παναθηναϊκό όσο και στο προχθεσινό. «Είναι μια πολύ απαιτητική θέση που χρειάζεται καλά πνευμόνια και φυσική κατάσταση. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη σε αυτή τη θέση, οφείλω να ανταποκριθώ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Ο Κρέσπο είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του στον πρώτο γύρο;

«Θα πω απλά ότι είμαι χαρούμενος γιατί η ομάδα είναι μέσα στον μεγάλο στόχο που έχει θέσει. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται και προσπαθώ και εγώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

«Ποτέ ξανά κλειστή η Τούμπα»

Το 2017 μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες και ο Ισπανός θέλησε να ευχηθεί στους φίλους της ομάδας: «Θέλω να τους ευχηθώ να περάσουν ευτυχισμένες γιορτές με τις οικογένειες τους και υγεία που είναι το πιο σημαντικό. Και φυσικά να μας στηρίξουν και να πανηγυρίσουμε μαζί όλα όσα έχουμε θέσει ως στόχους. Και πάντα η Τούμπα από εδώ και πέρα να είναι γεμάτη και να μην υπάρχουν άλλες τιμωρίες».

Διαβάστε ακόμη...