«Κλειδί η ισορροπία»

O Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε ζωντανά στην κάμερα τoυ Novasports με αφορμή τον επικείμενο αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός μέσα από το paokfc.gr.
«Κλειδί η ισορροπία»

 Για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα:«Είναι προφανώς κάτι δραματικό. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και άνθρωποι πεθαίνουν. Στεκόμαστε με την σκέψη μας δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε βοήθεια με κάθε τρόπο. Ήδη προσευχόμαστε για αυτούς» .

Για την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και την κατάσταση της ομάδας αυτή την στιγμή:«Έγιναν πολλές συζητήσεις. Περισσότερες από το κανονικό. Αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει σε μία κουβέντα, είναι ότι πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στην ατμόσφαιρα της ομάδας. Η ομάδα που θα το καταφέρει αυτό θα πάρει το πρωτάθλημα. Μπορούμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, αλλά όλοι θα καταλήξουμε ότι ήταν ένα κακό αποτέλεσμα. Μελετήσαμε και δουλέψαμε πολύ για τα δύο ντέρμπι στην Αθήνα, δεν πήραμε τίποτα βαθμολογικά, αλλά κερδίσαμε πολλά χρήσιμα πράγματα. Εμένα μου έδωσαν αυτοπεποίθηση αυτά τα δύο παιχνίδια. Παίξαμε δυνατά, προσπαθήσαμε να κυριαρχήσουμε, δεχθήκαμε δύο ανόητα γκολ από μέρους μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις τέσσερις ευκαιρίες που κάναμε σε κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία ευκαιρία. Υπήρξαν αυτά τα παιχνίδια στην Αθήνα και η μοναδική μας διαφορά ήταν ότι εμείς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε» .

Για την ψήφο εμπιστοσύνης από την διοίκηση:«Μπορεί να πιστεύετε ότι η μόνη ομάδα που προπόνησα ήταν η Ξάνθη, αλλά έχω πολλές εμπειρίες και με την Εθνική Ρουμανίας και την Ραπίντ Βουκουρεστίου, με την οποία παίξαμε στα ημιτελικά του Europa League. Έχω συνηθίσει στην πίεση και σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο. Είμαστε ομάδα με στόχους και η πίεση είναι φυσιολογική, αλλά δεν πρέπει να μας αποσπά από τους στόχους μας. Τονίζω ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα και είμαι υπεύθυνος να την διατηρώ. Είναι κάτι που χρειάζονται και οι παίκτες. Δεν γίνεται μετά από μία νίκη να είσαι ο καλύτερος και μετά από μία ήττα να διαλύονται όλα. Πρέπει να είμαι εδώ και να δίνω ισορροπία σε όλα. Το χειρότερο σε μία ομάδα με σημαντικό στόχο είναι να χάσει αυτή την ισορροπία και να βρεθεί εκτός… δρόμου» .

Για το αν συνεχίζει στο αρχικό του πλάνο ή θα κάνει αλλαγές:«Η ομάδα στα εντός έδρας παιχνίδια παίζει φανταστικά. Η ομάδα είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα, αλλά όταν άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, άρχισαν τα εκτός έδρας δύσκολα παιχνίδια. Πήγαμε να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια και δεν μας δυσκόλεψε κάπου ο αντίπαλός μας. Βέβαια δεν ήρθαν τα αποτελέσματα, αλλά αυτό ήταν θέμα στιγμών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη αυτοπεποίθηση στα εκτός έδρας παιχνίδια για να έρθουν και τα αποτελέσματα. Μιλάω για την ελευθερία που θα σου δώσει την δυνατότητα να επιτεθείς καλύτερα. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Εκτός έδρας όσο και να κυριαρχήσαμε δεν μπήκαμε αρκετά στην εστία του αντιπάλου. Θέλουμε το δολοφονικό ένστικτο για να σκοτώσουμε τους αντιπάλους» .

Για το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο:«Ο Λέοβατς δεν έχει προπονηθεί μετά την επιστροφή από την Εθνική Ομάδα. Ο Μαουρίσιο έχει επιστρέψει στις προπονήσεις αλλά χρειάζεται δουλειά για να εμπιστευτεί το πόδι του. Ο Ατρόμητος είναι μία εξαιρετική ομάδα, συμπαγής στην άμυνα και έχει παίξει οργανωμένο ποδόσφαιρο. Περιμένω ένα ενδιαφέρον παιχνίδι στην έδρα κόντρα σε μία ομάδα που επιτίθεται καλά και μία που αμύνεται καλά» .

Διαβάστε ακόμη...