Η συνέντευξη τύπου του Θ. Ζαγοράκη

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παρέθεσε σήμερα συνέντευξη τύπου στο γήπεδο της Τούμπας.
Η συνέντευξη τύπου του Θ. Ζαγοράκη
“ Έχουν γίνει αρκετά βήματα στην ομάδα, αλλά και ότι έχει να κάνει με την εξυγίανση, που έχουμε χαράξει από την πρώτη μέρα, που βρισκόμαστε εδώ. Βρισκόμαστε κοντά στη δημιουργία του προπονητικού κέντρου, που ήταν αναγκαίο, ενώ προσπαθούμε να αυξήσουμε τα έσοδα. Η βοήθεια του κόσμου ήταν συγκινητική στην αύξηση του μετοχιού κεφαλαίου. Υπάρχουν όμως κάποια γεγονότα, που δεν μπορώ να αποφύγω. Αφορά την άθλια φιλοξενία στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ένα γεγονός, που με πείραξε και με ενόχλησε, ήταν η στάση της Αστυνομίας απέναντι σ’ εμάς στο παιχνίδι της Τούμπας. Θα τα πούμε στην πορεία όλα αυτά… Θέλω να πω σε αυτούς, που νομίζουν ότι φιλοξενούν κάποιους ανθρώπους, ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Βγάλαμε μία ανακοίνωση πριν από δυο μήνες, έπεσε λίγο τυράκι από κάποιους… Γιατί δηλαδή από την επόμενη μέρα, να ζητείται τέτοια προστασία, λες και ερχόταν ο πρόεδρος της Αμερικής στο ματς της Τούμπας με τον Ολυμπιακό; Τόσο υπερπροστασία; Και κερατάς και δαρμένος, δηλαδή; Και δεν είπαμε τίποτα. Είδα μία στάση της Αστυνομίας, που έχει να κάνει με πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το ένιωσα, ήμουν και εγώ έξω. Δέχθηκα και εγώ δακρυγόνα. Σίγουρα, καταδικάζουμε αυτά που έχουν γίνει με πέτρες και δακρυγόνα. Τα καταδικάζουμε σίγουρα. Δεν μπορώ να διανοηθώ, όμως, ότι έκλαιγαν όλοι.

Μικροί και μεγάλοι. Έτρεχαν για να σωθούν. Έχουμε παίξει και άλλα παιχνίδια. Τέτοια και πιο κρίσιμα. Είπαμε, ότι δεν θέλουμε ΜΑΤ ούτε στην 4, ούτε πουθενά. Ένιωσα ότι αθετήθηκε η συμφωνία και ο λόγος τους. Για τη βία και την ανοχή, θα ζητήσω από τον Παναγιώτη (σ.σ. τον Ποικιλίδη) να βρεθούμε με όλους τους συνδέσμους, με τη συντονιστική, γιατί το κακό έχει παραγίνει. Δεν θέλουμε αυτούς που δημιουργούν προβλήματα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτούς που θέλουν να έρχονται στο γήπεδο. Ένα παιχνίδι δεν είναι δυνατό να χαλάει την εικόνα. Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Αφήνουμε τα αγωνιστικά, την εξυγίανση και ασχολούμαστε με αυτούς που… έχουν πρόβλημα στο κεφάλι. Με αυτούς που δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους”, είπε στην ομιλία του ο Ζαγοράκης. “Από το ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, κερδίσαμε. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει και χειρότερα”.

Για την αγωνιστική πορεία:

“Μια χαρά είμαστε. Μέσα σ’ ενάμιση χρόνο δεν μπορούμε να απαιτούμε να πάρουμε τα πάντα. Εδώ είμαστε. Είμαστε στους στόχους μέσα, έφυγε βέβαια το Κύπελλο, που μας πίκρανε, αλλά δεν έχει πρόβλημα η ομάδα. Η ομάδα είναι δέκα μηνών… Μόνο δέκα μηνών. Μιλάμε για 10-12 άτομα. Ξέρετε τι είναι αυτό; Το πρώτο βήμα έγινε, μπήκαμε στα πλέι όφ. Δεν θα αδιαφορήσουμε σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια, που υπολείπνται ως το τέλος του πρωταθλήματος. Όλη η Ελλάδα ασχολούνταν με τον ΠΑΟΚ και ξαφνικά ασχολούμαστε με… μαλακίες. Με προπηλακισμούς, με δακρυγόνα και με άλλα. Έχουμε στόχο, αγωνιστικό. Πιστεύουμε στην ομάδα. Τι λένε οι παίκτες; Για Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μιλάνε; Δεν το θέλουν αυτοί; Δεν θα στεναχωρεθούν;”

Για τις κάρτες:

“Το πρώτο πράγμα που θα θίξω… Δεν μου αρέσει προσωπικά. Γιατί, κάνει κακό στην ομάδα. Πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορείς να έχει επτά κόκκινες και οι πέντε να είναι εκτός φάσεις. Δεν επιτρέπεται. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή και τον Ζήση”.

Για ανακοινώσεις και σκληρή στάση:

“Να βγάζουμε συνέχεια ανακοινώσεις; Αυτή είναι η λύση; Ότι κινήσεις γίνονται, πρέπει να το μαθαίνουν όλοι; Δεν μ αρέσουν οι ανακοινώσεις. Τι έγινε; Αυτό που έμαθαν οι αρμόδιοι, είναι η ουσία. Η σκληρή στάση. Ποια σκληρή στάση; Με τις ανακοινώσεις, είναι η σκληρή στάση; Δεν αλλάζουμε. Τα καταδικάζουμε. Και την πέτρα που έπεσε στο λεωφορείο της Λάρισας και αυτόν που μπήκε μέσα και όρμησε στον Νικοπολίδη. Ηλιθιότητες είναι. Μαγκιά είναι; Μαγκιά που πετάνε κροτίδες στονΒιερίνια ή στον Τζόρτζεβιτς; Αυτό αν λύσουμε. Με έργα, όμως και όχι με λόγια. Μόνο αν αυτοί το θέλουν, μπορούμε να πετύχουμε. Ακόμη και απ’ αυτόν που πετάει το μπουκάλι”.

Για τη Σούπερ Λίγκα:

“Τα έχουμε με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ και όχι με τη Λίγκα. Δεν έχει να κάνει σε προσωπικό επίπεδο. Έχει γίνει θέμα και με τους δικαστές. Δεν μπορούν να βλέπουν κάποιες ομάδες αλλιώς και κάποιες άλλες όχι. Προκαλούμε και εμείς, όμως, έτσι;”.

Για το γήπεδο της Τούμπας:

“Είμαστε σε συζητήσεις με την πλευρά του Ερασιτέχνη για το γήπεδο. Είναι ένα δύσκολο γήπεδο. Δεν μας βολεύει. Έχουμε μιλήσει, όμως. Είναι όμως παιδιά τόσα πολλά. Ενάμιση χρόνο είμαστε. Είναι το αγωνιστικό, το γήπεδο, η περιφρούρηση της ομάδας, η αύξηση του μετοιχκού κεφαλαίου, το προπονητικό κέντρο. Είναι πολλά, θέματα, παιδιά… ”.

Για τον πρωταθλητισμό:

“Δείξαμε ότι μπορούμε και φέτος. Δείξαμε στοιχεία. Δεν το δείξαμε; Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, σημαίνει ότι διεκδικείς το πρωτάθλημα. Όχι ότι θα το κατακτήσεις κιόλας. Δεν θα έχουμε σίγουρα το μπάτζετ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού. Έχουμε ωστόσο έναν κορμό και με κάποιες προσθήκες, που μακάρι να πετύχουν, όπως πέτυχαν τώρα και μακάρι να έχουμε κάτι καλύτερο. Τι να το κάνω, να παίζουμε μπαλάρα; Ένατος και έκτος; Αποτελέσματα, θέλουμε. Όχι πετώντας πέτρες. Αυτό δεν θέλουμε; Θέλουμε αποτελέσματα…”.

Για το Δημόσιο και τα χρέη:

“Δεν μπορούμε να πούμε κάτι πάνω σε αυτό, αυτή τη στιγμή. Δουλεύουμε και γι’ αυτό. Έχουν γίνει συζητήσεις, περιμένουμε κάποια πράγματα. Δόξα τω Θεώ υπομονή έχουμε. Περιμένουμε εμείς”.

Εισιτήρια και πλέι όφ:

“Τα πλέι όφ είναι ξεχωριστή διαδικασία. Δεν το είχαμε υπολογίσει. Δεν το είχαμε σκεφτεί, εξ αρχής. Το λάθος ήταν που δεν το διευκρινίσαμε εκείνη την ώρα. Στα τρία ματς μαζί για τα πλέι όφ, θα είναι συνολικά η τιμή στα 30 ευρώ. Πακέτο, 30 ευρώ. Για το πέταλο, μιλάμε τώρα… Ξεχωριστά, μεμονωμένα κάθε εισιτήριο θα είναι 15 ευρώ”.

Για την ΚΕΔ:

“Δεν γίνεται να ενημερωνόμαστε μ’ ένα μόνο τηλέφωνο σε όλους τους προέδρους των ομάδων και να ενημερώνουν και να λένε ότι άλλαξε ο πρόεδρος της ΚΕΔ. Δεν γίνονται αυτά. Βλέπετε, δεν βγάζουμε ανακοινώσεις για τη διαιτησία. Αυτά που είναι να κάνουμε, θα τα κάνουμε. Δεν έχουμε ωστόσο πρόβλημα με κανέναν Γιαννόπουλο, με κανέναν Ψυχομάνη. Ομάδα θέλουμε να κάνουμε και θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν όλοι, όπως αντιμετώπισαν για παράδειγμα τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς του Κυπέλλου. Και οι διαιτητές άνθρωποι είναι άλλωστε, λάθη κάνουν, αλλά να τα κάνουν απ’ όλες τις πλευρές”.

Για τον Μάκη Γκαγκάτση:

“Δεν ήθελα προσωπικά να φύγει ο Μάκης Γκαγκάτσης από το συμβούλιο. Το παιδί οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση. Δεν ένιωθε καλά. Δεν αισθανόταν καλά. Είναι πιο ΠΑΟΚτσής από κάποιους, που διαλαλούν ότι είναι ΠΑΟΚτσήδες. Ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα γραφεία…”.

Για αυτούς που λένε ότι ευνοείται ο ΠΑΟΚ:

“Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει. Αλλάζει. Θέλουμε να κάνουμε ομάδα. Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι. Δεν το βλέπετε εσείς…;”.

Διαβάστε ακόμη...