"Εξαιρετική εμπειρία οι έξι μήνες στον ΠΑΟΚ"

Ο Πέντρο Ενρίκε μίλησε στη FORZA  για το διάστημα που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και το δέσιμο του με τον σύλλογο και τους οπαδούς...
"Εξαιρετική εμπειρία οι έξι μήνες στον ΠΑΟΚ"

-Πως εξηγείς το τόσο έντονο δέσιμο σου με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, παρότι αγωνίστηκες μόλις έξι μήνες στην ομάδα;

«Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για εμένα αυτοί οι έξι μήνες στον ΠΑΟΚ. Έπαιξα μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια, κατάφερα μαζί με την ομάδα να κερδίσω το Κύπελλο Ελλάδας, κάτι που ο ΠΑΟΚ δεν είχε κατορθώσει να πετύχει για πολλά χρόνια και αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτή την επιτυχία. Για μένα η επιλογή να φύγω από τη Γαλλία και να έρθω στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ ήταν ιδανική. Πήρα ενέργεια και αυτοπεποίθηση, ένιωσα ότι βοηθάω και πάλι μία ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να πάρει έναν τίτλο»

-Πώς βιώσατε οικογενειακώς την παραμονή σας στη Θεσσαλονίκη;

«Στη Θεσσαλονίκη πήρα πολλή αγάπη και εγώ και η οικογένεια μου. Ο κόσμος με αναγνώριζε στον δρόμο και στα μαγαζιά, είχαμε καθημερινή επαφή. Λατρέψαμε οικογενειακώς τον καλό καιρό και την πανέμορφη πόλη»

-Ποιες είναι οι πιο ξεχωριστές στιγμές σου στον ΠΑΟΚ;

«Η πρώτη ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν ήρθα στην ομάδα, φτάνοντας με πολλές προσδοκίες. Δεν μπορώ να ξεχάσω το πρώτο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το πρώτο γκολ μου στην Τούμπα. Μου έχει μείνει αξέχαστος ο δεύτερος ημιτελικός στην Τούμπα κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου κερδίσαμε 4-0. Εννοείται πως η πιο ιστορική στιγμή για το κλαμπ και για εμένα είναι το γκολ που πέτυχα στον τελικό του Κυπέλλου. Φέτος ήταν πολύ κακή στιγμή ο αποκλεισμός μας από την Ευρώπη»

-Το γκολ σου στον τελικό του Βόλου χάρισε στον ΠΑΟΚ τον τίτλο, αλλά προκάλεσε και πολλά σχόλια.

«Δε με απασχολεί. Είδα τον διαιτητή να δείχνει σέντρα και πανηγύρισα έξαλλα, ήταν κάτι μοναδικό, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι μυστικό σε αυτή τη φάση είναι πως ο Γιόχανσον της ΑΕΚ άργησε να βγει από την άμυνα και σε συνδυασμό με τη γρήγορη κίνηση μου να μπω μέσα τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον επόπτη»

-Μπορείς να μας περιγράψεις τα συναισθήματα σου όταν πανηγύριζες κάποιο γκολ σου, τρέχοντας προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

«Όταν σκοράρεις δεν μπορείς να μην πας να πανηγυρίσεις με τον κόσμο, με τους ανθρώπους που σε αγαπούν και σε υποστηρίζουν. Για μένα είναι η καλύτερη στιγμή σε κάθε παιχνίδι αυτή. Η ενέργεια της Τούμπας, αυτή που έδιναν οι οπαδοί είναι κάτι καταπληκτικό, είναι κάτι μοναδικό, δεν μπορώ να το περιγράψω. Αυτό είναι ένα συναίσθημα που λάτρευα να νιώθω αγωνιζόμενος για τον ΠΑΟΚ»

-Πως σου φάνηκε το ελληνικό πρωτάθλημα; Τι σου έκανε εντύπωση;

«Το διαφορετικό στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν τέσσερις μεγάλες ομάδες και είναι δύσκολο για τους υπόλοιπους να πάρουν μία θέση στην πρώτη τετράδα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η διαιτησία, αλλά για να είμαι ειλικρινής ως ένα βαθμό καταλαβαίνω τους διαιτητές γιατί δέχονται μεγάλη πίεση στην Ελλάδα. Δέχτηκα πολλές υπερβολικές κάρτες»

-Ποια η γνώμη σου για τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας τον κ. Στανόγιεβιτς;

«Η διαφορά νοοτροπίας του Στανόγεβιτς από τον Ίβιτς και τον Λουτσέσκου είναι μεγάλη κι ίσως αυτό είναι κάτι που δεν άρεσε στον κόσμο και στη διοίκηση του ΠΑΟΚ, παρότι δεν έχασε κάποιο παιχνίδι. Δεν είχε προβλήματα με τους παίκτες και δοκίμαζε μία διαφορετική τακτική, θέλοντας να παίξει πολύ γρήγορα»

-Τι άλλαξε με τον Λουτσέσκου στην ομάδα;

«Ο Λουτσέσκου είναι ένας διαφορετικός προπονητής, με το που ήρθε άλλαξε εντελώς τον τρόπο που γίνονταν οι προπονήσεις. Μπορεί να του συνέβη αυτή η καταστροφή με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, ωστόσο αν δουλέψει η ομάδα έχει καλές πιθανότητες να τα καταφέρει και να πάρει το ελληνικό πρωτάθλημα»

-Γιατί ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα φυσικής κατάστασης; Δε δουλέψατε όπως έπρεπε στην προετοιμασία;

«Για κάθε προπονητή και κάθε γυμναστή υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος να δουλεύει, τον οποίο θεωρεί σωστό. Δεν μπορώ να πω ότι ξέρω τι φταίει, εγώ ένιωθα καλά στην προετοιμασία, αλλά ήμουν και στους παίκτες που στην αρχή της σεζόν δεν είχαν και πολύ χρόνο συμμετοχής. Και τώρα νιώθω καλά»

-Έγιναν όλα πολύ γρήγορα με τον δανεισμό σου στην Καραμπάχ. Πως προέκυψε αυτή η μεταγραφή, πότε ενημερώθηκες και πως πάρθηκε η οριστική απόφαση;

«Δύο ημέρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος δέχτηκα την πρόταση. Από τον ΠΑΟΚ με ενημέρωσαν, αλλά κανένας δε με πίεσε να φύγω από την ομάδα. Ήταν μία απόλυτα δική μου απόφαση. Δεν είχα πολλά παιχνίδια με την ομάδα, αποκλειστήκαμε από το Europa League και ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα στο τέλος. Είμαι 27χρονών, δεν υπάρχει χρόνος να χάσω. Πέρασα εκπληκτικές στιγμές στον ΠΑΟΚ, ήταν δύσκολο για εμένα και ήμουν απογοητευμένος που έπρεπε να φύγω, αλλά έπρεπε να πάρω την καλύτερη απόφαση για το μέλλον μου»

-Μελλοντικά πως σκέφτεσαι την επιστροφή σου στον ΠΑΟΚ; Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του «Δικεφάλου»;

«Αυτή τη στιγμή έχω συμφωνήσει με την Καραμπάχ και θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στη νέα μου ομάδα. Με τον ΠΑΟΚ έχω συμβόλαιο ως το 2020 και ελπίζω ότι θα μπορέσω να επιστρέψω. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξέρει πόσο τον σέβομαι, τι νιώθω για αυτόν, πόσο τον αγαπώ. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να έχει μία εξαιρετική χρονιά και να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα»

-Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα; Είναι περισσότερο αγωνιστικό θέμα ή ζήτημα νοοτροπίας;

«Όλοι πλέον θα πρέπει να δουλέψουν προς τη σωστή κατεύθυνση, να συγκεντρωθούν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υπάρχει ένας καλός προπονητής και πολλοί ποιοτικοί παίκτες στην ομάδα και θα πρέπει να έχουν νοοτροπία νικητή για να τα καταφέρουν. Πλέον δε νομίζω ότι λείπουν από τον ΠΑΟΚ ούτε οι ποιοτικοί, ούτε οι έμπειροι παίκτες με προσωπικότητα. Η ομάδα έχει ένα πολύ δυνατό γκρουπ και μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να το πιστέψει»

 

Διαβάστε ακόμη...