«Βελτίωση μέσα από την σκληρή δουλειά»

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε στο paokfc.gr με αφορμή την πρεμιέρα της Κ20 στο πρωτάθλημα της Super League, αναλύοντας τις σκέψεις του για την φετινή σεζόν, αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει στην ομάδα.
«Βελτίωση μέσα από την σκληρή δουλειά»

O τεχνικός του Δικεφάλου εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος από την δουλειά που έχει γίνει κατά την περίοδο της προετοιμασίας. «Δουλέψαμε καλά. Δώσαμε δυνατά φιλικά κόντρα σε αντρικές ομάδες. Τα παιδιά πήγαν καλά και δεν έχω παράπονο» , δήλωσε ο Ουρουγουανός, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Δημήτρη Δανιηλίδη για τον οποίο είπε πως «είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, που δουλεύει χρόνια στον ΠΑΟΚ και κάνει πάντα το καλύτερο. Έτσι και φέτος δούλεψε πολύ δυνατά με τα παιδιά και είμαι πολύ ευχαριστημένος» .

O Γκαρσία στάθηκε στους στόχους της ομάδας την φετινή σεζόν λέγοντας πως «μέλημά μας είναι η καθημερινή, ατομική βελτίωση των παικτών. Μπορεί όλοι να ζητούν πρωταθλήματα, αλλά για μας αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τους αθλητές μας για το επόμενο βήμα που είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι κάτι εύκολο και χρειάζεται δουλειά κάθε μέρα. Τα παιδιά έχουν να μάθουν πολλά ακόμα«. Bέβαια δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι θέλει να δει από τους παίκτες του πάθος και όπως λέει «να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο κάθε Κυριακή» .

Όσoν αφορά στο κομμάτι της νοοτροπίας στάθηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι, δηλώνοντας πως «ακούω συνεχώς στην Ελλάδα να αναφέρονται όλοι στο ταλέντο. Δεν μου αρέσει αυτό. Πρέπει τα παιδιά να δουλεύουν με σεβασμό, να παλεύουν κάθε μέρα. Έχω εμπειρία από Ιταλία, Ισπανία, Ουρουγουάη. Έχω μάθει ότι το ταλέντο δεν αρκεί. Χρειάζεται καθημερινή δουλειά και πρέπει τα παιδιά να το καταλάβουν αυτό. Είναι ένα σημείο στο οποίο δίνουμε μεγάλη βαρύτητα» .

Τέλος, ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε και για την παρουσία αρκετών παικτών του στην προετοιμασία και τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και είπε πως «αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα παιδιά πρέπει να ανεβαίνουν συχνά στην πρώτη ομάδα και να βιώνουν το κλίμα των επαγγελματιών, να παίρνουν χρήσιμες εμπειρίες και να βλέπουν πως ο στόχος τους δεν απέχει πολύ από το να πραγματοποιηθεί, αρκεί βέβαια να μοχθήσουν γι'αυτόν με ταπεινότητα»

Διαβάστε ακόμη...