«Πλέον ξέρω που ήρθα!»

Ο Πέντρο Ενρίκε αναφέρθηκε στο δέσιμο με του με τον κόσμο του ΠΑΟΚ την προσπάθεια για τη νέα χρονιά αλλά και τα... νεύρα που του κόστισαν πέρσι ειδικά στα play off, τονίζοντας πως πλέον γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.
«Πλέον ξέρω που ήρθα!»

Είναι η δεύτερη σου χρονιά στον ΠΑΟΚ αλλά η πρώτη σου προετοιμασία. Πως βιώνεις αυτές τις πρώτες ημέρες που είστε όλοι μαζί με τους συμπαίκτες σου;

«Είναι όντως τελείως διαφορετικό το σκηνικό για μένα όπως και για κάθε παίκτη, που κάνει μεταγραφή στα μέσα της σεζόν. Το χειμώνα μέσα σε μία μέρα, πήγα στη Θεσσαλονίκη και 2-3 μέρες αργότερα έπαιξα ενώ ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο με την ομάδα είχαμε σχεδόν κάθε 3-4 μέρες αγώνα. Ουσιαστικά τότε μάθαινα την ομάδα στα παιχνίδια. Πλέον όλα είναι διαφορετικά. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να είναι με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του μαζί στην προετοιμασία. Μπορεί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές να είναι ίδιοι αλλά υπάρχει μία σημαντική αλλαγή καθώς το προπονητικό τιμ είναι νέοι στην ομάδα και σε αυτό το διάστημα προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα».

Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και ποιες οι διαφορές του με τον Βλάνταν Ίβιτς;

«Είναι ένας άνθρωπος κοινωνικός και πιο ανοιχτός από τον Βλάνταν Ίβιτς χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν μειονέκτημα για τον πρώην προπονητή. Απλά έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Εχω θετική εντύπωση για τον Στανόγεβιτς όπως είχα και για τον Ίβιτς. Ο νέος προπονητής επίσης επικοινωνεί με τους παίκτες καλά, γνωρίζει πως πρέπει να μιλήσει σε έναν ποδοσφαιριστή και έχει τη δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να μας περάσει τη δική του φιλοσοφία και εμείς δουλεύουμε σκληρά ώστε να την κάνουμε πράξη στο γήπεδο».

Και νέα συστήματα πλέον...

«Πέρσι παίξαμε αυτά τα συστήματα με τον Ίβιτς σε κάποιους αγώνες αλλά έχοντας κάνει πάνω σε αυτά μόλις μία προπόνηση μία μέρα πριν το ματς. Παίξαμε δηλαδή και με δύο επιθετικούς και με τρεις αμυντικούς πίσω, αλλά χωρίς να τα έχουμε δουλέψει αρκετά. Τώρα εδώ τα μαθαίνουμε για αρκετές μέρες, έτσι ώστε να μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που θέλει ο προπονητής μας».

Τι δεν είχε ο ΠΑΟΚ πέρσι και πρέπει να το αποκτήσει φέτος ώστε να κερδίσει το πρωτάθλημα;

«Το σημαντικό είναι να δουλεύουμε σκληρά συνέχεια από την αρχή ως το τέλος. Να μην χάνουμε την συγκέντρωση μας και ως το τέλος να είμαστε αυτοί που πρέπει. Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες. Ακόμα και όταν παίζεις με μικρούς θεωρητικά αντιπάλους πρέπει να τα δίνεις όλα γιατί δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να δώσουμε το καλύτερο σε όλη τη σεζόν και όχι μόνο σε μία περίοδο αυτής».

Μήπως η συγκέντρωση ήταν αυτή που χάθηκε μετά τον τελικό του Κυπέλλου και τα play off δεν ήταν το ίδιο πετυχημένα;

«Νομίζω πως όχι. Ο βασικός λόγος ήταν η κούραση. Εγώ ήρθα τον Δεκέμβριο αλλά έβλεπα ματς με το ματς τους συμπαίκτες μου να νιώθουν όλο και πιο κουρασμένοι. Τα play off είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία με συνεχόμενους αγώνες και μάλιστα προς το τέλος της σεζόν. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς αλλά για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά. Θυμάμαι ακόμα μετά την λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ στα play off στο ΟΑΚΑ τους παίκτες της ΑΕΚ, να πέφτουν σχεδόν κάτω από την κούραση».

Εσύ τι πρέπει να αλλάξεις για να είσαι ακόμα καλύτερος;

«Να σταματήσω να μιλάω στους διαιτητές και να προσέχω να μην χάνω την συγκέντρωση μου. Γνωρίζω τα λάθη που έκανα πέρσι. Νεύριαζα με τις αποφάσεις των διαιτητών. Μόλις είχα έρθει στην ομάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν είχα καταλάβει πως είναι τα πράγματα. Τώρα είδα και έμαθα. Το ότι ξεκίνησα την προετοιμασία με την ομάδα, το ότι έχω την εξάμηνη εμπειρία από πέρσι και οι συζητήσεις που έχω κάνει θα με βοηθήσουν πάρα πολύ, ώστε να δείξω ακόμα καλύτερο πρόσωπο».

Και έχει έρθει για την επίθεση και ένας νέος συμπαίκτης, ο Ρόμπερτ Μακ

«Ο Μακ είναι ένας πολύ καλός παίκτης και δεν χρειαζόταν να τον δω στις προπονήσεις. Τον είχα παρακολουθήσει και πριν έρθω στον ΠΑΟΚ. Είχα δει και τα γκολ του στις δύο αναμετρήσεις με την Ντόρτμουντ. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ με την ποιότητα του και είναι καλό ότι γνωρίζει την ομάδα και που ήρθε αλλά και οι φίλαθλοι τον αγαπούν»

Δέθηκες πολύ γρήγορα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ; Σου έχει συμβεί και στις άλλες ομάδες για τις οποίες αγωνιζόσουν;

«Από τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα το δέσιμο μου με τον κόσμο του ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερο. Πραγματικά με... πόρωσαν. Το πάθος που μεταδίδουν από τις κερκίδες είναι εντυπωσιακό και δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο».

Ποια η πιο όμορφη στιγμή που έζησες με τον κόσμο του ΠΑΟΚ ως τώρα;

«Σίγουρα όλα αυτά που έζησα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Είχαμε φτάσει 4:30 το πρωί από τον Βόλο στο Λευκό Πύργο και όμως μας περίμεναν εκεί χιλιάδες οπαδοί τρελαμένοι και χαρούμενοι. Ομως και τις επόμενες ημέρες έβλεπα τον κόσμο στην πόλη να είναι ευτυχισμένος. Ερχόντουσαν άνθρωποι να με ευχαριστήσουν για το Κύπελλο και έβλεπα στα πρόσωπα τους πόσο χαρούμενοι ήταν και πόσο σημαντικός είναι για αυτούς ο ΠΑΟΚ. Αυτό με έκανε να νιώσω υπέροχα αλλά μου γεμίζει και παραπάνω ευθύνες».

Διαβάστε ακόμη...