"Κοιτάω παιχνίδι με παιχνίδι, στιγμή με στιγμή"

Στην κάμερα του PAOK tv μίλησε ο Στέλιος Μαλεζάς και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στα σενάρια μεταγραφής του στην Ανζί...
"Κοιτάω παιχνίδι με παιχνίδι, στιγμή με στιγμή"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την πρώτη του προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ: "Έχουν περάσει πολλά χρόνια βέβαια, ήταν τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου του 2005, όταν είχα πάει στην Τούμπα για τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, αν και δεν ήταν σίγουρο αν κάποιοι νεαροί θα μέναμε στην ομάδα. Μετά από 2-3 μέρες μάς πήρε ο Καραγεωργίου και πήγαμε στα 3-5 Πηγάδια για να ξεκινήσει η προετοιμασία εκεί"

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του Κώστα Δημητρίου, σημείωσε: "Έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία όχι μόνο στα φιλικά αλλά και στις προπονήσεις, από τις πρώτες μέρες που είχε έρθει, δυστυχώς δε μιλήσαμε πάνω στο κομμάτι στο οποίο θα ήθελα να τον βοηθήσω, βέβαια το παιδί ήρθε από μόνο του να μου ζητήσει τις απόψεις μου, αλλά νομίζω ότι έχουμε όλον τον χρόνο να τον βοηθήσω όπου μπορώ, ώστε να καταξιωθεί. Θα τον συμβούλευα λέγοντάς του ότι θέλει πολλή δουλειά και ότι χωρίς δουλειά δε γίνεται τίποτε..." 

Για το αν η θέση του κεντρικού αμυντικού είναι περισσότερο θέμα δουλειάς και λιγότερο θέμα ταλέντου, ανέφερε: "Αυτό που έχω καταλάβει τόσα χρόνια για οποιαδήποτε θέση, ακόμη και για σέντερ φορ ή πλάγιους που χρειάζεται να έχεις πολύ ταλέντο, είναι ότι θα πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ ώστε αυτό το ταλέντο να σου βγει και στον αγωνιστικό χώρο, ή στις προπονήσεις ή στον αγώνα, κυρίως στον αγώνα γιατί αυτό μας ενδιαφέρει όλους. Στη θέση του αμυντικού θέλει να δουλέψεις ακόμη περισσότερο, γιατί και χωρίς ταλέντο μπορείς να τα καταφέρεις. Βέβαια δεν ξέρω αν θα φτάσεις σε ένα top επίπεδο, αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσεις"

Για τις εντυπώσεις του από την εικόνα της ομάδας στα πρώτα δύο φιλικά, σημείωσε: "Αυτό που μπορώ να πω είναι πως κάποια πράγματα τα οποία δουλέψαμε στις προπονήσεις βγήκαν και στα παιχνίδια. Αλλά αυτό που έχει παρεξηγηθεί πάρα είναι ότι όλοι κοιτάνε το αποτέλεσμα. Ευτυχώς ή δυστυχώς στην προετοιμασία δε μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει το πώς θα βάλουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας, στοιχεία τα οποία θα μάς βοηθήσουν στους επίσημους αγώνες, εκεί όπου μάς ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και κατ' επέκταση να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Όμως, τόσα χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα όλοι κοιτάμε να κερδίσουμε, χωρίς να βγάλουμε αυτά τα πράγματα που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο, και δυστυχώς κοιτάμε μόνο αυτό και τίποτε άλλο. Νομίζω ότι βγάλαμε κάποια στοιχεία στο πρώτο παιχνίδι, κάποια στοιχεία τα οποία αυτοί που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν ότι αυτά που ήθελε ο προπονητής τα δείξαμε και στο 2ο παιχνίδι αν και χάσαμε, παίξαμε με καινούριο σύστημα, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει τρία χρόνια αυτό το 3-4-3, οπότε είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις εκτός από αμυντικές και επιθετικές ικανότητες απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Γάνδη"

Σε ερώτηση αν είναι πιο απαιτητικό για τους αμυντικούς το 4-4-2 ή το 3-4-3, απάντησε: "Είναι πιο δύσκολο όταν όλη η ομάδα δε δουλεύει σωστά. Όταν όμως όλοι δουλεύουμε σωστά, νομίζω πως είναι πιο εύκολα από τα άλλα συστήματα, τις άλλες τακτικές, αλλά θέλει πολύ χρόνο το να δουλευτούν για να μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα συστήματα μας ταιριάζουν. Νομίζω πως πρέπει να τα δουλέψουμε, να παίξουμε παιχνίδια για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και με αυτούς τους καινούριους σχηματισμούς"

Αν μπορούσε να αλλάξει κάτι στη νοοτροπία της ομάδας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τι θα ήταν, είπε: "Ότι θα πρέπει να κοιτάμε όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά το να κτιστεί η ομάδα, για να έχουμε το αποτέλεσμα στα επίσημα παιχνίδια. Αυτό όσον αφορά τη νοοτροπία που θα ήθελα να αλλάξω στην προετοιμασία. Από εκεί και πέρα πράγματα τα οποία θα έπρεπε να αλλάξουν στην ομάδα σαν νοοτροπία, είναι ότι δεν μπορεί όταν κερδίζουμε να είμαστε θεοί και όταν χάνουμε να είμαστε οι τελευταίοι. Εμείς οι ίδιοι θέλουμε να κερδίζουμε περισσότερο από τον πιο φανατικό φίλαθλο της ομάδας, γιατί αυτό μας δίνει χαρά. Θα ήθελα να είμαστε σε μια μέση κατάσταση: όταν κερδίζουμε οκ, και όταν χάνουμε να μην είμαστε οκ, αλλά να προσπαθούμε να δούμε τι φταίει για να το διορθώσουμε. Αυτό βέβαια σε μια ήττα και όχι σε διαδοχικές!"

Για το ότι ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι διατηρεί τον κορμό και κάνει προσθήκες σε συγκεκριμένες θέσεις, τόνισε: "Αυτό είναι το Α και το Ω για να χτιστεί μια ομάδα. Όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος ώστε να δεθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Και αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Όταν γνωρίζουμε κατά 80-90% τους συμπαίκτες μας, το πώς θα παίξουμε και το τι σκεφτόμαστε, αν έρθουν μια δυο μεταγραφές δε νομίζω να επηρεάσει όλο το κλίμα της ομάδας, κυρίως στο αγωνιστικό αναφέρομαι. Αυτό θα βοηθήσει όλοι μας να γινόμαστε καλύτεροι και κατ΄επέκταση καλύτερη και η ομάδα" 

Για το πώς πέρασε η πρώτη εβδομάδα στο Χορστ: "Δυστυχώς είχα κάποιες ενοχλήσεις και ήταν βαρετά, γιατί έχω συνηθίσει τόσα χρόνια στις προετοιμασίες με διπλές προπονήσεις συνέχεια, να νιώθω και ψυχικά και σωματικά κουρασμένος. Δυστυχώς αυτό δεν το είδα την πρώτη εβδομάδα, ελπίζω την άλλη εβδομάδα να είμαι καλά για να μπορέσω να έχω αυτή τη χαρά. Η προετοιμασία δεν είναι για ξεκούραση ..."

Όσο για το ποιος είναι το μεγαλύτερο πειραχτήρι στην προετοιμασία, δήλωσε: "Θα πω δύο. Τον Κλάους και τον Κρέσπο, ο οποίος Κρέσπο είναι ωραίος, γιατί τα αστεία του είναι πανέξυπνα"

Ο πιο ήσυχος: "Υπάρχουν αρκετοί, αλλά θα έλεγα τον Κοροβέση"

Ποιον θα έπαιρνε διακοπές μαζί του: "Τον Κωνσταντινίδη, γιατί είναι τύπος για στιγμές στις οποίες δεν έχεις τίποτε να κάνεις! Είναι ο κατάλληλος για να σου φτιάξει τη διάθεση, αν πας κάπου και θες να δεις λίγο κόσμο" 

Για το σενάριο να πάει στην Ανζί, τόνισε: "Μου αναφέρθηκε ότι υπάρχει μια πρόταση από την ομάδα της Ανζί, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να την αξιολογήσω, αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα αρνήθηκα την πρόταση γιατί θεωρώ ότι ανήκω στον ΠΑΟΚ και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και τώρα και στο μέλλον, αλλά δεν ήταν και η πρόταση που θα περίμενα"

Για την καλύτερη στιγμή του στον ΠΑΟΚ: "Η κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά δεν τη χάρηκα τόσο πολύ, δεν ξέρω το γιατί, σαν να μην το πίστευα εκείνη τη στιγμή. Όταν γίνεται κάτι καλό, κρατάς λίγο, σαν να μη σου συμβαίνει και νομίζω πως μαζί με την 1η θέση στα play offs πρόπερσι, όταν δε μας πίστευε κανείς και καταφέραμε να βγούμε πρώτοι, νομίζω ότι αυτές είναι δύο πολύ καλές στιγμές τις οποίες έχω στο μυαλό μου"

Τέλος για το τι θα τον ικανοποιούσε να φέρει η καινούρια χρονιά, υπογράμμισε: "Πάντα κοιτάω παιχνίδι με παιχνίδι και στιγμή με στιγμή. Πότε αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να περάσουμε στους ομίλους του Europa League, κάτι που δεν ακούγεται δύσκολο, αλλά είναι το μόνο που έχω στο μυαλό μου γιατί είναι οι πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει αργότερα. Στο χέρι μας είναι να είμαστε έτοιμοι σε 20 μέρες"

Διαβάστε ακόμη...