«Σε δυναμώνει ότι δε σε σκοτώνει»

Παρότι η φύση τον προίκισε με πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, δεν είναι λίγες οι φορές που η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, «φρενάροντας» την πορεία του.
«Σε δυναμώνει ότι δε σε σκοτώνει»

Για εκείνον ο σοβαρός τραυματισμός του πέρυσι στο γόνατο ήταν ένα μάθημα ζωής που τον έκανε πιο δυνατό, δίνοντας του επιπλέον εφόδια για το μέλλον.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την περιπέτεια του στην Κύπρο με τη φανέλα της Ομόνοιας και μίλησε για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, όντας αποφασισμένος να διεκδικήσει τη θέση που του ανήκει.

-Πόσο δύσκολο ήταν για σένα μετά την περσινή ατυχία να πρέπει να βρεις ομάδα για να αγωνιστείς ως δανεικός;
«Ο τελευταίος τραυματισμός δεν είχε καμία σχέση με τους άλλους. Όταν σκέφτεσαι πως θα είσαι 6-8 μήνες εκτός, σου φαίνεται... βουνό! Λες δύσκολα να το ξεπεράσω. Πίστευα όταν έγινα καλά όταν θα έπαιρνα ευκαιρίες, αλλά δε μου δόθηκαν. Ευχαριστώ τον κ. Νταμπίζα που πήγα στην Ομόνοια, είναι από τους λίγους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο που σου λένε τα πράγματα όπως είναι»

–Σε πίκρανε τότε η στάση του ΠΑΟΚ;
«Όταν τον περασμένο Αύγουστο μου είπαν πως θα πας δανεικός σίγουρα πικράθηκα, δε μου φάνηκε σωστό, κάτι δε μου κόλλαγε. Να είμαι 8-9 μήνες εκτός χωρίς να έχω παίξει και ξαφνικά να μου λένε βρες ομάδα. Ένιωσα εκτεθειμένος και σκέφτηκα ποια ομάδα να βρω; Τώρα σκέφτομαι πως ευτυχώς πήγα στην Ομόνοια. Κέρδισα πολλά. Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής το είδαν από τη δική τους οπτική»

–Κρατάς κάτι θετικό από τις δύσκολες στιγμές με τους τραυματισμούς σου;
«Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Μετά τον χιαστό είδα διαφορετικά τη ζωή, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Εκτιμάς τι μπορείς να κάνεις όταν έχεις την υγεία σου. Πλέον προστατεύω περισσότερο τον εαυτό μου και δουλεύω παραπάνω την ατομική βελτίωση»

-Ποιο είναι το συμπέρασμα σου από τη σύγκριση του κυπριακού και του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Στην Κύπρο εκτός από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες κι οι μικρότερες επενδύουν για να είναι ανταγωνιστικές. Στα πλέι οφ στην Κύπρο παίζεις μεγάλα ντέρμπι με πολύ κόσμο και από τις δύο ομάδες στο γήπεδο. Είναι κάτι που δεν έχουμε στην Ελλάδα κι είναι πολύ ωραίο. Η διαφορά με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μικρή»

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Είναι στόχος μου να αγωνιστώ με την Εθνική. Είναι τιμή για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή, έχω ζήσει αυτό το μοναδικό συναίσθημα αγωνιζόμενος με την Ελπίδων στο Μουντιάλ. Έχει τύχει να κάνω σχέδια και μετά είχα τραυματισμούς και δύσκολες στιγμές. Ήταν ένα μάθημα να βλέπω πιο κοντινά τα πράγματα. Γι' αυτό σταμάτησα να κάνω σχέδια, απλά θέλω να πετυχαίνω μικρούς, κοντινούς στόχους. Να κάνω φέτος μία γεμάτη χρονιά και να δω μετά το παραπάνω βήμα. Δε θα έλεγα όχι στο εξωτερικό, αλλά αν ήμουν καλά στον ΠΑΟΚ και ένιωθα την αγάπη του κόσμου πώς να έφευγα; Είναι θέμα στιγμής»

-Αν ήταν μόνο στο χέρι σου που θα ήθελες ιδανικά να αγωνίζεσαι του χρόνου;
«Από τον ΠΑΟΚ δύσκολα φεύγεις στην παρούσα φάση. Είναι εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα σε όλους τους τομείς κι αυτό σε υπερκαλύπτει. Όχι μόνο γιατί το μέγεθος του είναι τεράστιο, αλλά γιατί πλέον υπάρχει ένας άνθρωπος που επενδύει χρήματα και προσπαθεί να φτάσει την ομάδα σε κορυφαίο επίπεδο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Θέλω να ξανακερδίσω το στοίχημα του ΠΑΟΚ, να καταφέρω να επιστρέψω»

-Θα σε φόβιζε ο ανταγωνισμός με τον Μάτος;
«Δε με φοβίζει ότι μπορεί να έχω μπροστά μου τον Μάτος. Όταν έχεις έναν καλό παίκτη στη θέση σου μπορείς να κερδίσεις πολλά από τον υγιή ανταγωνισμό. Δε φοβάμαι καθόλου, ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά όταν είμαι υγιής»

-Υπήρξε επαφή με τον ΠΑΟΚ; Σε προσέγγισαν άλλες ομάδες;
«Έγινε πριν λίγες ημέρες ένα ραντεβού του εκπροσώπου μου με τον κ. Μίχελ. Σε αυτή τη συνάντηση ο ΠΑΟΚ μου έδειξε ότι με υπολογίζει πολύ για τη νέα χρονιά και με ενημέρωσε ότι θέλει να είμαι μέλος της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος. Όταν σου λέει ο ΠΑΟΚ ότι σε θέλει δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Υπήρχε πριν λίγο καιρό ενδιαφέρον από άλλη κυπριακή ομάδα, αλλά τι σημασία έχει πλέον;»

–Τι ξεχώρισες και τι δε σου άρεσε από τον ΠΑΟΚ της σεζόν που ολοκληρώθηκε;
«Η ομάδα είχε πολύ πλούσιο ρόστερ, πήρε το Κύπελλο, είχε καλή πορεία στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς στο τέλος έχασε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ίσως αδειάσαμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου και μείναμε εκεί, έπαιξε κι η κούραση σημαντικό ρόλο. Το Κύπελλο είναι περισσότερο για τον κόσμο, ξεχνιέται εύκολα, σου δίνει ώθηση να πας την επόμενη χρονιά για το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει στάτους όταν θα μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ο πιο σημαντικός στόχος για εμένα».

–Τι λείπει από τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια για να πάρει το πρωτάθλημα;
«Για να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα χρειάζεται να έρθουν δύο-τρεις παίκτες ηγέτες, όχι σε συγκεκριμένη θέση, οι οποίοι στα δύσκολα να μπορούν να παίρνουν την ομάδα από το χέρι και με μία ενέργεια να κερδίζουν μόνοι τους σημαντικούς βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ έχει ηγέτες, αλλά πρέπει να έρθουν κι άλλοι»

-Ποιος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ και ποια η κορυφαία μεταγραφή της περασμένης σεζόν;
«O Γλύκος ήταν ο πολυτιμότερος, είχε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις. Μικρά λάθη όπως τα δικά του κάνουν και οι κορυφαίοι στον κόσμο. Είναι αδιανόητη η αρνητική αύρα σε βάρος του. Δουλεύει σκληρά καθημερινά, είναι στους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες. Οι περισσότερες μεταγραφές ήταν καλές. Ο Κρέσπο, ο Μάτος κι ο Πρίγιοβιτς βοήθησαν. Θα ξεχώριζα ίσως τον Κρέσπο και τον Μάτος»

-Πως εξηγείς την κάκιστη χρονιά του Αθανασιάδη; Μπορεί να βρει ξανά τον εαυτό του;
«Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον Στέφανο, αλλά δεν μπορώ να ακούω «ποιος Κλάους;». Με αρρωσταίνει η απαξίωση. Είναι άδικο για τον Αθανασιάδη, έφτασε στους πρώτους σκόρερ του ΠΑΟΚ με πολύ κόπο.. Αν στηριχτεί μπορεί να βρει τον εαυτό του. Τρέφεται με το γκολ, αν ξεκινήσει θετικά με γκολ τη νέα σεζόν μπορεί να επιστρέψει»

Διαβάστε ακόμη...