«Ήρθε η ώρα να εκθρονίσουμε τον Ολυμπιακό»

Ο Ουκρανός άσος μίλησε για την προσαρμογή στην Ελλάδα, την παρουσία του στον ΠΑΟΚ και τους στόχους που έχει βάλει
«Ήρθε η ώρα να εκθρονίσουμε τον Ολυμπιακό»

 

Στην κυριαρχία του Ολυμπιακού και στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ να τον εκθρονίσει στάθηκε ο Εβγέν Σάκχοφ μιλώντας σε ουκρανική ιστοσελίδα.

Ο Ουκρανός άσος του Δικεφάλου αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που του έχουν κάνει εντύπωση όσο βρίσκεται στη χώρας μας ενώ τόνισε ότι έχει αυξηθεί το επίπεδο της ομαδικότητας στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την υπόσχεση να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Όλα θα φανούν στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος».

Για το πόσο υψηλοί είναι οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα: «Αρκετά μεγάλοι, οι υψηλότεροι. Να πάρει την πρώτη θέση και να κερδίσει το Κύπελλο».

Για το εάν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για το πρωτάθλημα: «Δυστυχώς, χάσαμε πολλούς «αχρείαστους» βαθμούς και είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για ένα χρυσό φινάλε. Υπολείπονται έξι αγωνιστικές, για το τέλος του πρωταθλήματος, κατά τη γνώμη μου, δύσκολα να προσπεράσουμε τον Ολυμπιακό. Εμείς πρέπει να παλέψουμε για τη δεύτερη θέση, η οποία δίνει το δικαίωμα να παίξουμε στο Champions League».

Για το εάν κατάφερε να ενσωματωθεί στην ομάδα σου: «Τον τελευταίο καιρό, νιώθω όλο και περισσότερο καλύτερα. Και δεν είναι μόνο η μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή. Κάθε παίκτης που αλλάζει χώρα και πρωτάθλημα, χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής - και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι σε αυτό το χρονικό σημείο αισθάνομαι πολύ πιο άνετα από ό, τι στην αρχή της παρουσίας μου στο εξωτερικό».

Για το τι λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν θα έλεγα ότι κάτι λείπει. Φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξει χέρια ο τίτλος. Εδώ και έξι χρόνο η ίδια ομάδα κερδίζει συνεχώς τον τίτλο. Ηρθε η ώρα να εκδιώξουμε τον Ολυμπιακό από το θρόνο του πρωταθλητή! Είναι κάτι που θα ήθελα να το κάνω μέσα από μια δίκαιη και έντιμη μάχη στο γήπεδο. Χωρίς να υπάρχει καμία βοήθεια από τους διαιτητές ή η επιρροή κάποιων άλλων παραγόντων. Αν συμβεί αυτό, θα είναι πολύ καλύτερα ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι των μεγάλων ομάδων περιμένουν με ανυπομονησία την αλλαγή και να σπάσει η ηγεμονία του Ολυμπιακού. Κάτι που ισχύει ειδικότερα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα για περισσότερα από τριάντα χρόνια».

Πρόσθεσε ότι: «Μερικές φορές υπάρχουν μικρά πράγματα που για τον ΠΑΟΚ έχουν αρνητικές συνέπειες. Ας πούμε μια εφεύρεση φάουλ, κίτρινες κάρτες, η κατάσταση «έξω από το παιχνίδι ...». Δόξα τω Θεώ, προσωπικά μέχρι τώρα δεν έχω προβλήματα, ούτε θέλω να έχω, πολύ περισσότερο να πληρώσω για κάρτες μετά από ανάρμοστη συμπεριφορά.

Για το εάν στο ποδόσφαιρο, γενικότερα στον αθλητισμό, παίζει σημαντικό ρόλο η ομαδικότητα: «Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για αυτό. Το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα άλλαξε δραματικά στο ρόστερ της και χρειάζεται χρόνος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην τρέχουσα περίοδο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε όχι τόσο καλά στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αποκτήσαμε ομαδικότητα και η ομάδα σταδιακά βελτιώνεται και σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε όλοι μαζί, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον στο γήπεδο, υπάρχει μια αμοιβαία κατανόηση. Από αυτή την άποψη, ως ομάδα, έχουμε αυξήσει το πνεύμα της ομαδικότητας».

Διαβάστε ακόμη...