"O στόχος είναι πάντα το καλύτερο"

Ο Ουκρανός μέσος του ΠΑΟΚ Εβγέν Σάκχοφ απάντησε στις ερωτήσεις των φιλάθλων, στο πλαίσιο της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League
"O στόχος είναι πάντα το καλύτερο"

και τόνισε ότι "σίγουρα το γκολ που σημείωσα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι στη γεμάτη Τούμπα σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Πόσω μάλλον να σκοράρεις κιόλας! Από εκεί και πέρα, κι η εκτός έδρας νίκη μας επί της Φιορεντίνα είναι ξεχωριστή, αλλά το συναίσθημα της Τούμπας δεν συγκρίνεται."

Αναλυτικά:

Ποιος ήταν ο στόχος που θέσατε ως ομάδα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου;

Να πάμε όσο ο δυνατόν ψηλότερα σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε. Αυτός πρέπει να είναι πάντα ο στόχος για μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Γνωρίζαμε πως ουσιαστικά είμαστε μια καινούρια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, ένας από τους οποίους είμαι κι εγώ, που θα χρειάζονταν προσαρμογή, ωστόσο, ο στόχος είναι πάντα το καλύτερο.

Ερώτηση από τον Νίκο Ραγάτση
Πως βλέπεις την πορεία σου ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και τι απαιτήσεις έχεις από τον κόσμο;

Είμαι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ και θεωρώ ότι το περασμένο καλοκαίρι πήρα την σωστή απόφαση. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου και όποτε αγωνίζομαι δίνω ό,τι έχω μέσα στο γήπεδο προκειμένου να βγαίνω από αυτό νικητής. Θεωρώ πως στην πορεία θα δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα.

Οσο για τον κόσμο, η μόνη «απαίτηση» που έχουμε είναι να βρίσκεται δίπλα μας και να μας στηρίζει στα καλά και στα άσχημα. Δεν μπορούμε να έχουμε κανένα παράπονο. Γνωρίζουμε ότι είναι απαιτητικός, αλλά το ίδιο ήμαστε κι εμείς από τους εαυτούς μας.

Ερώτηση από τον Μανώλη Μανδάρα
Με ποιούς συμπαίκτες σου κάνεις περισσότερη παρέα;

Λόγω γλώσσας μπορώ πιο εύκολα να επικοινωνώ με τον Λέο Μάτος, με τον οποίο ήμασταν και συμπαίκτες στην Ντνίπρο, άρα γνωριζόμαστε πολύ καλά. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι στ' αποδυτήρια είμαστε μια μεγάλη παρέα. Κάνουμε πλάκες, μιλάμε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας είναι πάρα πολύ καλό.

Ερώτηση από τον Βασίλη Κατσαρό
Ποιος από τους συμπαίκτες σου είναι ο πιο εργατικός στην προπόνηση;

Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον γιατί θα είναι αδικία για τους υπόλοιπους! Όλα τα παιδιά δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις προκειμένου να είμαστε έτοιμοι κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο.

Ερώτηση από τον Σταύρο Βαργεμέζη
Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ;

Σίγουρα το γκολ που σημείωσα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι στη γεμάτη Τούμπα σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Πόσω μάλλον να σκοράρεις κιόλας! Από εκεί και πέρα, κι η εκτός έδρας νίκη μας επί της Φιορεντίνα είναι ξεχωριστή, αλλά το συναίσθημα της Τούμπας δεν συγκρίνεται.

Ερώτηση από τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη
Πιστεύεις ότι θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο;

Είναι ο μεγάλος μας στόχος και θα δώσουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ και η κατάκτηση ενός τίτλου πάντοτε έχει ιδιαίτερη αξία. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει αρκετά χρόνια να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την επιτυχία. Στα ημιτελικά βρίσκονται οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της χώρας και η κάθε μία έχει τις δικές της πιθανότητες επιτυχίας.

Ερώτηση από τον Αλέξανδρο Δημητριάδη
Αγωνιζόσουν για πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα (Ντνίπρο). Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή σου τον πρώτο καιρό στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον ΠΑΟΚ; Είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αλλάζει μετά από τόσα χρόνια περιβάλλον;

Όχι, δεν είναι εύκολο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι μετακινήσεις είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, αλλά πάντα οι αλλαγές είναι δύσκολες. Ειδικά στη δική μου περίπτωση, διότι ήταν η πρώτη φορά που έβγαινα εκτός Ουκρανίας.

Έπρεπε το συντομότερο δυνατό να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα και στο καινούριο στυλ παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πιο δυνατό, με περισσότερες ατομικές μονομαχίες, ειδικά στο χώρο του κέντρου που έχεις ελάχιστο χρόνο με τη μπάλα στα πόδια πριν βρεθεί «πάνω» σου κάποιος αντίπαλος.

Συνολικά, νιώθω τυχερός διότι όλοι στον ΠΑΟΚ φρόντισαν να με υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο. Τόσο στ' αποδυτήρια όσο και όλοι οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα. Ο σύλλογος δουλεύει σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους ποδοσφαιριστές.

Ερώτηση από τον Βασίλη Ξηροκώστα
Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ;

Πάρα πολύ. Όπως είπα και προηγουμένως θεωρώ πως έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου. Αισθάνομαι πολύ όμορφα στον ΠΑΟΚ. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Επίσης, μέσω του ΠΑΟΚ κλήθηκα και έκανα το ντεμπούτο μου στην Εθνική Ουκρανίας.

Ερώτηση από τον Ηλία Κύργινα
Πως βλέπεις την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα; Ποιες είναι οι διαφορές που βλέπεις στους Έλληνες φιλάθλους σε σύγκριση με τους φιλάθλους στην Ουκρανία;

Στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερο πάθος για το ποδόσφαιρο. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι πιο... θερμή. Ο κόσμος συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι, το ζει στα όρια. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Κι εμείς το απολαμβάνουμε περισσότερο, διότι αν το καλοσκεφτείς ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν υπάρχει.

Ερώτηση από τον Λεωνίδα Σερέπα
Πως σου φαίνεται η ζωή στην Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Το κλίμα είναι πολύ καλό – ειδικά για εμένα που είχα συνηθίσει σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες – και οι άνθρωποι πολύ φιλικοί. Όλοι με δέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και σίγουρα οι συνθήκες ζωής στη Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους λόγους που με κάνουν να αισθάνομαι όμορφα στον ΠΑΟΚ. Είναι σημαντικό για ένα παίκτη να νιώθει καλά και όταν δεν βρίσκεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε ακόμη...