«Είμαστε μόνοι μας»!

Τρομερές ατάκες από Σαββίδη μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΣΦΠ.
«Είμαστε μόνοι μας»!

«Δεν ξεχνάω ότι δεν μας υποστήριξε κανείς όταν δεν κατεβήκαμε στο Καραϊσκάκη»!

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είπε εκπληκτικά πράγματα και οι ατάκες του σίγουρα θα συζητηθούν. Η αρχική του τοποθέτηση αφορούσε την νίκη επί του Ολυμπιακού:

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο κι εγώ καμάρωνα για αυτό ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος του παιχνιδιού.

Ευχαριστώ τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δικαίωσαν όλες τις ελπίδες που είχαν οι οπαδοί για αυτούς. Έδειξαν τον χαρακτήρα τους και μετέτρεψαν αυτό το παιχνίδι σε ένα συνηθισμένο παιχνίδι, όπου δεν χρειαζόταν ούτε πανικός, ούτε τίποτα.

Σήμερα μπορούμε να πούμε πως συνειδητοποιούμε ότι τους στόχους που αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία μπορούμε να τους πετύχουμε. Ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία το τελικό σκορ να μην είναι μόνο 1-0, να δείξουμε ανωτερότητα.

Και στο Καραϊσκάκη κερδίσαμε στον πρώτο γύρο, όμως εκεί οι διαιτητές έκαναν ότι ήθελαν. Δείξαμε ότι με νορμάλ διαιτησία μπορούμε να δούμε ένα αξιόλογο παιχνίδι. Αυτό θέλουμε εμείς. Πρέπει να τους συγχαρώ όλους. Παίξαμε αξιόλογα, πήραμε τους βαθμούς και προχωράμε.

Εμείς έχουμε στόχους. Όσο υπάρχει θεωρητική δυνατότητα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, εμείς δεν το βγάζουμε ως στόχο μας. Είναιο ποδόσφαιρο. Πέρυσι όμως έπρεπε να κάνουμε αυτό που κάναμε. Ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε, χάνοντας τρεις βαθμούς από το φετινό πρωτάθλημα.

Δεν συνέχισε στο κύπελλο και λυπάμαι που οι συνεργάτες μας και οι συναγωνιστές μας δεν το στήριξαν. Οι ομάδες που έλεγαν ότι θα είμαστε μαζί και θα προχωρήσουμε μαζί δεν το έκαναν. Όταν είπαμε ότι δεν πάμε στην ρεβάνς, εκείνη την μέρα ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την κάθαρση και ήταν μεγάλη έκπληξη ότι έμεινε μόνος του. Από ότι καταλαβαίνω την ιστορία δεν μπορείς να την ξαναγράψεις. Ο ΠΑΟΚ για 90 χρόνια στην ιστορία του ήταν μόνος του και τώρα είναι και πάλι μόνος.

Όμως είμαστε όλοι μαζί, και είμαστε πολύ δυνατοί όσοι συνδέουν τον εαυτό τους με αυτά τα τέσσερα γράμματα. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν. Και στις εκλογές της ομοσπονδίας θα πάμε μόνοι μας. Οι συναγωνιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι. Αν στην θέση του ΠΑΟΚ, ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, εμείς δεν θα πηγαίναμε στο παιχνίδι και θα στηρίζαμε. Ακόμα και αν με κατηγορούσε η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου.

Είμαι ευτυχής για αυτή μας την απόφαση, ακόμα κι αν συμβεί κάτι και χάσουμε την ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα, εγώ θα λυπηθώ για αυτούς τους τρεις βαθμούς, όμως αυτό που έχουμε σήμερα αξίζει πιο πολύ από τρεις βαθμούς και είναι πολύ καλό ότι όλοι το έχουμε καταλάβει οι παίκτες, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, η διοίκηση όλοι.

Εκείνη την νύχτα που εγώ έπρεπε να φύγω για την Ιταλία, συναντήθηκα στις 2 το βράδυ με παλαίμαχους τους ΠΑΟΚ και κατάλαβα ότι είμαστε όλοι μαζί. Και οποιαδήποτε απόφαση που θα πάρω εγώ ώστε να ξεκινήσουμε την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι εγώ θα έχω την απόλυτη στήριξη τους.

Βεβαίως αν θα είμαστε πίσω από την πρώτη θέση με έναν, δύο ή τρεις βαθμούς, τότε δεν θα είναι τραγωδία, αλλά θα λυπόμαστε.

Σε ότι αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ, ο Γραμμένος είναι δικός μας (σ.σ. με την λέξη αυτή ο Ιβάν Σαββίδης εννοούσε ότι είναι από την Θεσσαλονίκη, κάτι που είχε πει από την πρώτη στιγμή που τον στήριξε). Από την αρχή ένα χρόνο δηλώσαμε ότι είτε θα είναι ο Γραμμένος είτε θα είμαστε εκτός παιχνιδιού. Αυτή την στιγμή δεν θέλω να λέω επίθετα. Εγώ δεν έχω φίλους. Εγώ έχω μόνο το συμφέρον του ΠΑΟΚ, τίποτα άλλο.

Διαβάστε ακόμη...