«Μονόδρομος η νίκη»

Ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε στην κάμερα του Novasports με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στην Βέροια για την Super League.
«Μονόδρομος η νίκη»

Διαβάστε αναλυτικά από το paokfc.gr όλα όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός για το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας, αλλά και την ευρωπαϊκή μάχη κόντρα στην Σάλκε.

Για το παιχνίδι με την Σάλκε: «Είμαστε πικραμένοι από το σκορ. Νομίζω μας αδικεί. Δεν ήταν παιχνίδι για να τελειώσει με 0-3. Δεν μπορώ να πω ότι δεν την άξιζε την νίκη η Σάλκε. Ήταν ανώτερη από εμάς, αλλά νομίζω ότι είναι πλασματικό. Πέτυχαν δύο γκολ με δεύτερες μπάλες από στημένες φάσεις, ενώ το δεύτερο τέρμα τους ήρθε από κακή μας αντίδραση μέσα στην περιοχή. Αυτό που μας αφήνει το παιχνίδι είναι σίγουρα πολλές φάσεις για την ανάλυση που κάνουμε μετά από κάθε αγώνα. Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε με τους παίκτες σε σημεία στα οποία ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό» .

Για το τι θα ήθελε να δει στην ομάδα του από τα στοιχεία που παρουσίασε η Σάλκε: «Είναι μία ομάδα που ξέρει πότε να ανεβάσει τον ρυθμό. Είναι μία έμπειρη ομάδα. Αυτό ήταν κάτι ξεκάθαρο χθες. Γενικά όμως δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι άλλο σπουδαίο, καθώς θεωρώ ότι δεν μας δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν δημιούργησαν φάσεις με τον τρόπο ανάπτυξης που έχουν σε κάθε παιχνίδι τους, όπως παρακολουθήσαμε το τελευταίο δίμηνο, κατά το οποίο τους μελετήσαμε. Είχαμε καλή παρουσία στο παιχνίδι και νομίζω ότι αντιμετωπίσαμε τα σημεία από τα οποία περιμέναμε να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Πιστεύω ότι ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι, με μία ελαφριά υπεροχή στην Σάλκε, κάτι που δεν αντικατοπτρίζεται στο σκορ. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε» .

Για το αν η χθεσινή ήττα πρέπει να ξεχαστεί ή αν πρέπει να αποτελέσει βάση για την εξέλιξη της ομάδας: «Θέλουμε να αναπτύξουμε την ομάδα μας ακόμα περισσότερο. Όσων αφορά το πρωτάθλημα και το κύπελλο είμαστε ακόμα στο παιχνίδι. Βελτιώσαμε πολλά πράγματα τελευταία ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα, αλλά είμαστε σε μία θέση που ακόμα δεν μας ικανοποιεί. Σίγουρα θέλουμε να βελτιώσουμε την συγκομιδή μας και να μειώσουμε την απόσταση από τον πρωτοπόρο» .

Για το αν επικεντρώνονται στο αγωνιστικό ή στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει Βέροιας: «Και στο ένα και στο άλλο. Μετά από μία βαριά ήττα που ήρθε μετά από καιρό και ειδικά μετά από ένα διάστημα στο οποίο είχαμε πολλές νίκες εντός συνόρων, στην οποία ήττα δεχθήκαμε τόσα πολλά γκολ, σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε και στο ψυχολογικό κομμάτι. Είναι φυσιολογικό οι παίκτες να είναι απογοητευμένοι, αλλά το επόμενο παιχνίδι είναι σε δύο μέρες. Πρέπει να ξεχάσουμε όλοι τι έγινε την Πέμπτη, να ανεβάσουμε τους παίκτες και να ανέβουν και οι ίδιοι μόνοι τους. Δεν είναι ντροπή να χάσεις από μία ομάδα όπως η Σάλκε. Δεν τελειώνει τίποτα και πρέπει να κοιτάμε το μέλλον» .

Για το αν φοβάται μήπως ο κόσμος απογοητευτεί και δεν έρθει στο γήπεδο: «Όχι δεν φοβάμαι. Το χθεσινό ήταν ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και όποια ομάδα και αν ερχόταν το γήπεδο θα ήταν γεμάτο. Εμείς προσπαθούμε με την απόδοση μας, με την θέληση που βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο, να καταφέρουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Είναι κάτι που μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε. Αν η ομάδα παίζει καλά και έχει αποτελέσματα αλλά και πλάνο, είμαι σίγουρος ότι και ο κόσμος θα έρθει. Έχουμε καταφέρει να το κάνουμε αυτό μέχρι τώρα και δεν πιστεύω ότι ο κόσμος με μία ήττα θα απογοητευτεί. Είμαστε σίγουρα όλοι πικραμένοι και περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το παιχνίδι κόντρα στην Σάλκε. Η ζωή όμως συνεχίζεται και έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Έχουμε δύο διοργανώσεις και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και να δίνουμε το 100%» .

Για το χειροκρότημα από τον κόσμο: «Αυτό δεν έγινε πρώτη φορά. Μας χειροκρότησαν και μετά την ήττα από τον Άγιαξ, αλλά και σε παιχνίδια που δεν έχουμε κερδίσει στο πρωτάθλημα. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται. Αναγνωρίζουν ότι δίνουν όλοι το 100% και προσπαθούν να ανεβάσουν τον ΠΑΟΚ επίπεδο. Είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε και εύχομαι ο κόσμος να είναι μαζί μας» .

Για την Βέροια: «Είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Ερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι και αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που παλεύει να σωθεί. Είναι μία ομάδα με καλούς παίκτες, ιδιαίτερα μεσοεπιθετικούς. Γνωρίζουμε ότι στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε δύο βαθμούς. Σίγουρα δεν έχουμε περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη. Μονόδρομος είναι η νίκη. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο και αυτό θα περάσω και στους παίκτες μου» .

Διαβάστε ακόμη...