Συνέντευξη Λίνο

Συνέντευξη του Λίνο στην Metrosport "Σε δύο - τρία παιχνίδια θα είμαι στο 100%"
Συνέντευξη Λίνο
Συνέντευξη του Λίνο στην Metrosport "Σε δύο - τρία παιχνίδια θα είμαι στο 100%"

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ;
«Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πάρα πολύ θετικές, ειδικά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Έμεινα πραγματικά πάρα πολύ ικανοποιημένος από αυτό που είδα. Οι φίλαθλοι μας στήριξαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με εκπληκτικό ενθουσιασμό. Ουσιαστικά μας έσπρωξαν προς την νίκη. Όταν παίζεις μπροστά σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, δε γίνεται παρά να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για να μπορέσεις να ευχαριστήσεις όλους αυτούς που ήρθαν για να σε δουν. Ήταν μαγική η ατμόσφαιρα στην Τούμπα».
- Η ομάδα την Κυριακή ήταν στο επίπεδο που περίμενες;

«Ο ΠΑΟΚ είχε το επίπεδο που περίμενα, βάσει και των δύο αγώνων που είχα δει. Είδα μια καλή ομάδα στο κυριακάτικο ματς. Η καλή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου μας βοήθησε, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που βασίζεται στην καλή κυκλοφορία της μπάλας για να μπορέσει να δημιουργήσει σωστές επιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα καλύτερος στον τελευταίο αγώνα, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια».

-Είσαι ευχαριστημένος με την απόδοση σου;

«Έμεινα πολύ ευχαριστημένος κυρίως γιατί είχα να παίξω 90 λεπτά ενάμιση μήνα με την Πόρτο. Το πιο σημαντικό είναι βέβαια ότι κερδίσαμε».

-Στην ομάδα υπάρχουν Πορτογάλοι και Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές που μιλούν την ίδια γλώσσα με σένα. Σε επηρέασε αυτό για να έρθεις στον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν την γλώσσα μου. Είδα τον ΠΑΟΚ στη Γερμανία όταν παίξαμε φιλικό ως αντίπαλοι και κατάλαβα αμέσως ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Όταν μου έγινε η πρόταση δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Βιερίνια, Κονσεϊσάο, Μάρκος Αντόνιο και φυσικά ο Φερνάντο Σάντος περιμένω να με βοηθήσουν στη προσαρμογή μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ».

-Νιώθεις κομμάτι της ομάδας;

«Όπως είπα και μετά τον αγώνα, οι συμπαίκτες μου μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και ηρεμία στον αγώνα, ώστε να ευχαριστηθώ το παιχνίδι και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστώ στην ομάδα και να δείξω στον αγωνιστικό χώρο τις πραγματικές μου δυνατότητες».

-Πότε θα είσαι στο 100% των δυνατοτήτων σου;

«Πιστεύω σε δύο με τρία παιχνίδια. Πριν έρθω στον ΠΑΟΚ έκανα προπονήσεις κανονικά με την Πόρτο, όμως δεν μπορεί να συγκριθεί η προπόνηση με τους αγώνες. Χρειάζεται να βρω τον αγωνιστικό μου ρυθμό. Σε περίπτωση που παίξω στα ερχόμενα δυο-τρία ματς θα είμαι στην καλύτερη μου κατάσταση».

-Σε είδαμε να παίζει επιθετικά. Να περιμένουμε να σε δούμε περισσότερο στην επίθεση στο μέλλον;

«Ο προπονητής με έφερε στον ΠΑΟΚ για τα χαρακτηριστικά μου και ένα από αυτά είναι ότι είμαι ένας αρκετά επιθετικογενής αριστερός μπακ. Στο παιχνίδι της Κυριακής προτίμησα στην αρχή να κάνω ασφαλείς επιλογές, δίνοντας περισσότερη βάση στην άμυνα, γιατί αυτό θα μου έδινε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Στη συνέχεια ανέλαβα περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Ακόμα δεν είμαι στο 100% της απόδοσης μου και αυτό περιμένω να γίνει στα επόμενα παιχνίδια».

-Οι στόχοι του ΠΑΟΚ είναι Ευρώπη και Κύπελλο. Πιστεύεις ότι είναι εφικτοί;

«Οι στόχοι μας είναι εφικτοί βάσει της εικόνας της ομάδας. Κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και βρισκόμαστε κοντά στην πρώτη θέση. Στα επόμενα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτή τη διαφορά. Στο τέλος της χρονιάς θα δούμε που θα βρισκόμαστε και αν θα παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Ουέφα, για να κάνουμε από τη νέα χρονιά πορεία πρωταθλητισμού».

-Είδες από κοντά τον Άρη ως αντίπαλο και τώρα τον αντιμετωπίζεις στο ερχόμενο ματς.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στον αγώνα κυπέλλου ο Άρης μου φάνηκε ως μια καλά οργανωμένη ομάδα. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι και ο τελικός νικητής. Πιστεύω πως εμείς θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

-Πώς σου φαίνεται η Θεσσαλονίκη;
«Δεν έχω προλάβει να δω και πολλά, αν και προσπαθώ να μάθω και να δω όσα περισσότερα γίνεται αυτές τις μέρες που ψάχνω για σπίτι. Μου φαίνεται μια όμορφη πόλη με πολύ ζεστούς ανθρώπους. Μόλις τακτοποιηθώ θα προσπαθήσω να μάθω καλύτερα την πόλη».

- Σε αναγνωρίζουν στο δρόμο;

«Ναι. Με σταματάνε για να μου ζητήσουν αυτόγραφα και να βγούμε φωτογραφίες. Όλοι με συγχαίρουν για την επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...