«Αν αλλάξει η διαιτησία θα γίνει μάχη»

Ο Κούλης Αποστολίδης με αφορμή την έναρξη της Super League μίλησε στο SDNA για τις τελευταίες εξελίξεις με τη διαιτησία και προβλέπει το φαβορί για τον τίτλο.
«Αν αλλάξει η διαιτησία θα γίνει μάχη»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1963 έως το 1966 καθώς και από το 1971 έως και το 1979 μετρώντας 484 συμμετοχές και 78 τέρματα, ενώ κατέκτησε με τον «δικέφαλο» στο στήθος δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Ο Κούλης Αποστολίδης, ο «επιστήμονας» του ΠΑΟΚ, είπε τη γνώμη του στο SDNA για όσα βλέπει έως τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και προβλέπει τη μεγάλη μάχη που θα γίνει στη Super League ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Έχετε δει φιλικά και επίσημα ματς των μεγάλων ομάδων; "Φυσικά και έχω παρακολουθήσει τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές τους αναμετρήσεις."

Τι έχετε ξεχωρίσει και τι βλέπετε να αλλάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; "Μέχρι στιγμής από αυτά που βλέπω υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η μία είναι να παιχτεί η ίδια κασέτα με τη διαιτησία και την ΕΠΟ και η δεύτερη είναι να βελτιωθεί η κατάσταση με τους διαιτητές. Η γνώμη μου είναι πως η περίπτωση με τους διαιτητές δεν πρόκειται να αλλάξει απότομα. Μπορεί όμως να βελτιωθεί. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα δούμε τα ίδια πράγματα που βλέπαμε και πέρσι."

Για τη μάχη του πρωταθλήματος; "Πιστεύω θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, αν όπως είπα αλλάξει κάτι στη διαιτησία, με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και πιθανότατα την ΑΕΚ να παλεύουν επί ίσοις όροις για την κατάκτηση του τίτλου. Αρκεί επαναλβάνω να είναι όλα normal με την ΕΠΟ."

Πως έχετε δει ή πιστεύετε θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός; "Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πέρσι. Έκανε και αρκετές μεταγραφές."

Η ΑΕΚ; "Στην ΑΕΚ φαίνεται να υπάρχει μια δυναμική."

Στον Ολυμπιακό; "Ο Ολυμπιακός αγωνιστικά δεν είναι ο ίδιος. Το είδαμε αυτό και στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια που αποκλείστηκε από την ισραηλινή ομάδα και χρειάστηκε παράταση στο Europa League."

Ο ΠΑΟΚ; "Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως είναι καλύτερος από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Σίγουρα δεν είναι το φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μορεί να το πάρει."

Δίνεται σε κάποια ομάδα ελαφρύ προβάδισμα; "Οχι. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες να σηκώσουν την κούπα. Πιστεύω πως θα γίνει μάχη μέχρι το φινάλε."

Διαβάστε ακόμη...