"Χτίζουμε μια νέα ομάδα"

Για την προσπάθεια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. στο Champions League μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο -εορτάζων σήμερα- Αλέξης Τασούλης.
"Χτίζουμε μια νέα ομάδα"

Ο προπονητής των Νταμπλούχων Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη για την τιμή που του έκαναν να αναλάβει την ομάδα, χαρακτήρισε ιδιαίτερη και σημαντική τη συμμετοχή και την εμπειρία στοChampions League και εν συνεχεία δήλωσε τα ακόλουθα.

Κόουτς, τρεις ισοπαλίες σε τρία ματς και αποκλεισμός. Ποιες οι πρώτες σκέψεις από την παρουσία της ομάδας στην Κύπρο;

«Σαν γενική εικόνα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Είμαστε μια καινούρια ομάδα. Είχαμε την αποχώρηση παικτριών πολύ σημαντικών και την προσθήκη νεαρών φερέλπιδων από τη β' ομάδα, οι οποίες δεν είχαν καμία επίσημη συμμετοχή και έκαναν τα πρώτα τους παιχνίδια με την πρώτη ομάδα στην Κύπρο. Από εδώ και πέρα, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και υπομονή, ώστε να χτίσουμε μια νέα ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλα. Να ενσωματώσουμε αυτά τα νέα πρόσωπα στην ομάδα, όπως και να διαφοροποιήσουμε ως ένα βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Πέρα από τις αλλαγές στο ρόστερ, υπήρχαν και αγωνιστικά προβλήματα;

«Καταρχήν οι τραυματισμοί της Χαμαλίδου, της Σαχινίδου και της Πίτσιου. Η απουσία της Γκάτσου από την προετοιμασία, καθώς και το πρόβλημα τραυματισμού της Παντελιάδου κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αν αναλογιστούμε και την απουσία της Γέλενας στα δύο πρώτα ματς λόγω τιμωρίας, που ήταν πολύ σημαντική για εμάς, αντιλαμβάνεστε ότι τα προβλήματα δεν ήταν και λίγα».

Την πρόκριση τελική πήρε η ομάδα του Απόλλωνα. Πιστεύεις ότι την άξιζε;

«Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στην κυπριακή ομάδα για την πρόκριση. Επενδύουν πολλά χρήματα σε μεταγραφές ξένων παικτριών κι έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Σημειωτέον ότι ο Απόλλων είχε στη βασική του ενδεκάδα 9 ξένες παίκτριες, κάτι το οποίο για εμάς δεν είναι εφικτό να γίνει βάσει του κανονισμού στη χώρα μας. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ίσως τελικά την άξιζε».

Η οργάνωση του γυναικείου Champions League, πως σου φάνηκε;

«Σίγουρα το Champions League συμβάλλει στην αναβάθμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και πρόκειται για μια λαμπερή διοργάνωση. Ωστόσο θα περίμενα και το επίπεδο της διαιτησίας να είναι αντάξιο μιας τέτοιας διοργάνωσης. Καθώς επίσης και οργανωτικά, αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι ομάδες αναγκάζονταν να παίζουν νωρίς το απόγευμα σε εξουθενωτικές θερμοκρασίες».

Από εδώ και πέρα, μπροστά υπάρχουν οι εγχώριες διοργανώσεις. Ποιοι μπορεί να είναι οι στόχοι για μια ομάδα που προέρχεται από νταμπλ;

«Σίγουρα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο με όλες μας τις δυνάμεις και τη νέα χρονιά. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε διαδικασία να χτίσουμε μια νέα ομάδα και να αλλάξουμε τη φιλοσοφία της. Έχουμε μπροστά μας 1,5 μήνα για να γίνει αυτό και αυτό που χρειάζεται, όπως σε κάθε νέα προσπάθεια, είναι η υπομονή και η αφοσίωση στην προπόνηση. Εκτός από το πρωτάθλημα και το κύπελλο, η διοίκηση μου έθεσε ως στόχο και την προώθηση αθλητριών από τις ακαδημίες, κάτι που αποτελεί βασική φιλοσοφία του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ.».

Διαβάστε ακόμη...