Ο Κλάους στο Paokmania

  Τα περασμένα χρόνια ο κόσμος του ΠΑΟΚ αρκετές φορές πληγώθηκε από τα δικά του παιδιά.
Ο Κλάους στο Paokmania
Από ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, καταξιώθηκαν στην ομάδα, αλλά δεν έγιναν ποτέ σημαίες καθώς για διάφορους λόγους γύρισαν την πλάτη στον σύλλογο.

Τα τελευταία δύο χρόνια στην αντρική ομάδα του ΠΑΟΚ υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ο αγαπημένος της ασπρόμαυρης εξέδρας.

Ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης είναι ΠAOKτσής, έχει δείξει με τα πολλά του γκολ στη δεύτερη ομάδα τις ικανότητές του, ενώ τώρα πάντα με χαμηλά το κεφάλι και πολύ δουλειά είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα.

Ήδη, παίρνει αρκετά λεπτά συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, ενώ έχει ανταποδώσει με τις εμφανίσεις του την εμπιστοσύνη που αρχίζει να του δείχνει σιγά-σιγά ο Φερνάντο Σάντος.

Τα αστέρια στον ΠΑΟΚ μας πολλά. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μία συνέντευξη με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ή τον Πάμπλο Κοντρέρας. Ωστόσο εμείς λόγω και των εορταστικών ημερών σας παρουσιάζουμε μια απολαυστική συνέντευξη του Στέφανου Αθανασιάδη, του δικού μας παιδιού. Ενός παιδιού που όλοι εμείς οι Παοκτσήδες θα θέλαμε να τον δούμε κάποτε ψηλά με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τον οποίο συναντήσαμε στην καφετέρια fratelli δίπλα στο γήπεδο της Τούμπας και την οποία ευχαριστούμε για την φιλοξενία, απάντησε σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις των μελών του Paokmania.

Ποια είναι τα δύο μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του ως ποδοσφαιριστή και ποια τα δυο μεγαλύτερα μειονεκτήματά του;

Θεωρώ πως ένα από τα μειονέκτημα που δουλεύω πάνω σ’ αυτό είναι η δύναμη ενώ σίγουρα χρειάζεται να αποκτήσω και περισσότερες εμπειρίες, όσο για το πλεονέκτημα ας κρίνει καλύτερα ο κόσμος.

Σου έχει δοθεί κάποιο ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης;

Έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με τον γυμναστή δουλεύουμε ατομικά για ενδυνάμωση και σιγά-σιγά θα φανεί και η διαφορά με το χρόνο.

Ποια είναι τα όνειρά του;

Όνειρο μου είναι να παίξω βασικός στον ΠΑΟΚ και να καθιερωθώ σ’ αυτόν και με τις εμφανίσεις μου να κληθώ στην Εθνική.

Αν μπορούσες να πας σε όποια ομάδα ήθελες, εκτός του ΠΑΟΚ, σε ποια θα πήγαινες και γιατί; Ελπίζω παλίκαρε τα όνειρα σου, όποια και αν είναι αυτά, να πραγματοποιηθούν στον ΠΑΟΚ μας (και μετά για Ρεάλ βλέπουμε)

Να παίξω στον ΠΑΟΚ αυτό είναι το όνειρό μου και μετά σε όποια μεγάλη ομάδα του εξωτερικού.

Αν και 20 μόλις ετών, μετράς ήδη περίπου 12 χρόνια -με ένα μικρό διάλειμμα παρουσίας σε Ιταλία και Γερμανία - στην οικογένεια του ΠΑΟΚ συμμετέχοντας σε όλα τα παιδικά τμήματα της ομάδας, παίζοντας αρχικά ακόμα και ως στόπερ!
Κάτι επομένως σαν τον Ραουλ της Ρεαλ...
Θα ήθελες μια ανάλογη μακροχρόνια καριέρα και στην Α' ομάδα του ΠΑΟΚ;

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις βγει μέσα από την ομάδα γιατί τη νιώθεις αλλιώς. Δένεσαι μαζί της, ξέρεις τον κόσμο, πώς σκέφτεται και τι απαιτήσεις έχει. Μακάρι να καταφέρω κι εγώ να κάνω μία αντίστοιχη καριέρα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ποια είναι η αποψή του για τον προπονητή του Φερνάντο Σάντος;

Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. Πέρυσι που ανέλαβε την ομάδα ζήτησε πίστωση χρόνου για να δείξει τη δουλειά που μπορεί να κάνει. Φέτος αυτός ο χρόνος του δόθηκε και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Πιστεύεις ότι τα κριτήρια με τα οποία κρίνεσαι εσύ και οι συμπαίχτες σου για την 11αδα και την 18αδα είναι αντικειμενικά ;

Το πιστεύω γιατί ο προπονητής είναι αυτός που σε βλέπει όλη την βδομάδα στις προπονήσεις και θα κρίνει αν είσαι έτοιμος να βοηθήσεις.

Και τους 25 παίκτες που είμαστε στην ομάδα μας βλέπει με το ίδιο μάτι.

Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις τρίτος επιθετικός στον ΠΑΟΚ και αφού βάζεις καθοριστικό γκολ να μην σε εμπιστεύεται ο προπονητής σου για βασικό στο επόμενο ματς (καλώς ή κακώς);
Σκέφτεσαι ποτέ ότι η έλλειψη βασικού στην ενδεκάδα θα σε κάνει να θες να φύγεις από την ομάδα;

Ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει καλύτερα, σε βλέπει και θα κρίνει πότε θα σε βάλει βασικό ή θα σε χρησιμοποιήσει ως αλλαγή.

Δεν περίμενα να με βάλει βασικό γιατί ξέρω πως σκέφτεται και πιστεύω ότι ήταν καλύτερα που δε με έβαλε βασικό.

Όχι δεν θέλω να φύγω σε καμία περίπτωση. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν βασικοί. Πάλι ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει, πότε μπορείς και πότε σε χρειάζεται.

Τι συνέβη και σε 4 μήνες, από τη λήξη του πρωταθλήματος, μέχρι την έναρξη του νέου άλλαξε τόσο πολύ το κλίμα στα αποδυτήρια ;

Φέτος σε σχέση με πέρυσι ξεκινήσαμε όλοι μαζί την προετοιμασία και πλέον έχουμε δέσει σαν σύνολο. Όλοι οι παίκτες που έχουν έρθει είναι πάρα πολλοί καλοί και έχουν βοηθήσει κι αυτοί ιδιαίτερα. Τέλος, Πιστεύω σ’ αυτό το γενικότερο κλίμα έχει βοήθησε ο κόσμος με τη στήριξή του.

Ο ΠΑΟΚ, έχει να πάρει πρωτάθλημα 24 χρόνια. πόσα ακόμα πιστεύεις ότι πρέπει να περιμένουμε;

Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό και να σου απαντήσω με βεβαιότητα, αλλά από φέτος φαίνεται ότι γίνεται μια νέα αρχή και αν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω ότι πολύ σύντομα μπορεί ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πιστεύεις έτσι όπως ζεις την ομάδα από μέσα ότι μπορεί στα επόμενα 1-2 χρόνια να χτυπήσει το πρωτάθλημα;
Καλή συνέχεια και μην φύγεις ποτέ!!!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ, γιατί όχι; Βλέπουμε ότι καμία ομάδα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο πλην του Ολυμπιακού που ξοδεύει πάρα πολλά λεφτά. Μπορούμε πιστεύω και με το μισό μπάτζετ να πάρουμε πρωτάθλημα. Εξάλλου όπως λέει το πλάνο που έθεσε ο προπονητής, του χρόνου αυτός θα είναι ο στόχος.

Πιστεύεις πως με την παρουσία του Ζλάταν στην ομάδα θα μάθεις κι εσύ περισσότερα; Είναι η εμπειρία του, "δάσκαλος" για σένα;

Είναι ένας πολύ καλός επιθετικός Σίγουρα μαθαίνω στις προπονήσεις πολλά από αυτόν όπως πώς χρησιμοποιεί το σώμα του. Από τέτοιους ποδοσφαιριστές μόνο θετικά μπορείς να αποκομίσεις.

Στο ποδόσφαιρο συχνά ταλαντούχοι παίχτες, όπως αναμφίβολα είναι και ο ίδιος, δεν έχουν ανάλογη συνέχεια και συχνά είτε δεν κάνουν καριέρα ανάλογη με τα προσόντα τους είτε "χάνονται" ολότελα !
Αγωνίζεται σε έναν από τους σπουδαιότερους συλλόγους της Ευρώπης και σίγουρα είναι και θα είναι πάντα στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Τον απασχολεί καθόλου αυτό το θέμα κι αν ναι, πως διαχειρίζεται όλη αυτή τη δημοσιότητα και αν αισθάνεται να τον αποσπά από τη δουλειά του στις προπονήσεις;
Συγγνώμη αν μακρηγόρησα !

Αν αισθανθείς κάτι τέτοιο δε θα πετύχεις και τους στόχους που έχεις.

Αν στα 20 νομίζεις ότι είσαι διάσημος και πηγαίνεις με αυτό το σκεπτικό δε θα καταφέρεις τίποτα.

Στην Ελλάδα τα μυαλά των νέων ταλέντων είναι πολύ εύκολο να πάρουν αέρα (βλέπε Νίνης, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος κτλ.) από τους διάφορους παρατρεχάμενους στον περίγυρο των ομάδων, κυρίως μάνατζερ και δημοσιογράφους με αποτέλεσμα τα περισσότερα ταλέντα να μένουν στάσιμα. Εσύ πώς αντιμετωπίζεις όλες αυτές τις καταστάσεις ; Είσαι έτοιμος όταν θα παίζεις βασικός στον ΠΑΟΚ να σκύβεις το κεφάλι και να μην ακούς τις κολακείες των κορακιών γύρω από το κεφάλι σου ;

Για τους παίκτες που αναφέρεις, δεν πιστεύω ότι έχουν πάρα τα μυαλά του αέρα. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και πρέπει να παίζουν, αλλά δε θα κρίνω φυσικά εγώ τους προπονητές τους.

Σ’ αυτά που λες βοηθάει πολύ και η οικογένεια πιστεύω ώστε να μείνεις προσηλωμένος στους στόχους σου. Πιστεύω ότι αν συμβεί αυτό σε μένα δε θα με επηρεάσει καθόλου.

Πιστεύεις πως υπάρχουν παίκτες στην ομάδα νέων του ΠΑΟΚ που μπορούν να ξεχωρίσουν και να βοηθήσουν άμεσα την πρώτη ομάδα του χρόνου;

Φέτος έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην ομάδα Νέων και ξέρω μόνο 5-6 παιδιά, αλλά από όσα βλέπω υπάρχει πολύ ταλέντο και σίγουρα αν δουλευτούν αυτά τα παιδιά μπορούν στο μέλλον να στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα.

Δύο συμπαίκτες του από την μικρή ομάδα πήγαν δανεικοί στον Πανσερραϊκό και οι δυο είχαν πέρυσι γεμάτες χρονιές, φέτος στην Super league ο Βοσκόπουλος παίζει βασικός και ο Μανουσαρίδης έχει πολύ περισσότερο χρόνο από τον ίδιο. Μήπως είχε τελικά δίκαιο ο προπονητής του που ήθελε να πάει και ο Κλάους δανεικός;

Εμένα δεν μου είχε πει κανείς τίποτα και δεν είχα καμία πρόταση. Τα παιδιά είναι καλοί παίκτες και μακάρι να ανεβούνε.

Τι σου έχει κάνει εντύπωση στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

Έχει κάνει σε όλους εντύπωση η στήριξη στην ομάδα ακόμα και πέρυσι που η ομάδα δεν πήγαινε καλά ο κόσμος ήταν κοντά. Και φυσικά φέτος όταν είδε ότι γίνεται μια καινούρια αρχή στήριξε μαζικά με 19.000 διαρκείας.

Στο ΠΑΟΚ - ολυμπιακός μπαίνεις ως αλλαγή στο 75΄ και με δικό σου γκολ στο 90΄ κερδίζει ο ΠΑΟΚ! Πώς αντιδράς μόλις πετυχαίνεις το γκολ και βλέπεις την έκσταση στις κερκίδες;

Όταν πετυχαίνεις τέτοιο γκολ δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις ..

Είναι εντελώς αυθόρμητες οι κινήσεις σου, αλλά σίγουρα το να πάω να πανηγυρίσω στην 4 είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι.

Ποια είναι τα συναισθήματα και οι σκέψεις του Στέφανου Αθανασιάδη την ημέρα του αγώνα και ειδικά όταν αυτός ο αγώνας είναι ντέρμπι μέσα στην Τούμπα; Πώς περνάει με λίγα λόγια τη μέρα του ξέροντας πως σε λίγες ώρες θα αντικρίσει 30000 οπαδούς;

Επειδή είμαστε στο ξενοδοχείο το μυαλό σου θες δε θες είναι στο παιχνίδι. Φέτος ειδικά ξέρουμε ότι με όποια ομάδα κι αν παίζουμε η Τούμπα θα είναι γεμάτη.

Αυτό που σκέφτομαι είναι να κερδίσει η ομάδα και όλα να πάνε καλά

Πρώτες σκέψεις και συναισθήματα μετά τα 2 γκολ πέρυσι στο Αλκαζάρ....

Επειδή γύρω από το όνομά μου είχαν ακουστεί πάρα πολλά ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση.

Ποιο είναι το αγαπημένο του σύνθημα;

Το καινούριο «Δικέφαλε αρρώστησα θέλω γιατρό» αλλά και το κλασικό «ΠΑΟΚ σ’ αγαπώ κι όταν θα πεθάνω» με γυρισμένες πλάτες.

Ποιος παίκτης στην θέση που παίζεις είναι το πρότυπο σου, και ποια στοιχεία του θα ήθελες να αφομοίωσης στο παιχνίδι σου;

Μ’ αρέσει πολύ ο Ντρογκμπά που είναι ολοκληρωμένος επιθετικός. Φυσικά και οι «παλαιότεροι» Ρονάλντο και Ραούλ.

Με ποιον θα ήθελες να είσαι συμπαίκτης (από το ελληνικό πρωτάθλημα ...να έρθει στον ΠΑΟΚ) και σε ποια ομάδα του εξωτερικού έχεις όνειρο να παίξεις;

Δεν έχω κάποιον που θα ήθελα ιδιαίτερα. Όποιος έρθει στην ομάδα μακάρι να βοηθήσει.

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Τι ομάδα είσαι εκτός Ελλάδας; Πώς είναι η καθημερινότητα ενός νέου στην ηλικία αλλά παίκτη του ΠΑΟΚ ; Ποιος ο κολλητός σου στην ομάδα και ποιον θαυμάζεις;

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Πρωινές προπονήσεις μετά πάω σπίτι για φαγητό, ξεκούραση και το απόγευμα μία βόλτα για έναν καφέ ή σινεμά.

Με όλα τα παιδιά έχουμε πολύ καλές σχέσεις, θα έλεγα όμως περισσότερο με τους Γεωργίου και Γλύκο.

Όλοι οι παίκτες που ήρθαν φέτος είναι μεγάλοι και τους θαυμάζω. Παίκτες όπως ο Γκαρσία, ο Κονσεϊσάο, ο Κοντρέρας και άλλοι που έχουν παίξει σε τόσο μεγάλα πρωταθλήματα είναι σημαντικό που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον ιδιαίτερα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Σνίτσελ.

Δεν μπαίνει στο hi5 γιατί έκανε facebook. Πότε θα κάνει myspace για να σταματήσει να μπαίνει στο facebook; Εκτός και αν έχει myspace!!!

Δεν έχω myspace και το facebook το έκανα γιατί βρισκόμαστε και με τα άλλα παιδιά από την ομάδα.

Όλοι περιμένουν πολλά από τον Κλάους, πολλοί μάλιστα πιστεύουν ότι θα είναι ο ηγέτης και ο αρχισκόρερ του ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια, του δημιουργεί αυτό καθόλου άγχος ή του δίνει δύναμη η πίστη του κόσμου στο ταλέντο του; Υπάρχει ανάλογο συναίσθημα με αυτό του σκοραρίσματος και ειδικά όταν το γκολ κρίνει το αποτέλεσμα του αγώνα;

Σίγουρα μου δίνει πίστη το ότι με πιστεύει ο κόσμος. Αν δουλέψεις τα μειονεκτήματα που έχεις σίγουρα μπορείς να βελτιωθείς. Ηγέτης είναι κάτι πολύ μακροπρόθεσμο, αλλά το ότι ο κόσμος με βλέπει έτσι μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω.

Όταν πετυχαίνεις γκολ μέσα στη Τούμπα και βλέπεις 30.000 να χοροπηδάει είναι το καλύτερο συναίσθημα.

Θα ξέρεις ότι πολλοί από εμάς βλέπουμε στο πρόσωπο σου έναν παίκτη που έχει τα φόντα (καθώς και ταλέντο έχεις και από τα σπλάχνα του συλλόγου έχεις βγει) να γίνει η σημαία της ομάδας, ο μελλοντικός ηγέτης της.. Τέτοιες βλέψεις είχαμε και για παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης και ο Χριστοδουλόπουλος αλλά η ιστορία μας απογοήτευσε. Πώς βλέπεις εσύ μια τέτοια προοπτική και κατά πόσο αυτή καλύπτει τις φιλοδοξίες σου.

Είναι πολύ θετικό να πιστεύει ο κόσμος ότι μπορείς να γίνεις ηγέτης της ομάδας. Σου δίνει αυτοπεποίθηση για να δουλέψεις και να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο. Όπως είπα και πιο πριν, ο στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα και μόνο αυτό με απασχολεί.

 

 

Διαβάστε ακόμη...