"Κακοπροαίρετη η κριτική στον Κλάους"

Στον Arenafm μίλησε ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης και σχολίασε το χτεσινό ματς αλλά και γενικότερο την φετινή ομάδα...
"Κακοπροαίρετη η κριτική στον Κλάους"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το χτεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τιφλίδα: «Η ομάδα μας χαροποίησε με την εικόνα που έδειξε, όχι μόνο με το 3-0, αλλά γενικότερα με τη συνολική εικόνα που είχε, έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει πολύ καλό υλικό, έχει καλούς παίκτες και νομίζω πως όσο περνάει ο χρόνος θα δένουν ακόμη περισσότερο και τα μηνύματα που εισπράττουμε από την ομάδα είναι θετικά. Για το χτεσινό παιχνίδι, σίγουρα η νίκη ήταν πολύ μεγάλη, η εικόνα της ομάδας στην επανάληψη ήταν πάρα πολύ καλή, όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν για το καλύτερο και πέτυχαν τον στόχο τους. Θέλω να πιστεύω πως ο επαναληπτικός της επόμενης Πέμπτης θα είναι διαδικαστικός»

Για την Ντιναμό: «Δεν ήταν μια κακή ομάδα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες προσπάθησαν, άλλαξαν την μπάλα, δεν είναι μια σούπερ ομάδα, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχει και τίποτε. Ήταν μια καλή ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ χτες ήταν καλύτερος, πιο έμπειρος, είχε καλύτερους ποδοσφαιριστές, που ενήργησαν την κατάλληλη στιγμή όπως έπρεπε, πέτυχαν αυτό το ευρύ σκορ και είναι κοντά στο να πάρουν την πρόκριση. Νομίζω ότι η συνολική εικόνα της ομάδας μας είναι πολύ καλή. Και με τον Άγιαξ ήταν πάρα πολύ καλός ο ΠΑΟΚ, άσχετα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε. Σαν εικόνα ομάδας ο ΠΑΟΚ έπρεπε να περάσει από τον Άγιαξ. Τα παιδιά αδίκησαν τον εαυτό τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι»

Για τους παίκτες που έρχονται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας, όπως ο Πέλκας που γαλουχήθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ο Κάτσε το ίδιο, ο Κίτσιου, ο Αθανασιάδης, ο Κολούρης. Υπάρχουν παιδιά που ήτανε χρόνια στις Ακαδημίες και αυτή τη στιγμή ανήκουν στο ρόστερ»

Για τον Κλάους και την επίθεση που δέχεται από μερίδα του κόσμου: «Νομίζω ότι είναι μια πολύ κακή νοοτροπία που υπάρχει, ο Κλάους για μένα αλλά και πολύ κόσμο, είναι ένα παιδί που έχει προσφέρει πολλά μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ, είναι ένα παιδί που είναι ΠΑΟΚτσής, είναι ένα παιδί που αγαπάει πάρα πολύ το σωματείο και νομίζω ότι κακώς του γίνεται όλη αυτή η κακοπροαίρετη κριτική που γίνεται κατά κόρον προς το πρόσωπό του. Είναι μια κριτική όχι για την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά βρίσκουν χίλια δυο άλλα πράγματα να ασχοληθούν, για τα γκολ που έχασε, για το συμβόλαιό του, για τα ξενύχτια. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν αυτά, το επίπεδο έχει αλλάξει, η νοοτροπία γενικά έχει αλλάξει. Για μένα ο Κλάους είναι μια πολύ μεγάλη μονάδα και αν βοηθηθεί έχει να δώσει πολλά περισσότερα στην ομάδα. Δεν έχει βοήθεια από τα χαφ και τους ακραίους και ο κόσμος περιμένει από έναν επιθετικό να κάνει γκολ μόνος του. Παρόλα αυτά είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Υπάρχει μια κακή νοοτροπία που πηγάζει συζητήσεις καφενείου, δεν κοιτάνε τα πράγματα καθαρά ποδοσφαιρικά. Νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και παρασύρουν τους πάντες με την κριτική τους»

Για την παρουσία του Περέιρα: «Ο Περέιρα είναι καλός παίκτης, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας, δεν είναι ο σούπερ παίκτης αλλά είναι ένας καλός παίκτης. Πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό εργαλείο αν αξιοποιηθεί και δεν δημιουργηθούν προβλήματα με τον χρόνο συμμετοχής του. Θα είναι ένα καλό εργαλείο στα χέρια του Ίβιτς. Τώρα αν μπορεί να τον αξιοποιήσει για μισή ώρα, για ένα τέταρτο, για ενενήντα λεπτά, αυτό θα το χειριστούν ο παίκτης μαζί με τον προπονητή. Αν μπορέσουν να τον αξιοποιήσουν έτσι, θα είναι ένας παίκτης που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα»

Για τον Κάνιας: «Είναι πολύ νωρίς για να τον κρίνουμε. Όλοι ελπίζουμε με βάση το βιογραφικό που έχει γιατί έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο ποδόσφαιρο να δείξει την αξία του στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει ο πολύ καλό υλικό, έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αν είχε 2-3 προσωπικότητες στο ρόστερ θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Ο Βαρέλα είναι τέτοιος παίκτης και περιμένουμε να τον δούμε. Μακάρι να βγάλει όλα αυτά τα στοιχεία που περιμένουμε όλοι. Το ξαναλέω, ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλό υλικό, πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις, το ρόστερ είναι πλήρες και νομίζω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα στη φετινή χρονιά»

Για το ρόστερ: «Υπάρχουν πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, έρχονται παίκτες από τον πάγκο που μπορεί να είναι καλύτεροι από αυτούς που αγωνίζονται. Χτες ο Περέιρα μπήκε για 15 λεπτά, έβαλε το γκολ και ήταν πολύ θετικός, μπήκε ο Μπίσεσβαρ και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, μπήκε ο Κάνιας και βοήθησε. Έχει λύσεις ο ΠΑΟΚ πάρα πολλές, έλειπαν Βαρέλα, Τζιόλης, Πέλκας. Από ότι μαθαίνω το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλό. Όλα αυτά συντελούν να πιστεύω ότι θα δούμε κάτι πολύ καλό φέτος από την ομάδα»

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή η εικόνα, δεν είχαμε κατοχή, χάναμε εύκολα τη μπάλα, στο δεύτερο ήταν πάρα πολύ καλή»

Για το γκολ του Μάτος: «Φάνηκε δουλεμένη η φάση, ο Σάκχοφ κάνει σκριν και έρχεται ο Μάτος και κάνει γκολ. Γενικά γίναν καλές ενέργειες, όπως και η φάση με τον Ροντρίγκες που έχασε το τετ α τετ, ήταν εξαιρετική συνεργασία που αν έμπαινε γκολ θα μιλούσαμε για ένα πολύ όμορφο γκολ. Γενικά η ομάδα βγάζει αυτοματισμούς, παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, βγαίνει από τα πλάγια, τα μηνύματα είναι όλα θετικά. Όσο οι παίκτες παίρνουν παιχνίδια, θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Λίγο πρέπει να σταματήσει η γκρίνια και η μίρλα που υπάρχει»

Διαβάστε ακόμη...