«Συγκέντρωση και υπομονή θα μας δώσουν την πρόκριση!»

Στο Metropolis 95,5  φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γκιτσιούδης και αναφέρθηκε στη ρεβάνς του «Δικεφάλου» με τον Άγιαξ.
«Συγκέντρωση και υπομονή θα μας δώσουν την πρόκριση!»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Γκιτσιούδη:

Για την κρισιμότητα του επαναληπτικού: «Είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε ένα τόσο σημαντικό μας. Είναι ξεσηκωμένος ο κόσμος, γιατί είναι απέναντι σε μια ιστορική ομάδα. Όλα είναι στα λόγια, μέσα στο γήπεδο είναι έντεκα εναντίον έντεκα, εκεί πρέπει να δείξουμε την ανωτερότητά μας. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, αυτά θα τα έχει πει σίγουρα και ο προπονητής. Συγκέντρωση και υπομονή. Δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ. Δεν γίνεται να παίξουμε άμυνα μέσα στην Τούμπα. Ελπίζω να βάλουμε ένα γκολ, πολλές φορές είναι καλύτερο να μπεις δυνατά από την αρχή και να μην τους δώσεις το δικαίωμα.

Για την εικόνα του σημερινού ματς: «Σχεδόν η ίδια εικόνα θα είναι σε σχέση το πρώτο ματς, γιατί και εκεί δεν θέλαμε να φάμε γκολ, όπως και τώρα. Η ψυχολογία είναι αλλιώς εκτός έδρας. Έχεις το περιθώριο να δεχτείς γκολ΄. Σήμερα είναι αλλιώς τα πράγματα, δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ και αυτό μπορεί να γυρίσει εις βάρος μας».

Για τους παίκτες του Άγιαξ: «Πιστεύω υπάρχει και στον Άγιαξ πολλή πίεση, οι περισσότεροι είναι μικροί σε ηλικία και δεν καταλαβαίνουν την κρισιμότητα του ματς. Το νεαρό της ηλικίας ίσως τους δώσει μια δικαιολογία, μπορεί να μην είναι τόσο αγχωμένοι και συγκροτημένοι. Δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε, πρέπει οι παίκτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή».

Για το αν παίζει ρόλο το timing: «Παίζει ρόλο το timing, πολλές φορές κέρδισε ματς ο ΠΑΟΚ από το πάθος του κόσμου, αλλά πολλές φορές γίνονται πιο βαριά τα πόδια. Πρέπει να βρεθείς στην κατάλληλη μέρα για να τελειώσεις υπέρ σου το ματς».

Για τον ρόλο των τερματοφυλάκων σε τόσο κρίσιμα ματς: «Οι τερματοφύλακες ή θα κάνουν το μοιραίο λάθος ή θα σώσουν την ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά σήμερα. Παίζει ρόλο και η εμπειρία και η μέρα που θα βρεθείς. Δεν έχεις περιθώρια για τίποτα, πρέπει να είμαστε απλοί και να μην πάμε να κάνουμε φανταστικά πράγματα».

Για το πώς βλέπει τη φετινή ομάδα: «Πέρυσι μου άρεσε η ομάδα στην αρχή, αλλά μετά ήρθε η κάμψη. Τώρα για κάποιον λόγο η ομάδα έπεσε. Φέτος μου αρέσει η ομάδα και την είδα στα πλέι οφ να παίζει καλά και να κερδίζει, είχαμε πολλά χρόνια να το δούμε αυτό. Φέτος καταφέραμε αυτό που θέλαμε αι συνεχίζει η ομάδα στον ίδιο ρυθμό. Υπάρχει θέληση και ελπίζω να μας βγει και σήμερα. Έπρεπε να δώσουμε ευκαιρία στον Ίβιτς, αλλά φοβάμαι το πάθος του κόσμου, γιατί πολλές φορές μπαίνουν και μέσα. Παλιά γίνονταν αυτά, τώρα έχουμε κάνει βήματα μπροστά και πιστεύω το πάθος θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός το έχει ξεπεράσει αυτό το πράγμα, μέσα στο Καραϊσκάκη δεν ανοίγει μύτη. Έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς και να βλέπουμε το ματς σαν τους Άγγλους. Πάνε γήπεδο και νομίζουν ότι η ομάδα τους είναι ικανή να νικήσει τον οποιονδήποτε, αλλά αν χάσουν θα χειροκροτήσουν. Έτσι να γίνουμε και εμείς».

Για τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ πάντοτε θέλει να έχει δύο τερματοφύλακες ισάξιους και καλούς. Η γνώμη μου είναι να υπάρχει ο Γλύκος και ο Βελλίδης, που είναι στην Εθνική. Προφανώς κάποιους δεν τους πιστεύει ο προπονητής, δεν είναι καλό να υπάρχει τόσος ανταγωνισμός. Είναι κρίμα να υπάρχουν τρεις για μία θέση, είναι πολυτέλεια. Πιστεύω ότι ο ένας από τους δύο θα φύγει και θα μείνει ο Μπρκιτς. Μάλλον θα φύγει ο Βελλίδης, αν και αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση».

Διαβάστε ακόμη...