"Πάρα πολύ καλά στημένος ο ΠΑΟΚ"

O Νίκος Αλαβάντας μίλησε στον Arena fm για το χτεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, αλλά εξέφρασε και τις σκέψεις του γενικά για την ομάδα...
"Πάρα πολύ καλά στημένος ο ΠΑΟΚ"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε για τη ρεβάνς γιατί δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι στην Τούμπα. Χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Οι παίκτες μπήκαν στο ματς ψυχωμένα έδειξαν ότι θα χτυπήσουν τον αγώνα πολύ δυνατά, όπως πραγματικά έγινε, η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλά στημένη με τους Χαριση και Τσίμιροτ να κάνουν πολλή δουλειά στο κέντρο, με τους δύο ακράιους οι οποίοι ήταν γρήγοροι και βγαίναν στην κόντρα, ο Αθανασιάδης βοήθησε και αυτός γυρνώντας πίσω προς το κέντρο. Νομίζω ότι η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλά στημένη "

Για το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ: "Ο παίκτης που έπεσε πάνω στον Ντόλμπεργκ, ο Τζαβέλλας, δεν είδε την μπάλα για να πέσει πάνω της, με το σώμα του προσπάθησε να κάνει το τάκλιν, γιατί αν είδατε γύρισε το σώμα του. Πιστεύω πως στη φάση και ο Γλύκος ολιγώρησε γιατί φάνηκε ότι ο παίκτης πάει για να σουτάρει, έπρεπε να είναι πιο έτοιμος"

Για τη ρεβάνς της Τούμπας και την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην Ελλάδα: "Σίγουρα θα είναι πλεονέκτημα για εμάς αυτό, αν έχουμε θερμοκρασίες 32 - 33 βαθμούς, αυτοί δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες θερμοκρασίες και θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς. Και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε"

Για το ότι στον ΠΑΟΚ αρκεί το 0-0: "Αν η ομάδα μπει στο γήπεδο για να κρατήσει το μηδέν, αυτό θα είναι μεγάλο λάθος, θα χάσει... Να το δουν σαν να ξεκινάει το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε το πλονέκτημα ότι και με μηδέν περνάμε. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι θα το χτυπήσεις κανονικά γιατί αν κλειστείς πίσω και πεις ότι παίζω για να μην φάω γκολ, δεν υπάρχει περίπτωση να μη το δεχτείς! Ένα λάθος θα γίνει στην άμυνα, μια στραβοκλωτσιά, μια οποιαδήποτε φάση, θα δεχτείς το γκολ και είσαι τελειωμένος"

Όσο για το ποιους παίκτες ξεχώρισε: "Μου άρεσε πάρα πολύ ο Χαρίσης, ο Τσίμιροτ, ο Κάμπος που πήγε πάρα πολύ καλά δείχνοντας πολύ μεγάλη κλάση. Ειδικά στο γκολ, όπου έκανε κάτι που πολύ λίγοι παίκτες θα έκαναν αυτή την ενέργεια. Θα μπορούσε να βγάλει τη σέντρα στον Ροντρίγκες όμως αυτός έδειξε ότι πήγε για να το κάνει γκολ"

Για τον Αθανασιάδη: "Ήταν λίγο μακριά, σε τέτοιο παιχνίδι δύσκολα θα μπορέσει να παίξει σύμφωνα με τον τρόπο που έπαιζε η ομάδα. Είναι ένας παίκτης καλός, αλλά είναι παίκτης περιοχής όταν πιέζει η ομάδα. Όταν πιέζεται όμως στην κόντρα δεν το έχει. Ξέρουμε όλοι ότι είναι αργός και δεν έχει την κόντρα επίθεση, αλλά όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε και κάτι άλλο. Ο Κουλούρης έχει καλά στοιχεία, έχει δείξει στα φιλικά ότι το έχει το γκολ, αλλά θέλει παιχνίδια για να βασιστείς να τον ξεκινήσεις 11άδα. Αν μπορέσουνε να πάρουνε ένα σέντερ φορ καλό, θα είναι ότι καλύτερο. Με την  προσθήκη του Βαρέλα στην άμυνα και του Κάνιας στο κέντρο, νομίζω ότι η ομάδα θα δέσει πολύ περισσότερο και φέτος πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει πολλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα, σύμφωνα με όσα έδειξε μέχρι στιγμής"

Για το ότι η ομάδα έχει μπει από νωρίς σε μια καλή σειρά: "Ξεκίνησε η ομάδα με 1-2 προσθήκες που θέλαμε να γίνουν, με έναν προπονητή που γνωρίζει τα αποδυτήρια και τους ποδοσφαιριστές, αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, προβλήματα δεν υπάρχουν όσον αφορά τα οικονομικά που είναι λυμένα. Νομίζω είναι η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ να πάει μπροστά, από εκεί και πέρα ο κόσμος περιμένει, είναι κοντά στην ομάδα και πιστεύω ότι την Τετάρτη θα γίνει χαμός στην Τούμπα. Μάλιστα κάποιοι με παρακάλεσαν ήδη αν μπορώ να βρω εισιτήρια για να κατέβουν στη Θεσσαλονίκη! Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος περιμένει το κάτι άλλο, περιμένει κάτι διαφορετικό φέτος και πιστεύω ότι θα το έχει. Πιστεύω πως θα υπάρχει sold out στο ματς και είναι αμαρτία να απογοητεύσεις αυτόν τον κόσμο, γιατί δυστυχώς πέρσι αν θυμόμαστε καλά σε κάποια παιχνίδια ενθουσιαζόμασταν, έπαιζε η ομάδα πολύ καλό ποδόσφαιρο, έπαιρνε αποτελέσματα και μετά για 2-3 αγωνιστικές έκανε κοιλιά. Απογοητευόταν ο κόσμος... Αυτό θα πρέπει να κοιτάξει ο ΠΑΟΚ να μην το ξανακάνει γιατί απογοητεύει τον κόσμο, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Εγώ, κάποια στιγμή πέρσι, στο μαγαζί που έχω (Αλεξανδρούπολη), πιο πολλούς φιλάθλους είχα όταν έπαιζε παναθηναϊκός αεκ και ολυμπιακός, παρά όταν έπαιζε ο ΠΑΟΚ. Ότι καλό έγινε, έγινε στα play offs με τον Ίβιτς που ανέλαβε την ομάδα και δείχνει ότι είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής. Οι δηλώσεις του είναι πολύ μετρημένες, βλέπει νομίζω πολύ καλά το παιχνίδι. Έδειξε χτες και με τις αλλαγές που έκανε ότι είδε πολύ καλά το παιχνίδι"

Σε ερώτηση τι χρειάζεται κατά την εκτίμησή του ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή: "Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται ένα σέντερ φορ, γιατί και ο Κουλούρης και ο Αθανασιάδης είναι παίκτες οι οποίοι είναι καλοί, όμως δεν είναι το επίπεδο που θέλουμε. Από εκεί και πέρα έχουμε πει πολλές φορές ότι το 10άρι χρειάζεται οπωσδήποτε, χρειάζεται ένας ηγέτης. Στην άμυνα πίσω με τον Βαρέλα η ομάδα πιστεύω θα δέσει και θα είναι καλύτερη φέτος στα αμυντικά της καθήκοντα. Η ομάδα θα είναι πλήρης και για μένα ούτε ο ολυμπιακός ούτε η αεκ έχουν ενισχυθεί. Ο παναθηναίκός κατά την άποψή μου έχει ενισχυθεί, είδα στα παιχνίδια του ότι είναι πολύ σοβαρή ομάδα με παίκτες έμπειρους και θα είναι διεκδικητής του τίτλου. Τον ολυμπιακό δεν τον βλέπω φέτος να κάνει πολά πράγματα, εκτός αν την τελευταία στιγμή κάνει μεταγραφές και αλλάξει το σκηνικό"

 

Διαβάστε ακόμη...