«Μόνο θετικός ο ανταγωνισμός»

Ο Μάρκος Βελλίδης μοιράζεται από την Ολλανδία τις σκέψεις του για την νέα χρόνια μέσω της κάμερας του PAOK TV.
«Μόνο θετικός ο ανταγωνισμός»

Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου πήρε θέση πίσω από την κάμερα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Ολλανδία. Κύριο θέμα με αφορμή και την προσθήκη του Ζέλικο Μπρκιτς στην ομάδα, ο υψηλός ανταγωνισμός, με τον Βελλίδη να εκφράζει την δική του άποψη, και να μιλά και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως το ξεκίνημα του με τον Τούντορ, τον Ίβιτς , την δουλειά που γίνεται στο Oosterbeek και τον ΠΑΟΚ της ερχόμενης σεζόν.

Αναλυτικά:

-Μάρκο έχεις βρεθεί σε μια θέση που δεν είναι και η πλέον εύκολη, καθώς πλαισιώνεσαι από άλλους δυο τερματοφύλακες υψηλού επιπέδου...

«Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Έχω βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση. Στον Άρη ήμουν μαζί με Σηφάκη και Γιακούποβιτς, δυο παιδιά που ήταν "πρώτοι" τερματοφύλακες. Τέτοιες καταστάσεις μόνο καλό μπορούν να μου κάνουν».

-Δεν το σκέφτηκες αυτό όταν έκανε τις συζητήσεις για την παραμονή σου;

«Δεν με πειράζει καθόλου. Η λογική αυτή δημιουργείτε από τους δημοσιογράφους. Δεν φοβάμαι να ξεκινήσω από τρίτος τερματοφύλακας».

-Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία έξι χρόνια δεν είχε ξεκάθαρο "Νο1" κάτω από την εστία. Μήπως αυτή η κατάσταση των τελευταίων ετών σου δίνει κίνητρο;

«Όχι... Προσωπικά έχω κίνητρα σαν άνθρωπος και σαν αθλητής. όταν είμαι υγιής δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Θα παλέψω για να καθιερωθώ. Εσείς με διώχνετε και εγώ τελικά είμαι εδώ. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ήθελα να βρίσκομαι εδώ, το πέτυχα και είμαι ικανοποιημένος. Συνάντησα αρκετές δυσκολίες. Βρέθηκα στην ομάδα εν μέσω αλλαγών και αναταραχών. Πέρασε δύσκολες στιγμές ο προπονητής, έφυγε ο τεχνικός διευθυντής, ο πρόεδρος, και τελικά έγινε αλλαγή προπονητή. Έκανα κάποια παιχνίδια καλά και κάποια μέτρια. Σαν Μάρκος, νιώθω καλά, πατάω γερά, συνεχίζω να δουλεύω. Με εξιτάρει ο ανταγωνισμός. Κάνει καλό και σε εμένα και στην ομάδα».

–Χρησιμοποίησες την λέξη "αναταραχή" για τον ΠΑΟΚ...

«Ο Τούντορ είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και προπονητής, αλλά από κάποια στιγμή και μετά χάθηκαν οι ισορροπίες. Μαζί του συνεργάστηκα για λίγο καιρό. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί, είχα και εγώ έναν. Έγιναν πολλά. Όταν βρήκαμε ξανά την ισορροπία μας, έπαιζε ο καθένας στη θέση του, και με πιο ορθολογικά συστήματα, όλα πήγαν καλύτερα».

–Νιώθεις καθόλου αδικημένος από τον κόσμο ή από τον Τύπο;

«Δεν έχω κάποιο παράπονο. Απλά, αμέσως μετά τη λήξη των play off, είδα δημοσιεύματα που έλεγαν πως φεύγω, πως δεν με υπολογίζουν, και τελικά έγινε εντελώς το αντίθετο».

–Και όταν παίζεις και στον πάγκο, πάντα φωνάζεις. Αυτό γίνεται από ένστικτο;

«Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Στο παιχνίδι μέσα, το μόνο που σκέφτεσαι είναι να βοηθήσεις την ομάδα όπως μπορείς. Και μέσα σε αυτά είναι να κατευθύνεις τους συμπαίκτες σου».

–Και είσαι από εκείνους που λένε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους. Τελικά αυτό είναι καλό ή κακό;

«Αυτός είμαι, και δεν θα αλλάξω. Αυτό που σκέφτομαι το λέω».

–Τι κρατάς από την περσινή σεζόν, στο διάστημα που ήσουν στον ΠΑΟΚ;

«Τα play off. Μπήκαμε σε αυτά και τα βγάλαμε αήττητοι. Δείξαμε ότι δε θα έπρεπε να είμαστε τόσο πίσω στο πρωτάθλημα».

-Θα δεις το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΣ;

«Μακάρι να μπορέσω να το δω. Πέρασα 2,5 χρόνια σε αυτή την ομάδα. Αγαπήθηκα και την αγάπησα. Τους εύχομαι καλή επιτυχία, θέλω να τους δω να περνάνε στην επόμενη φάση».

-Ήταν δύσκολη η προσαρμογή σου στον ΠΑΟΚ;

«Όχι, όλοι με βοήθησαν για να μπορέσω να σταθώ στην ομάδα και να αισθανθώ καλά».

-Πως βίωσες τον τραυματισμό σου;

«Δεν ήταν κάτι εύκολο. Ζορίστηκα αρκετά για να αντεπεξέλθω στα παιχνίδια. Το ιατρικό και προπονητικό τιμ ήταν στο πλευρό μου και αυτό είναι σημαντικό για έναν αθλητή που περνάει τέτοιες καταστάσεις».

-Ήταν πιο σημαντικό και από την προσαρμογή σου;

«Δεν είχα το παραμικρό θέμα προσαρμογής. βρέθηκαν στην ομάδα, δούλεψα, έπαιξα και κρίθηκα».

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του PAOK TV με όλα όσα είπε ο Μάρκος Βελλίδης...

Διαβάστε ακόμη...