«Σοβαρός σε όλους τους τομείς» (vid)

Ο Χάρης Χαρίσης μίλησε για του δικό του ρόλο μέσα στην ομάδα, την περσινή πορεία της, αλλα και τον φετινό ΠΑΟΚ του Ίβιτς.
«Σοβαρός σε όλους τους τομείς» (vid)

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την περασμένη αγωνιστική σεζόν: "Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα. Δεν ήταν μόνο ο ανταγωνισμός στη θέση μου αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών που εμφανίστηκαν. Είχα τρεις τραυματισμούς, με τον πρώτο να έρχεται με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας. Κάποια στιγμή κατάφερα να πάρω παιχνίδια αλλά και πάλι τραυματίστηκα. Ήταν μια σεζόν – "σχολείο" για μένα. Μέτρησα τις δυνάμεις μου, πήρα τα μαθήματά μου και θα προσπαθήσω φέτος να μη κάνω τα λάθη που έκανα πέρυσι. Προσπάθησα να πάρω πράγματα από τους μεγαλύτερους στην ομάδα και νομίζω ότι έχω κερδίσει σε εμπειρία".

Για τους στόχους του, καθώς και αυτούς της ομάδας: "Σε συλλογικό επίπεδο, ευχαριστημένος θα ήμουν με έναν τίτλο. Σε ατομικό επίπεδο, είναι πρόκληση για μένα να γίνω βασικός να καθιερωθώ σε μια ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ, με σημαντικούς συμπαίκτες γύρω μου με τους οποίους θα διεκδικήσω θέση στην ομάδα».

Για τα θετικά σχόλια που πήρε για την περσινή του εμφάνιση: "Για μένα, η καλύτερη επιβράβευση είναι να λένε καλά λόγια για μένα οι συμπαίκτες μου. Αυτό μετράει για μένα. Είναι σημαντικό να νιώθεις πως αυτοί που παίζουν μαζί σου σε εκτιμούν, να νιώθεις οτι βοηθάς την ομάδα".

Για τα παιχνίδια του Champions League: "Όλοι ξέρουμε το δρόμο που έχουμε να περάσουμε για να φτάσουμε εκεί που δεν έχει φτάσει ποτέ η ομάδα δηλαδή στους ομίλους, και θέλουμε να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να πάμε εκεί. Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο, τίποτα δεν σου το χαρίζουν, πόσο δε μάλλον σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, πρέπει να παλέψουμε και γι' αυτό προετοιμαζόμαστε".

Για το ποιο είναι το δίδαγμα της περσινής σεζόν: "Πολλά. Διότι συνέβησαν πολλά πράγματα και στην ομάδα και σε ατομικό επίπεδο. Όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα και σε ψυχολογικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, ήταν για μένα μάθημα. Το πρώτο πράγμα που έμαθα είναι να μην ενθουσιάζομαι εύκολα, καθώς όσο γρήγορα ανεβαίνεις τόσο γρήγορα μπορεί να πέσεις. Χρειάζεται συγκέντρωση, υπομονή, δουλειά και να έχεις μέτρο ως άνθρωπος για να μπορείς να το διαχειριστείς, να πατάς γερά όταν "ψηλώνεις" και να βάζεις τα δυνατά σου όταν πέφτεις. Είναι καταστάσεις που σε βοηθούν να ωριμάσεις προκειμένου να τις αντιμετωπίσεις σωστά αν συμβούν ξανά".

Για τις πρώτες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι; "Υπάρχουν αρκετές αλλαγές, ειδικά σε θέμα οργάνωσης. Πράγματα που δεν τα είχαμε πέρυσι, τα έχουμε φέτος, ειδικά σε θέμα αποκατάστασης και γενικότερα οργάνωσης του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας. Πράγματα που είναι καλό να δίνεις βάρος και πιστεύω όλα αυτά θα αρχίσουν να φαίνονται όσο θα κυλάει η σεζόν".

Για τις διαφορές ανάμεσα στον Ιγκόρ Τούντορ και τον Βλάνταν Ίβιτς: "Έχουν διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά είναι και διαφορετικοί και σε άλλα θέματα. Ο Ίβιτς είναι πιο σοβαρός, πιο "μετρημένος", δε λέει πολλά. Είναι της δουλειάς, της προπόνησης. Έχει διαφορετικό στυλ. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, καταφέραμε να δείξουμε κάποια πράγματα, και αυτό μας βοήθησε και σε επίπεδο ψυχολογίας και εμπιστοσύνης".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα όσα συμβαίνουν: "Τρελαίνομαι με μερικά πράγματα, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι. Ο καθένας στη θέση μου αυτό θα πάθαινε. Όλοι ελπίζουμε πως κάποια πράγματα θα αλλάξουν".

Διαβάστε ακόμη...