«Μια μέρα θα γυρίσω!»

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε στο gazzetta.gr μετά την ισοπαλία της Πορτογαλίας με την Αυστρία για το Euro, τον Ρονάλντο, τον Φερνάντο Σάντος και φυσικά τον ΠΑΟΚ!
«Μια μέρα θα γυρίσω!»

Ο αγώνας είχε τελειώσε αρκετή ώρα πριν. Οι περισσότεροι από τους Αυστριακούς είχαν αλλάξει, είχαν κάνει δηλώσεις και είχαν αποχωρήσει, όντες σε πολύ καλή διάθεση. Στους περισσότερους Πορτογάλους, από την άλλη, επικρατούσε κατήφεια. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δημιούργησαν τόσες ευκαιρίες και δεν κατάφεραν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να θέλουν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική.

Ο Βιεϊρίνια έκανε τελευταίος το δρομολόγιο για το πούλμαν της ομάδας του. Αν δεν ήταν αυτός, πιθανόν οι Ίβηρες να είχαν δεχθεί μεγαλύτερο κάζο, καθώς έσωσε από σχεδόν βέβαιη παραβίαση την εστία του Ρούι Πατρίσιο, προλαβαίνοντας να απομακρύνει τη μπάλα στην πολύ καλή εκτέλεση του Αλάμπα. Για μια ακόμα φορά, ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ καλό ματς ως δεξί μπακ, με συνεχείς προωθήσεις, βοήθεια στη δημιουργία και σωστές τοποθετήσεις.

Παρά την απογοήτευση από τον τρόπο που κύλησε το ματς, όταν άκουσε ελληνικά δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο gazzetta.gr...

Αντελίνο δεν καταφέρατε να βρείτε το γκολ που τόσο ψάχνατε, όμως πλέον έχετε μπροστά σας το ματς με την Ουγγαρία που με μια νίκη μπορείτε να προκριθείτε...

«Και ο πρώτος αγώνας ήταν να πάει καλά και σήμερα ήταν να πάει καλά, οπότε πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να πούμε ότι δεν πειράζει, στον επόμενο αγώνα θα πάμε καλά και θα το διορθώσουμε. Είναι τελικός με την Ουγγαρία και πρέπει να κάνουμε τη νίκη που λέτε».

Τι δεν πήγε καλά με την Αυστρία;

«Δυστυχώς παρότι κάναμε ευκαιρίες δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Μας έλειψε το γκολ. Χάσαμε ευκαιρίες, ακόμα και πέναλτι αλλά δεν τα καταφέραμε. Ελπίζουμε στον τελικό που σας είπα πριν να το κάνουμε».

Τόσο λόγω του πέναλτι, όσο και των ευκαιριών, αρκετοί ασκούν σκληρή κριτική στον Κριστιάνο Ρονάλντο...

«Μπορούν να λένε ότι θέλουν, να κράζουν όσο θέλουν, ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος στον κόσμο και αυτό δεν θα αλλάξει ό,τι κι αν λέει ο κόσμος. Όταν είσαι ο καλύτερος είναι λογικό να ασχολούνται μαζί σου».

Έχετε προπονητή έναν άνθρωπο που γνωρίζεις πολύ καλά, τον Φερνάντο Σάντος...

«Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας καλός προπονητής, τον αγαπώ και με βοήθησε πολύ στα χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα. Εύχομαι όλα τα καλύτερα γι' αυτόν και από τη στιγμή που είναι και προπονητής μου στην Πορτογαλία έχουμε ίδιους στόχους».

Θα ήθελες να υπήρχε στους πιθανούς αντιπάλους σας στο Euro η Ελλάδα;

«Ναι, σίγουρα. Όμως το σημαντικό για μένα αυτή τη στιγμή είναι ότι είμαστε εμείς εδώ και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε την Ουγγαρία».

Κλείνοντας, θα μας πεις ένα μήνυμα για τον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Αγαπάω πολύ τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Εύχομαι και θέλω τα καλύτερα για την ομάδα και μια μέρα θα γυρίσω».

Διαβάστε ακόμη...