«Στημένος ο Σπάθας στο ματς με Άρη!» (audio)

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ανδρέας Μανδρίνος και είπε πολλά και ενδιαφέροντα...
«Στημένος ο Σπάθας στο ματς με Άρη!» (audio)

Aναφέρθηκε στους χαρακτηρισμούς του Σάββα Θεοδωρίδη για τον Θόδωρο Ζαγοράκη, όπως αποτυπώνονται στις πρόσφατες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Μανδρίνος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει στημένο τον Σπάθα για τη διαιτησία του στο προ ετών ντέρμπι με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους χαρακτηρισμούς Θεοδωρίδη: «Νομίζω ότι το χρονικό διάστημα που έγινε η συνομιλία ήταν μια περίοδος που ο ΠΑΟΚ είχε τρία συνεχόμενα διπλά στο Καραϊσκάκη και είχε αφήσει τον Ολυμπιακό εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορώ να μείνω στα λόγια Θεοδωρίδη γιατί αν θα μείνω σε αυτά τα λόγια πρέπει να δω και τα υπόλοιπα. Το επίπεδο του ποδόσφαιρου αποδεικνύεται από τα λόγια του. Ποιος είναι, ποιον εκπροσωπεί και πού είναι ο γιος του. Όλα αυτά εκφράζουν και τι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και τότε και τώρα. Αν με ρωτάτε αν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο από αυτά που λέει θα σας πω ότι ίσα ίσα το αντίθετο συνέβη. Ήθελε να έχει την ομάδα προστατευμένη από όλες τις απόψεις. Ακόμη και στην περίπτωση Σπάθα ήμουν αυτήκοος μάρτυς ότι η ηγεσία του ποδοσφαίρου του υποσχόταν ότι η διαιτησία θα είναι 50-50. Εννοώ ότι δεν είχε αφήσει στην τύχη του το παιχνίδι. Και στην ουσία στήθηκε από όλους αυτούς που του έδιναν τις υποσχέσεις. Η γνώμη μου αυτή είναι. Ότι στήθηκε ο διαιτητής. Πώς στήθηκε δεν το ξέρω. Υπήρχε, όμως, επηρεασμός».

Για το αν δίνεις κάτι προκειμένου να πάρεις το 50-50: «Όσο ήμουν στη διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου. Ενδεχομένως μπορεί να δώσεις την υποστήριξή σου σε κάποιο πρόσωπο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα δούναι και λαβείν σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι καθαρό σίγουρα και μακάρι να γίνει καθαρό τα επόμενα χρόνια».

Για τα περί ταγμένων διαιτητών: «Δεν φταίνε οι ίδιοι οι διαιτητές. Αυτοί κοιτάνε να πάρουν κάποια χρήματα και να διακριθούν. Όταν το σύστημα δεν είναι καθαρό κοιτάζουν να κάνουν αυτό που τους λένε για να περάσουν ο ένας πάνω από τον άλλο. Δεν μιλάμε για όλους τους διαιτητές. Υπάρχουν διαιτητές που ξεχωρίζουν και γι' αυτό δεν σφυρίζουν. Δεν λέμε ότι δεν έχουν την ηθική ευθύνη. Όταν, όμως, μια οικονομική ανάγκη σου δημιουργεί την αίσθηση να είσαι πιο ελαστικός σε αυτά που σου λένε μπορεί να επηρεαστείς πιο εύκολα. Άλλος κινεί την τράπουλα και έχει τα οικονομικά συμφέροντα. Αυτός πρέπει να χτυπηθεί και όχι ο διαιτητής».

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ: «Περιμένω καλύτερη χρονιά φέτος. Περιμένω καλύτερη χημεία μεταξύ του νέου προέδρου με τον νέο προπονητή. Βλέπω ότι έχουν βρει τη δομή του συστήματος. Αν γίνουν σωστές επιλογές και χορηγηθεί η ανάλογη εξουσία για να κάνουν τη δουλειά θα είναι μια χρονιά καλύτερη από τις προηγούμενες».

Για τον Ίβιτς: «Επειδή είχαμε συνεργαστεί με τον Ίβιτς στο παρελθόν, και σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ από τον Ίβιτς. Είναι σοβαρός, επαγγελματίας και εκτιμώ ότι θα ωφεληθεί από τη συγκυρία».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Μανδρίνος στο Metropolis 95.5

Διαβάστε ακόμη...