«Να τι έγινε στα αποδυτήρια» (audio)

Ο επιτελικός μέσος του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο στούντιο του Metropolis 95,5 και μίλησε για όλα όσα συνέβησαν τη φετινή χρονιά στην ομάδα
«Να τι έγινε στα αποδυτήρια» (audio)

Αναφέρθηκε στην πρώτη θέση των πλέι οφ και τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ σχολίασε και την παραμονή του Βλάνταν Ίβιτς. Επιπλέον, τοποθετήθηκε για τα όνειρά του σχετικά με το ποδόσφαιρο, ενώ αποκάλυψε ότι οι παίκτες δεν ζήτησαν ποτέ την αλλαγή του Ιγκόρ Τούντορ. Τέλος, έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο του «Δικεφάλου», ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο στούντιο δέχθηκε και ερωτήσεις από ακροατές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Πέλκα:

Τι πρόσημο βάζει στη φετινή σεζόν, μετά την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ: «Έκλεισε πολύ καλά η χρονιά, ήταν καλή επιτυχία στα δικά μας μάτια, αλλά και στου κόσμου, ιδιαίτερα για τα 90 χρόνια. Έλειπε η χαρά από τη φετινή χρονιά. Αυτό που καταφέραμε ήταν πολύ μεγάλο γιατί ξεκινήσαμε από την τελευταία θέση και είχαμε μεγάλες ομάδες απέναντί μας. Μας είχαν όλοι ξεγραμμένους και μας πλήγωσε τον εγωισμό αυτό».

Το μερίδιο που πιστώνεται στον Ίβιτς για την επιτυχία: «Δεν ήξερε κανείς τη συμπεριφορά του Ίβιτς, ο οποίος άλλαξε την ψυχολογία μας. Μας έκανε να το πιστέψουμε. Μας έλεγε συνέχεια να έχουμε θετική σκέψη και πίστη στον εαυτό μας. Όπως φάνηκε, αυτό έφτασε».

Για το τι έγινε μετά το τέλος του ματς με τον Παναθηναϊκό: «Ξέσπασμα. Μας βγήκε όλη η πίεση. Ακούσαμε πολλά όλο τον χρόνο. Ξεσπάσαμε όλοι, το χαρήκαμε. Είχε μπίρες και νερά. Μας χαιρέτησε έναν – έναν ο Σαββίδης και μας είπε ότι θα μείνει ο Ίβιτς. Μας είπε συγχαρητήρια, γιατί ήταν μεγάλη χαρά για τα 90 χρόνια. Ήταν περήφανος και ο πρόεδρος και ο γιος του. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι ο Ίβιτς θα παραμείνει, με την αξία του. Εμείς χειροκροτήσαμε αμέσως γι' αυτήν την απόφαση. Όλοι θέλαμε να μείνει ο προπονητής, διότι γνωρίζει το πρωτάθλημα, έπαιζε παλιά εδώ και ξέρει εμάς τους νεαρούς. Παίξαμε και για τον προπονητή. Κατάφερε να βγάλει από εμάς αυτό που έλειπε από την ομάδα».

Αν ζήτησε κάποιος από τους αρχηγούς πριμ: «Δεν πετάχτηκε κανένας για να ζητήσει πριμ, γιατί έχει αποδείξει ο πρόεδρος ότι μας ανταμείβει. Δεν μίλησε κανένας από τους αρχηγούς».

Για το τι είπε ο Κούδας όταν μπήκε στα αποδυτήρια: «Μπήκε και ο Κούδας στα αποδυτήρια και μας μίλησε. Είναι μεγάλο όνομα, τεράστιος ποδοσφαιριστής, που έδωσε τα πάντα στον ΠΑΟΚ. Καθόμουν στη θέση που καθόταν και αυτός όταν έπαιζε. Μας μοίρασε και ο Κούδας συγχαρητήρια από τη μεριά του. Μας ζήτησε να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και τόνισε ότι χρειάζεται υπομονή, για να καταφέρουμε πράγματα».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό να μπει μια βάση από φέτος. Σιγά – σιγά πρέπει να μεγαλώσει και άλλο αυτός ο σύλλογος. Με τον Ιβάν Σαββίδη έχει τα φόντα για να πετύχει ο ΠΑΟΚ. Έχει δείξει ότι αγαπάει πολύ την ομάδα. Μας στηρίζει και το έχουμε δει αυτό. Έχουμε δει την καλή, αλλά και την άγρια πλευρά του. Μας ενώνει όμως όταν τον βλέπουμε».

Τι του έχει μείνει από τον Σαββίδη: «Φέτος τον ζω στην ουσία. Την πρώτη μου χρονιά, επί Δώνη, δεν τον είχα τόσο κοντά. Τώρα τον βλέπω πιο ζεστό. Είναι οπαδός και αγαπάει πολύ την ομάδα. Όλο αυτό που προσπαθεί να κάνει, που ξεκίνησε τον «πόλεμο» και προσπαθεί να φέρει το ελληνικό πρωτάθλημα εκεί που πρέπει. Σίγουρα έχουμε την ανάγκη να μας προστατεύσει κάποιος και θα το καταφέρει αυτό ο κ. Σαββίδης».

Αν έχει νιώσει ότι του κλέβουν τον ιδρώτα μέσα στο γήπεδο: «Πολύ πρόσφατα το ένιωσα. Στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Αν δινόταν το πέναλτι και γινόταν το 2-2, δεν θα είχε γίνει κάτι. Θα πηγαίναμε να παίξουμε τον δεύτερο ημιτελικό και όλα καλά. Από το πρώτο λεπτό, τα σφυρίγματα μας εκνεύριζαν».

Μέχρι που φτάνουν οι φιλοδοξίες του και κατά πόσο επηρεάζεται από την κακεντρεχή κριτική που του ασκείται: «Οι άμεσες φιλοδοξίες μου είναι να τα δώσουμε όλα για να μπούμε στο Champions League. Επιπλέον, θέλω να πάρω τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Είναι κάτι που λείπει από την ομάδα και τον κόσμο. Τέλος, θέλω να αγωνιστώ σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, κατά προτίμηση στην Ισπανία. Από εξωτερικό υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο σκέλος, θέλω να πω ότι δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Το σημαντικό είναι να βελτιώνεσαι, να βγαίνεις πιο δυνατός και πιο έμπειρος από όλο αυτό. Βήμα – βήμα πρέπει να γίνεσαι καλύτερος».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου σε ατυχή αποτελέσματα: «Τον κόσμο που σε βοηθάει και σε στηρίζει, ξαφνικά τον βλέπεις απέναντί σου. Αυτό είναι πολύ άσχημο πράγμα. Από αυτά τα σκηνικά πρέπει να βγαίνουμε όλοι πιο δυνατοί, για να μην τα ξαναβρούμε μπροστά μας».

Τι θέλει να καταφέρει στη συνέχεια της καριέρας του: «Είτε καταφέρεις να γίνεις θρύλος του ΠΑΟΚ, που πιστεύω είναι πιο σημαντικό, είτε καταφέρεις να παίξεις σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού. Είναι σημαντικά πράγματα αυτά. Αλλά να παίξεις σε μεγάλη ομάδα, όχι μέτρια. Ήρθα στον ΠΑΟΚ στα 14 μου και δούλεψα πολύ. Το κυνηγάω και έχω στερηθεί πολλά πράγματα για να βρεθώ εδώ που είμαι και να προχωρήσω και άλλο».

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: «Είναι θρύλος του ποδοσφαίρου. Μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έχει παίξει σε τοπ ομάδες. Η συμπεριφορά του δείχνει ότι είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Είναι μεγάλη προσωπικότητα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα αποδυτήρια. Σε όλους έχει την ίδια συμπεριφορά. Είναι ήσυχος, δεν μιλάει πολύ. Σου βγάζει σεβασμό ο Μπερμπάτοφ. Από μικρός μέχρι τώρα ασχολείται με τον εαυτό του, με την προπόνηση και τον αγώνα. Με τίποτα άλλο. Δεν αντέγραψα κάτι, απλά μαθαίνω δίπλα του. Όσο έρχονται καινούρια πράγματα στη ζωή μας, μαθαίνουμε. Είναι σημαντικό αυτό».

Οι διαφορές ανάμεσα σε Ίβιτς και Τούντορ: «Ο ερχομός του Ίβιτς μας έκανε πιο δυνατούς. Μας βοήθησε να πετύχουμε αυτό που καταφέραμε. Αυτά που είπε ο Λέοβατς ήταν σωστά. Έβγαζε νευρικότητα στον πάγκο ο Τούντορ και τη μετέδιδε και σε εμάς. Ήταν καλός προπονητής, είχε πειθαρχία. Δουλεύαμε καλά στις προπονήσεις, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να μείνει ένας προπονητής για πολλά χρόνια. Σε κάποια ματς έβγαινε το σύστημα με τρεις αμυντικούς, αλλά σε άλλα παιχνίδια δεν ξέραμε καν τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν ταίριαζε στην ομάδα αυτό το σύστημα. Μεταξύ μας γινόταν κουβέντα, αλλά δεν είπαμε κάτι στον προπονητή, γιατί είχε τη δική του φιλοσοφία. Εμείς ακολουθούσαμε αυτό που μας έλεγε. Ταιριάζει καλύτερα το 4-2-3-1 γιατί είναι πιο σύγχρονο σύστημα. Μου αρέσει και εμένα να παίζω πίσω από τον επιθετικό, να ζητάω μπάλα».

Η αιτία των πολλών τραυματισμών: «Ήταν μυστήριο και για εμάς αυτό το θέμα. Δεν νομίζω ότι υπήρχε πρόβλημα με τα γήπεδα. Τα θεωρώ κανονικά, δεν ήταν σκληρά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε λάθος. Το συζητήσαμε και δεν βρίσκαμε λύση, ούτε εμείς οι ίδιοι. Εγώ, ο Τζιόλης, ο Τζαβέλλας και ο Μακ δεν τραυματιστήκαμε. Κάναμε περίπου 48-49 ματς ο καθένας. Δεν είναι περίεργο εμείς να μην έχουμε πάθει κάτι; Δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά».

Αν ζήτησαν οι παίκτες την αλλαγή προπονητή: «Όλοι στα αποδυτήρια -και οι αρχηγοί- στηρίξαμε τον Τούντορ. Δεν πιστεύαμε ότι ήταν καλό να φύγει ο προπονητής. Αλλά ο Τούντορ δεν στήριξε την παραμονή του. Θα στηρίξουμε και τον Ίβιτς τώρα, που ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν θα ζητήσω ποτέ να φύγει προπονητής, δεν μου αρέσει. Είναι αλλουνού θέμα αυτό. Πιστεύω ότι είναι ευκαιρία να μείνει για χρόνια ο προπονητής. Είναι σοβαρός, είναι νέος και είναι ευκαιρία να τον κρατήσουμε για πολλά χρόνια, όπως οι ομάδες του εξωτερικού. Τα δυνατά σημεία του Ίβιτς είναι η σοβαρότητα και η πειθαρχεία του μέσα στον αγώνα».

Τι άλλαξε από το παιχνίδι με την Μπρόντμπι μέχρι την ισοπαλία με την Ξάνθη: «Το σύστημα 3-5-2 υπήρχαν αγώνες που πατούσαμε τους αντιπάλους, αλλά υπήρχαν και ματς που δεν μπορούσαμε να αποδώσουμε».

Για το αν καπνίζει ή πίνει: «Όχι».

Ποιον ψήφισε για MVP της φετινής χρονιάς στον ΠΑΟΚ: «Ψήφισα τον Τζαβέλλα ως κορυφαίο της χρονιάς. Ήταν ο πιο σταθερός, έβαλε κρίσιμα γκολ. Είναι από τους αρχηγούς και το έδειχνε αυτό. Είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με αυτό που βλέπει ο κόσμος. Είχα την ίδια άποψη και εγώ, αλλά τώρα που τον ζω άλλαξα γνώμη. Είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα και πιστεύω ότι εμάς τους πιο μικρούς μας βοηθάει πολύ. Είναι δάσκαλος. Θέλω 100% να μείνει».

Αν μπορεί να βελτιωθεί και άλλο: «Μπορώ να βελτιωθώ και άλλο».

Αν θα πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα: «Όχι, δεν θα πήγαινα».

Για το αν το παιχνίδι απέναντι στη Σπαρτάκ ήταν το καλύτερό του: «Μου αρέσει να παίζω σαν δεκάρι. Εκείνο το ματς ήταν ξεχωριστό, γιατί μου είχε βγει πολύ καλά».

Για το αν έχει άγχος: «Αγχώνομαι εύκολα γενικά στη ζωή, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Σε κάποια ματς μου βγαίνει σε καλό και σε κάποια σε κακό. Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω. Όταν δεν μπορείς να αποδώσεις αυτό που θες, σου γυρνάει μπούμερανγκ».

Η αυτοκριτική που κάνει: «Πρέπει να τελειωποιήσω πράγματα. Να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση, να δυναμώσω, να έχω καλύτερα τελειώματα, αλλά και να βγάζω περισσότερες ασίστ. Η μεγαλύτερή μου αδυναμία είναι η φυσική κατάσταση όταν έχουμε συνεχόμενα ματς. Θέλω να καταφέρω να είμαι σε καλό επίπεδο και όταν τα ματς είναι Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή».

Ο λόγος που δεν έδειξαν τον ίδιο εγωισμό, όπως στα πλέι οφ, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος: «Ο εγωισμός φαίνεται σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Εκεί μπορείς να καταλάβεις αν βγάζουμε αυτό που λείπει από άλλους αγώνες. Φάνηκε στα πλέι οφ και στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό».

Ποιον ψήφισε για κορυφαίο πρωτοεμφανιζόμενο: «Ήταν ανάμεσα στον Χαρίση και τον Μυστακίδη. Ψήφισα τον Χαρίση. Όποιον και να ψήφιζα το ίδιο θα ήταν. Ξεχωρίζει ο Χαρίσης για τη μαχητικότητά του και για το θράσος που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σύγχρονο χαφ».

Η άποψή του για τον Κλάους Αθανασιάδη: «Είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Έχει ακούσει πάρα πολλά. Ό,τι γίνεται τα ακούει αυτός, ενώ στα καλά τον ξεχνάνε, επειδή είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Στη χειρότερή του χρονιά έβαλε 15 γκολ και ακόμα τα ακούει».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο: «Στα καλά είναι ο καλύτερος κόσμος που υπάρχει και στα κακά... αφήστε να το ξέρουμε εμείς αυτό».

Το highlight της χρονιάς για τον ίδιο, αλλά και η καλύτερη ενέργειά του: «Το γκολ με την Μπρόντμπι είναι το καλύτερο και σαν ενέργεια είναι το πρώτο τέρμα μου σε αυτόν τον αγώνα».

Το πόσο τον βοήθησε η παρουσία του στην Πορτογαλία: «Καθοριστική χρονιά η περσινή στην Πορτογαλία. Έζησα πολλά, έμεινα μόνος μου. Τα έβαλα κάτω και αποφάσισα να παίξω. Παίζει ρόλο η σωματοδομή του ποδοσφαιριστή και το κατά πόσο θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στη μεγάλη ομάδα».

Η βοήθεια της οικογένειάς του: «Αν αυτές τις στιγμές δεν χαρεί ο πατέρας σου, η μητέρα σου και ο αδερφός σου, τότε ποιος θα χαρεί; Ήταν πάντα δίπλα μου, με στήριξαν και θα συνεχίσουν. Στα δύσκολα αυτοί είναι κοντά σου».

Τέλος, αναφέρθηκε ξανά στον κόσμο της ομάδας: «Θέλω να κάνουν υπομονή και να είναι μαζί μας. Με το πάθος του κόσμου μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε. Θέλω και εγώ τίτλο. Σύντομα θα έρθει αυτό που ζητάνε».

Ακούστε τα όσα είπε ο Δημήτρης Πέλκας, ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...