«Να σταματήσει το ράβε - ξήλωνε στον ΠΑΟΚ» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5  φιλοξενήθηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης.
«Να σταματήσει το ράβε - ξήλωνε στον ΠΑΟΚ» (audio)

Ο μέσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην επιτυχία της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε, παράλληλα, τον απολογισμό της χρονιάς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα συναισθήματά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Υπάρχει μια αίσθηση ανακούφισης. Είναι γνωστό ότι η χρονιά ήταν επεισοδιακή με πολύ σωματική και ψυχολογική κούραση, η οποία έκλεισε με πολύ ωραίο τρόπο».

Για το αν περίμενε αυτήν την θετική κατάληξη: «Στην αρχική των πλέι οφ και ξεκινώντας από δύσκολη βαθμολογική θέση είσαι επιφυλακτικός. Όταν κερδίζεις, όμως, και βλέποντας την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο το πιστεύαμε όλο και περισσότερο. Και δικαιωθήκαμε».

Για την χρονιά που ολοκληρώθηκε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα. Στην αρχή ξεκινήσαμε καλά με τον νέο τεχνικό και παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Μετά ήρθε μια περίοδος με όχι καλά αποτελέσματα. Ήταν μια έντονη χρονιά με τα γνωστά συναισθήματα που ακολουθούν μετά από αποτυχίες. Αν επικεντρωθώ στο τελευταίο κομμάτι, γιατί αυτό που μετράει είναι ο τελευταίος μήνας, η ομάδα έδειξε τεράστια ψυχικά, κυρίως, αποθέματα. Νιώθω πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούνιο, παίζοντας πολλά παιχνίδια, χωρίς το ιδανικό κλίμα, ξεκινώντας με μηδέν βαθμούς και χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Όλα ήταν εναντίον μας. Η ομάδα έδειξε σθένος και δικαίως τερματίσαμε πρώτοι.

Για τη συμβολή Ίβιτς στην επιτυχία: «Προφανώς έπαιξε ρόλο ο Ίβιτς. Σε μια ομάδα ο προπονητής είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Αυτός ορίζει και παίρνει αποφάσεις. Έφερε στοιχεία στην ομάδα, ξέρει το σύλλογο και τι πρέπει να κάνει. Σίγουρα ήταν σημαντικός ο ρόλος του. Μας ένωσε, μας έδωσε στόχο, κίνητρο και η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά. Ξέροντας την κατάσταση στο σύλλογο ένιωθες ότι είναι άνθρωπος της ομάδας και κάτι παραπάνω. Ήξερε τον τρόπο να στηρίξει τους νεαρούς και να εμπνεύσει τους παίκτες. Αυτό είναι το κέρδος. Έφερε νέα πνοή στην ομάδα και συσπειρωθήκαμε. Δεν χάσαμε ούτε ένα ματς στα πλέι οφ. Και άλλα παιχνίδια να είχαμε δεν θα χάναμε».

Για την παραμονή Ίβιτς: «Νομίζω ότι υπάρχει γενική ικανοποίηση. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι και από τη συμπεριφορά του και από την παρουσία του. Όλοι σαν ομάδα, σαν μια γροθιά καταφέραμε αυτό που καταφέραμε και επομένως με ικανοποίηση δέχθηκα και εγώ αυτή την εξέλιξη, αλλά νομίζω και οι συμπαίκτες μου».

Για τις εγκωμιαστικές δηλώσεις Τούντορ υπέρ του: «Είναι απόψεις του προπονητή για κάποιους παίκτες τέτοιου είδους δηλώσεις. Ωστόσο, δεν είναι αυτό που μένει. Είχε καλά στοιχεία σαν προπονητής και υπήρξε περίοδος που παίζαμε καλό ποδόσφαιρο. Τα πράγματα, όμως, στο ποδόσφαιρο αλλάζουν. Η διαχείριση είναι σημαντικό στοιχείο. Θέλει διάρκεια και σε βάθος χρόνου φαίνεται αν μπορείς να φέρεις εις πέρας τη δουλειά σου».

Για τις πολλές αλλαγές που γίνονται στην ομάδα: «Αυτό γίνεται κατά κόρον και σε παίκτες και σε προπονητές. Όταν δεν έρχονται διακρίσεις αυτό γίνεται. Είναι μια ιδιαίτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ με απαιτήσεις. Θέλει πολλά για να σταθεροποιηθεί στην ομάδα και ο παίκτης και ο προπονητής. Δυστυχώς, συμβαίνει. Καλό είναι να υπάρχει ένας προπονητής άξιος ο οποίος θα παραμείνει πολύ χρόνο και θα δείχνει έργο. Αλλά πρέπει να του δίνεται και ο χρόνος και η υπομονή».

Για την κριτική που κατά καιρούς του ασκήθηκε: «Παίζω πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και το έχω συνηθίσει. Είμαι έτοιμος για όλα. Ξέρω ποιος θα τα ακούσει και τι θα αντιμετωπίσω. Είμαι συνηθισμένος και ξέρω να το διαχειρίζομαι. Έχω παίξει και σε άλλες ομάδες. Αυτά συμβαίνουν σε ομάδες με πίεση. Και οι Έλληνες τα ακούν πιο εύκολα. Αυτό το λαμβάνει υπόψη ο κάθε παίκτης όπως και το ότι εμείς οι Έλληνες τα ακούμε περισσότερο. Είναι συνηθισμένα τα βουνά...».

Για τον Γιώργο Τζαβέλλα που ανακηρύχθηκε από τους παίκτες κορυφαίος της σεζόν: «Ο Γιώργος έκανε πολύ καλή σεζόν και η απάντησή του ήταν μέσα στο γήπεδο. Το γήπεδο δείχνει την εικόνα του παίκτη. Βεβαίως και τον ψήφισα. Πολύ εύκολα κρίνουμε και δεν υπολογίζουμε τους παίκτες και κυρίως τους Έλληνες. Ξεχνάμε εύκολα αλλά το έχουμε συνηθίσει επειδή έτσι συμβαίνει. Δέχθηκε κριτική και απάντησε στο γήπεδο».

Για τους λόγους που ψήφισε Τζαβέλλα: «Έκανε καλή σεζόν, ήταν σταθερός και είχε καλές εμφανίσεις. Γιατί να μην τον ψηφίσω;».

Για τον Χαρίση: «Ήταν η πρώτη του σεζόν σε υψηλό επίπεδο με μεγάλες απαιτήσεις. Ανταποκρίθηκε καλά, είναι μικρός, μπορεί να βελτιωθεί. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του».

Για τα συναισθήματά του όταν αγωνίζεται ως στόπερ: «Δεν μου είναι άβολο. Σαφώς και προτιμώ να παίζω στη θέση μου. Εκεί νιώθω πιο άνετα και εκεί έχω συνηθίσει. Αλλά παίζω και ως στόπερ όποτε μου ζητηθεί. Δεν είναι κάτι δύσκολο».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να παίξει στους ομίλους: «Για να είμαστε ρεαλιστές δεν καταφέραμε κάτι χθες. Άλλαξε το κλίμα, υπάρχει πιο καλή διάθεση, υπάρχει το κίνητρο για να προσπαθήσουμε, όμως, ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Θα παίξουμε τις πιθανότητές μας. Χρειάζεται να μπούμε με ορμή και καλή ψυχολογία. Προφανώς οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν από πλευράς ενίσχυσης. Από εκεί και πέρα, θα φανεί τέλος Ιουλίου».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Χαιρόμαστε όταν τον βλέπουμε κοντά μας. Είναι παρορμητικός και χαίρεται πραγματικά όταν του δίνουμε χαρά. Αυτό είναι ικανοποίηση για εμάς, όταν μας υποστηρίζει και τον νιώθουμε δίπλα μας. Το μόνο που θέλουμε είναι αυτά που μας προσφέρει να του τα ανταποδίδουμε μέσα στο γήπεδο».

Για το τι τους είπε στα αποδυτήρια: «Ήταν ικανοποιημένος και χαρούμενος. Αναγνώρισε την προσπάθεια όλων των παιδιών. Ήξερε ότι η σεζόν ήταν μεγάλη και έντονη και αμέσως μας έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια».

Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πάρει πρωτάθλημα: «Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Το πρωτάθλημα είναι ο διακαής πόθος όλων. Δεν είναι εύκολο και το απέδειξε η ιστορία. Θέλει συστηματική προσπάθεια και πολύ δουλειά. Σε όλους τους τομείς. Ανάπτυξη του συλλόγου και ενδυνάμωση σε όλα τα επίπεδα. Μακάρι να έρθει σύντομα».

Για τα λεφτά που δεν πιάνουν: «Έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα. Είμαι τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και άλλαξαν πολλά. Παίκτες και προπονητές πάνε και έρχονται. Πρέπει να σταματήσει το ράβε – ξήλωνε. Χρειάζονται σωστές αποφάσεις και οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές».

Ακούστε όσα είπε ο Αλέξανδρος Τζιόλης ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...