Συνέντευξη του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς

Για πάντα στον ΠΑΟΚ! Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αποκάλυψε ότι θέλει να μείνει για πάντα στον Δικέφαλο. Όπως γράφουν τα Σπορ του Βορρά ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς βρέθηκε και μίλησε μπροστά σε σπουδαστές ΙΕΚ δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Μετά τον ΠΑΟΚ θα πάω στο … σπίτι μου».
Συνέντευξη του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς

Βρίσκεσαι 4 μήνες εδώ. Σου αρέσουν η πόλη και οι άνθρωποί της;

Μου αρέσετε όλοι. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχω νιώσει τέτοια αγάπη για καμία άλλη πόλη και για τον κόσμο της, όπως στη Θεσσαλονίκη. Είναι ξεχωριστό να ζεις εδώ.

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ άρχισε τον Γενάρη; Γιατί δεν ήρθες τότε; Μέτρησε μήπως η κακή βαθμολογική θέση της ομάδας;

Ίσως να επηρέασε κι αυτό. Η αλήθεια είναι ότι η ζωή μου βρίσκοταν σε μία άλλη φάση. Ήμουν παίκτης της Αταλάντα και περίμενα να γεννηθεί το παιδί μου. Δεν ήθελα να μετακινηθούμε από την Ιταλία μέχρι τη γέννα. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που δεν ήρθα τότε. Και είχα πει τότε ότι αν ήταν να έρθω, καλύτερα αυτό να γινόταν στην αρχή της σεζόν, γιατί μου αρέσει να κερδίσω.

Τι σε ώθησε να αφήσεις το Καμπιονάτο και να έρθεις στην Ελλάδα;

Οι οπαδοί, ο Ζήσης που μου μιλούσε κάθε μέρα. Ήταν κουραστικό γι’ αυτόν, αλλά του είχα υποσχεθεί ότι, αν ερχόμουν στην Ελλάδα, θα ήταν μόνο για τον ΠΑΟΚ. Υπήρχε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, προσπάθησαν να κάνουν κάτι, αλλά του είπα: «μη νοιάζεσαι, θα έρθω μόνο για τον ΠΑΟΚ». Το σημαντικότερο είναι ότι είμαι εδώ και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.

Θέλεις να μας μιλήσεις για το ενδιαφέρον των άλλων δύο ομάδων;

Είναι παρελθόν αυτό, Δεν έχει νόημα να μιλάμε γι’ αυτά. Είμαι ΠΑΟΚ, μου αρέσει, δε νοιάζομαι γι’ αυτούς.

Είχες ακούσει κάτι για το ελληνικό Πρωτάθλημα, πριν έρθεις στον ΠΑΟΚ;

Δεν ήξερα πολλά για το Πρωτάθλημά σας, όμως είχα ακούσει για τον ΠΑΟΚ. Ήμουν στην Ουντινέζε και είχαμε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ουέφα. Θυμάμαι ότι όταν ήρθαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο στάδιο Φρίουλι, ήταν περισσότεροι από εμάς. Όταν τους είδα πρώτη φορά, ήταν τρομακτικό. Οι Ιταλοί μιλούσαν επί μία εβδομάδα γι’ αυτούς, για τον φανατισμό τους. Μου άρεσε.

Τον ΠΑΟΚ τον βρήκες όπως τον περίμενες;

Ήταν ακριβώς όπως μου είχαν πει οι άνθρωποι της ομάδας. Αυτό που περίμενα, αυτό που μου είχε πει ο Ζήσης, ίσως και κάτι παραπάνω.

Αν είχες προσφορά από ομάδα του εξωτερικού, που αγωνίζεται σε καλύτερο Πρωτάθλημα από το ελληνικό, θα τη σκεφτόσουν;

Δεν θα τη σκεφτόμουν. Θα την έλεγα στην ομάδα μου. Το πρώτο για μένα είναι ο ΠΑΟΚ. Ίσως ο ΠΑΟΚ να μου ‘λεγε «Ζλάταν είναι καλύτερο να φύγεις, γιατί θα βγάλουμε χρήματα». Τότε θα μετρήσει και η δική μου άποψη. Τον πρώτο λόγο, όμως, έχει ο ΠΑΟΚ, κανείς άλλος…

Νιώθεις αναγεννημένος στον ΠΑΟΚ;

Φσικά το νιώθω και σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτό. Είναι σπουδαίο αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ, δεν το ζούνε πολλοί παίκτες στην καριέρα τους.

Θα ‘θελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς που σε λατρεύουν;

Είναι αδύνατο να περιγράψω αυτό που νιώθω. Κάθε παίκτης στον κόσμο θα ήθελε να είναι στη θέση μου. Ηια μένα είναι κάτι ξεχωριστό αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο. Όταν ξυπνάω, σκέφτομαι αυτή την αγάπη του κόσμου και θέλω να συνεχίσει να υπάρχει.

Σκέφτεσαι να ολοκληρώσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ;

Το ελπίζω ποτέ δεν ξέρεις…

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τον τίτλο φέτος;

Φυσικά, αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Ήρθα για να κερδίζω. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, εμείς πρέπει να είμαστε καλύτεροι από αυτές και να το δείχνουμε στο γήπεδο, όχι μόνο να το λέμε.

Δεν είναι δύσκολο να σκέφτεσαι τον τίτλο, τη στιγμή που υπάρχουν τρία εκτός έδρας ντέρμπι στον β’ γύρο;

Για μένα δεν υπάρχει εντός και εκτός έδρας. Εμείς δεν φοβόμαστε τα στάδιά τους, αυτοί πρέπει να φοβούνται την Τούμπα. Μην ανησυχείτε, έχουμε κομπλέ ομάδα.

Παρακολουθώντας τα ματς του ΠΑΟΚ, φαίνεσαι πολύ μόνος μπροστά; Κάνεις πολλές άλλες δουλειές που σε κρατάνε μακριά από το γκολ…

Δεν είμαι μόνος, είμαστε 11 στο γήπεδο και 40.000 τρελαμένοι με την ΠΑΟΚάρα στην Τούμπα. Πώς μπορεί να είμαι μόνος;

Σου αρέσει να παίζεις μόνος ή με παρτενέρ στην επίθεση;

Είμαι χαμαιλέων, προσαρμόζομαι με τα πάντα. Σημασία έχει να βρίσκομαι κοντά στο γκολ, αυτό μετράει.

Ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει κοντά 25 χρόνια το Πρωτάθλημα. Αυτό σου δημιουργεί άγχος;

Ίσως, κάνω όμως το καλύτερο δυνατό, όπως και όλη η ομάδα.

Ο συμπατριώτης σου, ο Ιμπίσεβιτς, πάει για πρώτος σκόρερ στην Μπουνεσλίγκα. Εσύ μπορείς να πετύχεις κάτι ανάλογο στη Σούπερ Λίγκα;

Το ελπίζω. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Όσο για τον Ιμπίσεβιτς είναι πολύ καλός. Όλοι στη Βοσνία είναι χαρούμενοι γι’ αυτόν.

Ποιο γκολ απ’ όσα πέτυχες, θεωρείς το σημαντικότερο;

Κάθε γκολ, για μένα είναι σαν ένα νέο μωρό που γεννιέται. Μου αρέσουν όλα. Υπάρχουν, όμως, μερικές ξεχωριστές στιγμές. Όπως ένα ματς με την Τουρκία, που κερδίσαμε 3-2 και είχα πετύχει δύο γκολ. Ήταν αξέχαστο.

Γιατί φοράς πάντα το νούμερο 11;

Δεν συμβαίνει πάντα. Στην Εθνική είχα το 9, το ίδιο στην Πάρμα και στη Μεσίνα. Αν πάω σε μία ομάδα και κάποιος έχει το 9, θα πάρω το 11. Αν είναι και αυτό καπαρωμένο θα πάρω το 13. Πάντα πάω δύο νούμερα πάνω.

Όλα τα λεφτά ήταν η στιχομυθία που αναπτύχθηκε κάποια στιγμή ανάμεσα στον Βόσνιο και μία νεαρή σπουδάστρια.

Μετά τον ΠΑΟΚ, σε ποια άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας θα μπορούσες να αγωνιστείς;

Όχι, όχι, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ. Μετά τον ΠΑΟΚ σπίτι μου.

Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να σου αρέσει έστω λίγο;

Ο ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει τίποτα πριν και μετά τον ΠΑΟΚ. Είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Είμαι παράξενος το ξέρω… Και εσύ δεν είσαι ΠΑΟΚάρα, το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή.

Ο Μούσλι αναφέρθηκε σε πολλά διαφορετικά θέματα.

Αν διάλεγες ένα παίκτη από τη Σούπερ Λίγκα για να παίζει μαζί σου και να τον έχεις στήριγμα, ποιος θα ήταν αυτός;

Έχω τους καλύτερους παίκτες γύρω μου, δεν χρειάζομαι κανέναν.

Η άποψή σου για τους Έλληνες διαιτητές;

Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτούς. Κάνουν τη δουλειά τους, όπως και εμείς. Μερικές φορές σφυρίζουν πράγματα που δεν υπάρχουν, είναι ανθρώπινο να γίνονται λάθη. Συμβαίνουν σε όλα τα Πρωταθλήματα αυτά…

Ποια είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσατε ως τώρα;

Νομίζω ότι η Λάρισα έκανε πολύ καλό παιχνίδι ως ομάδα. Με πολλές κοντινές πάσες. Ήταν πολύ δύσκολη η νίκη για μας.

Με τα ελληνικά, πώς πας;

Μαθαίνω πολύ αργά. Δεν είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδό μου στα ελληνικά. Μπορώ να κάνω περισσότερα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν προσπάθησα να μάθω, έχω άλλα στο μυαλό μου τώρα. Έχω ένα νεογέννητο μωρό, περνάω πολλές ώφρες μαζί του. Πιστεύω ότι την επόμενη φορά που θα σας συναντήσω, θα ‘μαι καλύτερα.

Πέρυσι στην Αταλάντα είχες λίγες συμμετοχές και γκολ. Γιατί δεν έπαιζες συχνά; Υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον κόουτς Ντελ Νέρι;

Είμαι ποδοσφαιριστής που πάντα παίζει για τη νίκη. Μερικές φορές οι προπονητές πιστεύουν κάτι, όμως εγώ δεν είμαι άνθρωπος που λέει συνέχεια ναι. Έχω τις απόψεις μου. Ίσως στο ιταλικό ποδόσφαιρο να μην βρίσκουν εφαρμογή.

Γιατί πιστεύεις ότι η Ουντινέζε σε έδωσε δανεικό;

Εγώ το ήθελα γιατί δεν μου άρεσει να κάθομαι στον πάγκο, όπως και στον καθένα. Πάντα μου αρέσει να αγωνίζομαι έστω κι αν δεν βρίσκονται στην Ουντινέζε.

Ο Αθανασιάδης είναι καλός μαθητής;

Ο Κλάους είναι πολύ, πολύ καλός παίκτης. Έξυπνος, ακούει τον καθένα, παρατηρεί, μαθαίνει γρήγορα. Για ένα επιθετικό είναι πολύ σημαντικό ότι ποτέ δεν τα παρατάει. Ποτέ δεν πιστεύει ότι έχασε την μπάλα. Το γκολ που πέτυχε, ίσως, να μην το πετύχαινα εγώ. Είχε μπροστά του έναν άλλον παίκτη που παραλίγο να βρει τη μπάλα κι όμως κυνήγησε τη φάση και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Μπορεί να γίνει μεγάλος φορ. Το πιστεύω αυτό.

Κάποια στιγμή μπορεί να γίνει η σημαία της ομάδας;

Ναι, το πιστεύω, άρχσε να δείχνει την αξία του και είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν. Πιστεύω ακόμη ότι υπάρχουν κι άλλα νέα παιδιά που μπορούν να κάνουν καριέρα.

Η συνεργασία σου με τον Σάντος πώς είναι;

Είναι ο προπονητής μου, εγώ παίκτης και κάνω αυτό που λέει. Η συνεργασία είναι πολύ καλή, αν κρίνουμε από τη βαθμολογική θέση μας.

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Γκαρσία, ποια είναι η άποψή σου;

Καλύτερα να μιλήσει ο Γκαρσία γι’ αυτό.

Η άποψή σου γι’ αυτόν;

Έχω πει ότι όλοι οι παίκτες μας είναι καλοί. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Γκαρσία. Έχει αγωνιστεί στη μεγαλύτερη ομάδα της Ισπανίας, θα μας βοηθήσει πολύ.

Διαβάστε ακόμη...