Έμεινε από δυνάμεις...

Ένας ΠΑΟΚ με δυο πρόσωπα, ηττήθηκε από τον συμπολίτη με 0-1, όταν "έμεινε" από δυνάμεις. Το ρίσκο του Δερμιτζάκη με την αλλαγή του Βιτόλο με τον Ελ Ζαρ έκανε "τρωτό" το κέντρο του της ομάδας με τον Γκαρσία να τρέχει και να μη φτάνει. Προκλητικός ο Τσινιάρης αρνήθηκε πέναλτυ σε ανατροπή του Βιεϊρίνια στο 43'.
Έμεινε από δυνάμεις...

Ένας ΠΑΟΚ με δυο πρόσωπα, ηττήθηκε από τον συμπολίτη με 0-1, όταν "έμεινε" από δυνάμεις. Το ρίσκο του Δερμιτζάκη με την αλλαγή του Βιτόλο με τον Ελ Ζαρ έκανε "τρωτό" το κέντρο του της ομάδας με τον Γκαρσία να τρέχει και να μη φτάνει. Προκλητικός ο Τσινιάρης αρνήθηκε πέναλτυ σε ανατροπή του Βιεϊρίνια στο 43'.

Ένας ΠΑΟΚ προβλέψιμος στο παιχνίδι του, αν και είχε ενα σχετικά καλό πρώτο ημίχρονο, κατέρευσε μετα το 70' και έδωσε μια έυκολη νίκη στο συμπολίτη. Ο Τσινιάρης δεν καταλόγισε το πέναλτυ στο 43' αλλά σίγουρα δεν είναι ο κύριος υπαίτιος αυτής της ήττας  - ντροπής.

Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το ρίσκο του Δερμιτζάκη να βγάλει το μοναδικό παίκτη στο κέντρο που μπορεί να τρέχει για τρεις, αφήνοντας τους - χωρις δυνάμεις - Γκαρσία και Ίβιτς στο παιχνίδι, δίνοντας έτσι το τρίποντο στο πιάτο του Κούπερ, που εκμεταλλεύτηκε τα τακτικά λάθη του Δερμιτζάκη, σε ένα παιχνίδι που πήγαινε στο "Χ" με αυτόματο πιλότο...

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, με την οργή να είναι το μόνο αίσθημα που διακατείχε τους οπαδούς που έστησαν "λαϊκά δικαστήρια" έξω απο τη θύρα 1.

Ας αναλογιστούν διοίκηση, παίκτες και προπονητικό τιμ τις ευθύνες τους και να βρουν τη λύση στο χρόνο που έχουν μπροστά τους μιας και το επόμενο παιχνίδι είναι μετά απο 14 μέρες στο ΟΑΚΑ με τον βάζελο.

Το φιλμ του αγώνα

1' Ο Σνάουτσνερ θα προωθηθεί απο τα δεξιά, αλλά το σουτ που έπιασε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Σηφάκη.

6' Ο Μίσελ θα δει την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμά του στον Σαλπιγγίδη.

14' Μπαλιά του Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας του συμπολίτη, με τον Βιεϊρίνια να υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

17' Σουτ του Βιεϊρίνια απο το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

21' Ο Σαλπιγγίδης απέφυγε πολύ όμορφα τον Μίσελ από τα δεξιά έπιασε το σουτ, αλλά ο Σηφάκης μπλόκαρε στην κλειστή του γωνία.

23' Ο προωθημένος Σακελλαρίου έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά μετά από μπαλιά του Γκαρσία, με τον Μουσλίμοβιτς να μην προλαβαίνει οριακά να βάλει την προβολή και τον Σηφάκη να απομακρύνει με τις γροθιές.

24' Κίτρινη κάρτα για τον Τσιρίλο που σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσέζαρεκ έβαλε ψηλά την προβολή με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον επιθετικό του συμπολίτη στο κεφάλι.

29' Ο Βιεϊρίνια σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μουσλίμοβιτς με τη μπάλα να παίρνει ύψος, για να έρθει ο Ίβιτς από πίσω και να πιάσει το σουτ στην κίνηση, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω αποό το αριστερό παραθυράκι του Σηφάκη.

33' Φάουλ για τον ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία να εκτελεί με πάσα για τον προωθημένο Σακελλαρίου, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα απο τα αριστερά με στόχο το κεφάλι του Σαλπιγγίδη, αλλά ο Σηφάκης σηκώθηκε ψηλότερα και έδιωξε σε πλάγιο με τις γροθιές.

38' Κίτρινη κάρτα στον Μουσλίμοβιτς για διαμαρτυρία.

43' Ο Γκαρσία θα γεμίσει για τον Βιεϊρίνια, οποίος θα κατεβάσει τη μπάλα με το στήθος εντός της περιοχής του Σηφάκη, με τον Νέτο να τον τραβά από τον ώμο και να τον ανατρέπει, με τον κ. Τσινιάρη να δείχνει "παίζετε".

45' Κίτρινη κάρτα στον Ρουίζ για "σκαμνάκι" στον Μαλεζά.

45+1' Λήξη του 1ου ημιχρόνου.

Σχόλιο: Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, έχει την πρωτοβουλία και προσπαθεί να ξεκλειδώσει την συμπαγή άμυνα του συμπολίτη κυρίως από τα πλάγια, δεξιά με αρκετά δραστήριο Σαλπιγγίδη και με τον πολύ καλό Σακελλαρίου από τ' αριστερά. Κομβικό το σημείο που ο Τσινιάρης δεν καταλόγισε την "εσχάτη των ποινών" στο 43' με το replay να μην τον δικαιώνει.

46' Έναρξη 2ου ημιχρόνου. Στη σέντρα ο συμπολίτης

48' Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη για μαρκάρισμα στον Μίσελ ο οποίος έπεσε μόνος του.

53' Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο για μαρκάρισμα πάνω στον Ρουίζ.

55' Αλλαγή για τον συμπολίτη, ο Κόκε αντικατέστησε τον Ρουίζ.

57' Κίτρινη κάρτα στον Νέτο για μαρκάρισμα από πίσω στον Σαλπιγγίδη.

59' Ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βιεϊρίνια έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

60' Πολύ όμορφη κόυρσα από τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έβγαλε την μπάλα στα δεξιά για τον Ίβιτς, με τον Σέρβο να σεντράρει για το κεφάλι του Βιεϊρίνια, με την κεφαλιά του να καταλήγει στα χέρια του Σηφάκη.

65' Αλλαγή για τον συμπολίτη με τον Κάλβο να παίρνει τη θέση του Μενδρινού.

67' Πρώτη φάση για τον συμπολίτη με τον Χαβίτο να πιάνει το σουτ από τα δεξια της μεγάλης περιοχής ύστερα από πάσα του Κόκε, με τον Κρέσιτς να αποκρούει με τα πόδια.

70' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Παύλο Δερμιτζάκη να παιρνά τον Ελ Ζαρ αντί του Βιτόλο. Ο ΠΑΟΚ αλλάζει διάταξη σε 4-4-2 με τον Σαλπιγγίδη να γίνεται παρτενέρ του Μουσλίμοβιτς, τον Ίβιτς να είναι δίπλα στον Γκαρσία και τους Ελ Ζαρ - Βιεϊρίνια να αγωνίζονται στις πτερυγές.

73' Ευκαρία να ανοίξουμε το σκορ με τον Μουσλίμοβιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτυ, ύστερα από πανέξυπνη πάσα - λόμπα του Ίβιτς, αλλά το σουτ του Βόσνιου στην κίνηση έφυγε ψηλά άουτ.

75' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Δερμιτζάκη να περνά τον Παπάζογλου αντί του Μουσλίμοβιτς.

76' Γκολ για τον συμπολίτη.  Ο Κόκε εκτέλεσε φάουλ, ο Κρέσιτς έκανε ασταθή απόκρουση, η άμυνα κοιμήθηκε και ο Χαβίτο ανενόχλητος έκανε το 0-1.

80' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Ζαρ βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Παπάζογλου πέρασε ελάχιστα άουτ απο το αριστερό κάθετο δοκάρι του συμπολίτη.

84' Κίτρινη κάρτα στον Γκιάρο για μαρκάρισμα πάνω στον Ίβιτς.

88' Σουτ στην κίνηση από τον Ελ Ζαρ, η μπάλα λίγο άουτ.

89' Ο 4ος έδειξε 4 λεπτά για τις καθυστερήσεις.

90' Σουτ στην κίνηση από τον Ελ Ζαρ, με την μπάλα να περνά άουτ.

91' Απευθείας κόκκινη στον Τσιρίλο, ο οποίος έπιασε τον Τσινιάρη από τον γιακά, διαμαρτυρόμενος για ένα χτύπημα που δέχτηκε.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σακελλαρίου, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

άρης: Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Τσέζαρεκ, Ρουίζ, Μίσελ, Μενδρινός, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας, Τσέζαρεκ, Ρουίζ.

 

Μικρά - μικρά από την Τούμπα

20:30: Ο κ. Τσινιάρης σφυρίζει την έναρξη του παιχνιδιού. Στη σέντρα ο ΠΑΟΚ.

20:29: Ο ΠΑΟΚ στο 1ο ημίχρονο θα επιτείθεται με στην εστία μπροστά από την Θύρα 4.

20:27: Είσοδος των 2 ομάδων και των διαιτητών στον αγωνιστικο χώρο. Η Τούμα παίρνει φωτιά!

20:17: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατέθεσαν ανθοδέσμες στο μνημίο μπροστά από την 4α, στη μνήμη των αδικοχαμένων αδερφών μας.

20:15: Οι δύο ομάδες αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

20:07: Το ψιλόβροχρο που έπεφτε στην Τούμπα σταμάτησε.

20:03: Ο κ. Τσινιάρης με τους βοηθούς του ξεκίνησαν το ζέσταμα.

19:55: Βγήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για το απαραίτητο ζέσταμα.

19:10: Στα κάγκελα των θυρών 4, 4α, 5 και 6 έχουν αναρτηθεί έξι πανό με τα ονόματα των αδικοχαμένων αδερφών μας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών πριν απο 11 χρόνια.

18:50: H αποστολή του συμπολίτη έφτασε στις στο Ναό χωρίς παρατράγουδα.

18:40: Ξεκίνησε το ψιλόβροχο στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...