Ίβιτς, ο… βαθμοφόρος!

Ο Σέρβος, έχει δώσει 25 πόντους στον ΠΑΟΚ και απέδειξε για μία ακόμη φορά, πόσο πολύτιμος παίκτης είναι για τον "Δικέφαλο" .
Ίβιτς, ο… βαθμοφόρος!

O Βλάνταν Ίβιτς απέδειξε για μία ακόμη φορά, στον χθεσινό αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ, πόσο πολύτιμος παίκτης είναι για τον ΠΑΟΚ.

Ο 33χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός «καθάρισε» το παιχνίδι καθώς με δικό του τέρμα ο «δικέφαλος» έφτασε στην κατάκτηση της πολύτιμης νίκης, που του δίνει προβάδισμα στην πρόκριση.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη για πρώτη φορά χθες. Στα τρία χρόνια (με τη φετινή σεζόν) που ο Ίβιτς φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα, έχει πετύχει πολύτιμα γκολ για τον ΠΑΟΚ χαρίζοντάς του επιτυχίες και σημαντικούς βαθμούς. Συνολικά σκόραρε 22 φορές (σε Ελλάδα και Ευρώπη) και πάρα πολλά από αυτά το γκολ είχαν βαθμολογικό αντίκρισμα.

Ο βαθμολογικός απολογισμός των τερμάτων που έχει πετύχει ο Ίβιτς από τότε που πήγε στον ΠΑΟΚ είναι εντυπωσιακός: 19 βαθμούς στην Ελλάδα και 6 στην Ευρώπη (υπολογίζοντας βέβαια και παιχνίδια που δεν ήταν σε ομίλους, άρα δεν είχαν ουσιαστική βαθμολογική ισχύ).


Ο sportdog καταγράφει τις πιο σημαντικές στιγμές του Ίβιτς στον ΠΑΟΚ και θυμάται τα γκολ, τα οποία έκριναν αποτελέσματα. Από την προπέρσινη περίοδο ως και το χθεσινό απέναντι στην Ντιναμό.

2008-09: 8 γκολ στο 32 συμμετοχές

Στην ένατη αγωνιστική της περιόδου 2008-09, λοιπόν, ο Σέρβος σκόραρε για πρώτη φορά ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και άνοιξε τον δρόμο για την εντός έδρας νίκη σε βάρος του Πανιωνίου (2-0).

Στην 27η αγωνιστική, ο «δικέφαλος» τα βρήκε… σκούρα απέναντι στον Θρασύβουλο, που προηγήθηκε στην Τούμπα. Ο Ίβιτς, όμως, με δικό του τέρμα σήμανε την έναρξη της αντεπίθεσης, η οποία τελικά οδήγησε στην ανατροπή και στη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης με 2-1.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην Ξάνθη και κατάφερε να κερδίσει 2-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίβιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα (το νικητήριο στο 90’) οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Την επόμενη αγωνιστική, ο «καυτός» επιθετικός του ΠΑΟΚ, άνοιξε το σκορ στο ματς με τον Πανσερραϊκό και έθεσε τις βάσεις για την ευρεία νίκη με 4-1.

Βέβαια, πέρα από αυτά τα (βαθμοφόρα)μ γκολ, υπήρχαν κι άλλα. Έτσι η σεζόν ολοκληρώθηκε με απολογισμό οκτώ τέρματα σε 32 συμμετοχές και τον Ίβιτς να χαρίζει στον ΠΑΟΚ τρεις βαθμούς και να βοηθά σημαντικά στην κατάκτηση άλλων εννέα.

2009-10: 10 γκολ, 34 συμμετοχές

Πέρυσι, πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με τον ΠΑΟΚ, καθώς ήταν ο σκόρερ στο 1-1 του «δικεφάλου» με τη Χέρενφεν στην Τούμπα για το Γιουρόπα Λιγκ. Το τέρμα αυτό επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης αλλά δυστυχώς ο επαναληπτικός στην Ολλανδία έληξε ισόπαλος χωρίς σκορ.

Στο Πρωτάθλημα, ο Ίβιτς ήταν εντυπωσιακός! «Καθάρισε» το ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στην Τούμπα (1-0) με γκολ στο 87’, και τρεις εβδομάδες αργότερα… εκτέλεσε την Ξάνθη (1-0) πετυχαίνοντας το πολύτιμο γκολ στο 90’!

Την επόμενη αγωνιστική έβαλε τη «σφραγίδα» του στο ντέρμπι με τον Άρη, αφού ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ με πέναλτι ανοίγοντας τον δρόμο για την επικράτηση με το εντυπωσιακό 4-1.

Στη 13η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΛ και επιβλήθηκε 1-0 με πέναλτι του Ίβιτς.

Στη 16η αγωνιστική, ο Σέρβος έριξε στο καναβάτσο και τον Πανιώνιο (1-0) και στο επόμενο ματς –κόντρα στον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά- «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Βοιωτών βάζοντας μπροστά στο σκορ τους Θεσσαλονικείς, που τελικά κέρδισαν 2-0.

Τον Μάιο στα πλέι οφ, «τιμώρησε» ξανά τον Άρη σκοράροντας το πρώτο από τα δύο γκολ των γηπεδούχων (2-0).

Ο Ίβιτς… πυροβόλησε πέρυσι για τελευταία φορά στο Καραϊσκάκη και ο ΠΑΟΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Ολυμπιακού (1-0).
Συνολικά, ο Σέρβος πέτυχε δέκα γκολ σε 34 αγώνες. Ο ΠΑΟΚ πήρε από τα τέρματα του Ίβιτς 15 πόντους (!), ενώ είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση άλλων εννέα.

Επίσης, πρόσφερε και έναν βαθμό στην Ευρώπη (ως υπόθεση εργασίας θεωρούμε πως η ισοπαλία –έστω και σε νοκ άουτ ματς- αποφέρει έναν βαθμό).

2010-11: 4 γκολ, 9 συμμετοχές

Τέλος, φέτος, άρχισε… φουριόζος τη χρονιά. Πέτυχε γκολ και στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ (1-1, 3-3) αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πέρασε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πρόσφερε μία ακόμη σημαντική νίκη στην ομάδα του χθες σε βάρος της Ντιναμό για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ενδιάμεσα, έδωσε και έναν βαθμό στον ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα αφού ήταν ο σκόρερ στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου (1-1).

Φετινό σύνολο: εννέα συμμετοχές, τέσσερα γκολ! Σε επίπεδο βαθμών, ο Ίβιτς έχει «δώσει» πέντε στην Ευρώπη και έναν στο Πρωτάθλημα.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε ακόμη...