Σκορποχώρι...

Ένας κακός ΠΑΟΚ έχασε στην Ξάνθη με 1-0 και συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις του.
Σκορποχώρι...

Ένας κακός ΠΑΟΚ έχασε στην Ξάνθη με 1-0 και συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις του. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα του ΠΑΟΚ και ασφαλώς δεν είναι ότι καλύτερο για τη συνέχεια τόσο του πρωταθλήματος όσο και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας.

Ο "Δικέφαλος" έδειξε βέβαια -μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις του- αλλά από την ώρα που βρέθηκε πίσω στο σκορ παρουσίασε πολλά προβλήματα τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού όσο και στη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων.

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με 4-2-3-1. Οι αρχική επιλογή του Δερμιτζάκη ήταν οι : Κρέσιτς -Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Μπουσαϊντί- Βιτόλο , Γκαρσία- Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Ίβιτς,- Φιλομένο.

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε την εστία του Κρέσιτς χωρίς όμως να δημιουργήσει την πολύ επικίνδυνη φάση. Στον αντίποδα  η πρώτη καλή φάση ανήκε  στον ΠΑΟΚ όταν στο 13ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Γκαρσία , οι αμυντικοί της Ξάνθης έδιωξαν η μπάλα πήγε στον Ίβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση. Ακολούθησαν και άλλες δύο ευκαιρίες  με τον Μαλεζα και τον Βιεϊρίνια και ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο ήρθε ένα πέναλτι του Κοντρέρας πάνω στον Μαρσελίνιο, στο  25ο λεπτό -κόντρα στη ροή του αγώνα- να παγώσει την ομάδα που έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και ουσιαστικά δεν την ανέκτησε μέχρι το τέλος του παιχιδιού...

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ παραπατούσε μέσα στο γήπεδο και οι γηπεδούχοι έκαναν άλλες 2-3 καλές φάσεις στις οποίες μπορούσαν να κλειδώσουν το ματς.

Στην αρχή της  επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο -όπως και στα περισσότερα φετινά ματς- και κάπου εκεί ήρθε η πρώτη αντίδραση από τον πάγκο με τον  Παύλο Δερμιτζάκη να περνάει τον Ελ Ζαρ στη θέση του μετριότατου Φιλομένο.

Στο 55ο λεπτό όλος ο  ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι  στον Ελ Ζαρ, που δε δόθηκε (φαίνεται να υπάρχει επαφή) και φτάσαμε στη φάση του 74'   που  ο Πάμπλο Κοντρέρας,  δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα  για μαρκάρισμα στον Κατόγκο στο κέντρο του γηπέδου.

Με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ και παρά τις αλλαγές του Δερμιτζάκη, δεν απείλησε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους και έφυγε από το γήπεδο γνωρίζοντας την πρώτη φετινή ήττα και συνεχίζοντας το σερί των μέτριων έως κακών φετινών εμφανίσεων.

Συνθέσεις

Skoda Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνιγκ, Κομεσίδης, Γκλέισον (Αντεφέμι 61'), Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Βασιλακάκης (Σουάνης 71'), Κατόγκο, Μαρσελίνιο (Στιούαρτ 70'), Βάλλας, Στρμπα.

ΠΑΟΚ(Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία (Κριστιάνο 67'), Βιτόλο, Κοντρέρας, Λίνο, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (Παπάζογλου 80'), Φιλομένο (Ελ Ζαρ 52').

Κάρτες: Κοντρέρας , Βασιλακάκης , Μαλεζάς , Μαρσελίνιο , Κοντρέρας (2η κίτρινη), Μπόατενγκ , Ελ Ζαρ .

 

Διαβάστε ακόμη...