Με “μέταλλο” για το βήμα παραπάνω

Η ιστορία του Παναιτωλικού είναι μεγάλη στην περιοχή του, με πλούσια δράση όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στον πολιτισμό του Αγρινίου.
Με “μέταλλο” για το βήμα παραπάνω

Είναι από τις επαρχιακές ομάδες που έχει πυρήνα δικών του αποκλειστικά φιλάθλων, που συμπαραστέκονται, όχι μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα και για 2η συνεχόμενη σεζόν εκπροσωπεί μια περιοχή διψασμένη για ποδόσφαιρο και επιτυχίες.

Η "αναγέννηση" του Συλλόγου, υπό την ιδιοκτησία του Φώτη Κωστούλα κορυφώθηκε τη σεζόν 2011-12 με τον Παναιτωλικό να επιστρέφει μετά "βαϊων και κλάδων" στην Μεγάλη Κατηγορία μετά από πολλά χρόνια και με ελπίδες αυτή να είναι και η οριστική επιστροφή. Φεύ! Λίγο η απειρία, λίγο η ατυχία και ο σκληρός ανταγωνισμός, έφεραν αμέσως τον Παναιτωλικό ξανά στην Football League. Ο ιδιοκτήτης δεν το έβαλε κάτω, ο κόσμος δεν σταμάτησε να στηρίζει και από τα μέσα της σεζόν αντάμωσαν οι δρόμοι του με αυτόν του Μάκη Χάβου, που είναι αυτός που έφερε σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα υψηλού επιπέδου στον Παναιτωλικό. Η άμεση άνοδος στη Superleague και οι σωστές επιλογές, έφεραν τα κατάλληλα αποτελέσματα.

Πέρυσι ο Παναιτωλικός ως "νεοφώτιστος" τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος με 42 βαθμούς (11ν-9ι-14η) εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή του έδρα. Κάποια στιγμή φάνηκε ότι θα μπορούσε να κυνηγήσει τα πλέι οφ, ωστόσο η αδυναμία του να πάρει νίκες εκτός, του στοίχισε το βήμα παραπάνω. Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχημένης σεζόν, ο Μάκης Χάβος, δεν πέταξε στα σύννεφα και το καλοκαίρι προσπάθησε να συνεχίσει την σταθερά ανοδική πορεία, με μεταγραφές ουσίας, χαμήλωμα του μέσου όρου ηλικίας και παράλληλη αύξηση των αθλητικών προσόντων. Σαφώς και ξεχωρίζει η έλευση του Στέλιου Μαλεζά, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, του αριστερού μπακ -πρώην της Μαγόρκα- Κέβιν, του Λούκας Βιγιαφανέζ (από Ιντεπεντιέντε) και του Έρικ Μορένο από την Μπράγκα, του πολύπειρου Γιώργου Φωτάκη, αλλά και του φέρελπι Στέλιου Βασιλείου από τον Λεβαδειακό.

Ο Παναιτωλικός παραμένει μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, αν και στις πρώτες αγωνιστικές έχει μόλις δυο ισοπαλίες (Ατρόμητος εκτός, Ολυμπιακός εντός) και μια ήττα (εκτός από τον ΟΦΗ) σε ένα σίγουρα δύσκολο πρόγραμμα. Ωστόσο έχει καταφέρει να πετύχει μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα σε 15 τελικές προσπάθειες, ενώ έχει δεχτεί 2 σε 35 τελικές των αντιπάλων. Εξακολουθεί να φαίνεται η σφραγίδα του προπονητή του, που έχει δημιουργήσει μια ομάδα με "μέταλλο", που δύσκολα δέχεται γκολ, έστω κι αν ο ίδιος σκοράρει με δυσκολία.

Πέρυσι ο Παναιτωλικός "προσγείωσε" απότομα τον Δικέφαλο (που προετοιμαζόταν για την ρεβάνς με τη Σάλκε) κερδίζοντας με 2-0, που ήταν και η πρώτη νίκη του επί του ΠΑΟΚ στην ιστορία στο συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς είχαν προηγηθεί 2 ήττες και 2 ισοπαλίες στην ιστορία των αναμετρήσεων.

Διαβάστε ακόμη...