"Bravo Pano"

Η θέση του τερματοφύλακα είναι… μοναχική. Και κυρίως μία και μοναδική στην ενδεκάδα κάθε ομάδας. Ο συναγωνισμός είναι έντονος. Σχεδόν σπάνια να παίξουν και οι δύο τερματοφύλακες σε έναν αγώνα.
"Bravo Pano"

Ενας τραυματισμός ή μια αποβολή να το επιτρέψει, αλλά αυτό όταν συμβαίνει είναι η εξαίρεση του κανόνα…

Στο ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχουν σπουδαίοι γκολκίπερ. Ο Charles Itandje αποκτήθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με δεδομένη την απουσία του τραυματία Jacobo Sanz, o Παναγιώτης Γλύκος ξεκίνησε την σεζόν και μέτρησε πολλές συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Βολιώτης τερματοφύλακας είδε τον Itandje να παίρνει φανέλα βασικού κάτω από τα δοκάρια. Ο Καμερουνέζος μέτρησε 11 σερί παρουσίες (9 για το πρωτάθλημα και 2 για το κύπελλο) από την ημέρα που υπέγραψε στον «Δικέφαλο» μέχρι και τον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Ποτέ όμως, ο Γλύκος δεν σταμάτησε να δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις. Καθημερινά το γκρουπ των τεσσάρων τερματοφυλάκων (Itanadje, Γλύκος, Γιακουμής, Μελίσσας) κάνει σπουδαία δουλειά υπό την καθοδήγηση του Παναγιώτη Μαλιαρίτση.

ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΙΤΑNDJE ΣΤΟ FACEBOOK!

Η επιβράβευση για τον Παναγιώτη Γλύκο ήρθε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Μετά από τις 27 Ιανουαρίου και τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθη ξεκίνησε ως βασικός και με τις δικές του αποκρούσεις (η μια καλύτερη από την άλλη…) κράτησε το μηδέν στην εστία του. Φώναξε «παρών» και έδειξε ότι αποτελεί μια σημαντική λύση για τη (δύσκολη) θέση του τερματοφύλακα.

Οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Όμως, το μεγαλύτερο μπράβο το εισέπραξε μέσω… διαδικτύου! Ο Charles Itandje σε δημοσίευση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, έγραψε: bravo Pano.

Η κίνηση του Καμερουνέζου, όχι μόνον, απέδειξε περίτρανα το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας, αλλά σφράγισε την άριστη σχέση που έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ…

Μάλιστα και ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναγιώτη Γλύκο: «Θεωρώ ότι ο Γλύκος με τις αποκρούσεις του και με εκείνη που έκανε στη Βέροια, πραγματοποίησε ίσως τις καλύτερες αποκρούσεις της χρονιάς. Ο Παναγιώτης είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, δουλεύει σκληρά μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων και μέσα στο γήπεδο αποδίδει”.

Διαβάστε ακόμη...